FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

CS U Craiova n-a mai pierdut de 15 meciuri, dar a şi uitat să cîştige » O singură victorie în 2015 şi un joc modest îi îndepărtează pe olteni de podium

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 martie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 15 martie 2015 13:44

CS U Craiova a remizat pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, scor 1-1, ajungînd la al 3-lea egal în 2015 în 4 meciuri. Oltenii au ajuns la 15 meciuri fără înfrîngere în Liga 1, fiind cea mai bună serie în istoria echipelor din Craiova. 

Ce-i drept, CS U Craiova nici nu prea cîştigă. Echipa antrenată de Sorin Cârţu şi Emil Săndoi a bătut o singură echipă în retur, care e tot din Oltenia, Pandurii, scor 0-1, după un contraatac.

Ce e îngrijorător pentru cei doi antrenori e legat de faptul că jocul echipei nu mai seamănă cu cel din tur, jucătorii fiind într-o scădere categorică de formă.

Thaer Bawab are un început de an 2015 de coşmar. Exceptînd jocul de la Tîrgu Jiu, cînd a marcat golul victoriei, atacantul nu prea s-a descurcat bine, avînd evoluţii modeste.

O cauza poate fi şi gazonul oribil de pe Extensiv. În cele două meciuri jucate acolo n-a avut nici o reuşită, primind nota 5 în Gazeta Sporturilor. Lipsa eficacităţii atacanţilor e clară. Oltenii au marcat două goluri în ultimele 5 meciuri (inclusiv ultimul din tur), unul pe contraatac, iar unul după o greşeală gravă de portar.

Apărarea se clatină

Bogdan Vătăjelu, unul dintre cei mai buni oameni din tur ai oltenilor, are şi el evoluţii în scădere în acest retur. De departe cea mai slabă a fost etapa trecută, la meciul cu Viitorul, cînd Alexandru Mitriţă l-a întors pe toate feţele.

Celălalt jucător văzut drept o mare speranţă este Andrei Dumitraş. Utilizat la naţională în turneul de pregătire din iarnă, fundaşul adus de la Ceahlăul nu prinde echipa la Craiova, fiind rezervă.

Mijlocul nu mai e "fruncea"

Pablo Brandan şi Madson formau în tur una dintre cele mai solide linii de mijlocaşi din Liga 1. În retur însă situaţia s-a schimbat, cei doi apărînd mai mult pe lista jucătorilor avertizaţi cu "galbene" sau "roşii".

Argentinianul a fost eliminat cu Steaua, în timp ce Madson e liderul cartonaşelor galbene, avînd 9 avertismente. Mai mult, Brandan este şi el lider într-un capitol, la cartonaşe roşii, avînd 3 în acest sezon.

Îi sperie Europa?

O altă posibilă cauză pentru jocul slab al echipei poate fi legat de faptul că nu e sigură de participarea în cupele europene, aşteptînd un răspuns din partea UEFA cu privire la dreptul de participare.

Chiar dacă în mai multe rînduri Felix Grigore a dat încredere fanilor cu privire la acest aspect, singurul argument prezentat de acesta a fost cel legat de echipa australiană Western Sydney Wanderers.

Înfiinţată în urmă cu doi ani şi jumătate, echipa a reuşit să cîştige campionatul din Australia, iar apoi să triumfe în Liga Campionilor Asiei chiar în faţa lui Al Hilal, formaţie antrenată de Laurenţiu Reghecampf pe atunci.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
doritor
doritor  •  16 Martie 2015, 09:43

Daca s-ar lua exemplul de la CSM Iasi(mare antrenor Napoli) ,ca sa nu zic de Pandurii unde arta e la ea acasa s-ar schimba ceva si la U Cv.Jucati cu trei fundasi centrali si-n fata cu Dumitras si Vatajelu tehnici si cu viteza amandoi plus doi mijlocasi centrali ,plus doua aripi si-un atacant central .Asiguri si aparare cu 5 oameni din care trei inalti si atac sustinut cu 5-6 oameni ,nu doar doi izolati.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  15 Martie 2015, 17:55

i al tu ma ...pe cine pup eu in dos ?...eu tin cu echipa orasului Stiinta cea Adevarata ...CSU ...si numai CSU ...

simonhalep
simonhalep  •  15 Martie 2015, 12:49

oltenii oți și mafioți joacă pe arătura aia de pe extensiv, numai așa având șanse cu echipele tehnice. autobaza lui pițurcă e zero barat pe lângă a lui cârțu-pârțu. în afară de perfectul simplu și apa caldă, oltenii n-au mai inventat nimic pe lumea asta. poate doar mâncătoria între ei precum câinii turbați, dar aia este în ADN, deci nu se pune.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează