FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO 0-1

Cu ce s-a ales Dinamo după victoria din derby: ”Am adus linişte la echipă”

Danciu-gol are 212 reușite în Liga 1, punctînd a 5-a oară pentru Dinamo în acest sezon
Danciu-gol are 212 reușite în Liga 1, punctînd a 5-a oară pentru Dinamo în acest sezon

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 04 martie 2013 20:53

Dănciulescu, 36 de ani, a mărturisit ieri cu ce s-a ales Dinamo de pe urma victoriei din derby-ul cu Rapid.

- Danciule, cît de mult contează pentru tine victoria, golul din Giuleşti?
- Contează că Dinamo a învins într-un meci de tradiţie. Şi, cel mai important, se menţine atmosfera bună. Este linişte la echipă, încercăm să păstrăm această stare cît mai mult. Ne-a promis domnul Negoiţă că în zece zile se rezolvă şi problemele celelalte.

- Giuleştenii spun că aţi avut noroc, aţi învins dintr-o singură ocazie.
- Nu caut polemică. Dinamo a învins meritat şi atît. Dar nu mă întrebaţi de Europa, e prea devreme să ne gîndim la podium, la cupe. Să muncim şi sigur vom avea de cîştigat. Cînd eşti dedicat meseriei, vei obţine şi rezultate. Acum, încă ne gîndim la victoria obţinută, fiindcă trebuie să te bucuri şi de succesele în derby-uri, dar de marţi vom pregăti următorul meci.

- Ai bifat meciul cu numărul 499, ai cele mai multe partide în Liga 1, unde te vei opri?
- Eu sper să fiu sănătos şi să joc fotbal de calitate! Cifrele, recordurile sînt subiectele ziarelor. Mie îmi place să joc fotbal, să fie stadionul plin, galeriile să facă spectacol, iar Dinamo să învingă.

"Dănciulescu este un jucător fantastic, care merită tot respectul. E de apreciat pentru ceea ce a făcut în folosul fotbalului românesc. Noi, ceilalţi, încercăm să ajungem la nivelul lui" ( Nicolae Grigore, mijlocaş Rapid)

"În cantonamente stau în cameră cu Danciu, de multe ori mă minunez şi eu de şansa pe care o am să petrec atît timp alături de o legendă a României" (Cosmin Matei, mijlocaş Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Vine un brazilian care mănîncă jăratic"
Roş-albii sînt în discuţii avansate să-l aducă zilele viitoare pe fundaşul stînga brazilian Julio Cesar, 25 de ani, ultima oară la Ceara, după ce au fost vizionate montaje cu fotbalistul sud-american. Jucătorul carioca ar costa în jur de 80.000 de euro, bani ce i-ar încasa agenţii lui.

Julio Cesar are referinţe bune din partea membrilor staff-ului tehnic: "E bun pe faza defensivă, dar e şi un executant OK de lovituri libere". Ţălnar a declarat: "Va veni un jucător din străinătate, are forţă, din ce-am văzut pe DVD-uri mănîncă jăratic. Are 1,88 metri înălţime, sperăm să-l rezolvăm".

Băgat în şedinţă
Înlocuit în minutul 73 cu Dandea, Boubacar a avut o izbucnire nervoasă la adresa lui Ţălnar, mai ales că antrenorul a făcut o criză cînd l-a văzut pe senegalez că ieşea alene de pe teren.

"Am văzut că arbitrul dusese mîna la buzunar şi putea să-i dea al doilea cartonaş galben, ceea ce ducea la eliminare şi urma să jucăm cu un om în minus. Îi reproşam lui Boubacar asta, nu pricep ce-a înţeles el. Pînă la urmă, trebuie să fie şi el conştient că eu vreau binele echipei", a comentat tehnicianul.

"Nu te mănîncă galeria"
După o primă repriză ştearsă în Grant, Nicolae Muşat a fost certat la pauză de către antrenorul dinamovist: "De ce-ţi tremură picioarele în faţa adversarilor? Cere-te singur afară dacă ţi-e frică de vreun rapidist sau de ăia din tribune! Iar Roman, cu care te duelezi în zona ta, nu e mai bun ca tine, dar te simte că eşti timorat". Muşat, integralist, a fost mai vigilent în partea secundă a derby-ului.

Inbox
- Dorin Rotariu, 17 ani, mijlocaş ofensiv, doar rezervă în primele două runde din 2013, a primit o veste bună din partea lui Ţălnar: "E un puşti ce vine tare din urmă, o să debuteze cît de curînd în prima divizie, atunci cînd scorul o va permite, ca să capete încredere".
- Alex Tudose se antrenează suplimentar, zi de zi, ieri pregătindu-se sub supravegherea staff-ului tehnic de la prima echipă.
- Patrick Borcea, 14 ani, fiul fostului acţionar, a fost prezent la derby, dar a stat separat de Ionuţ Negoiţă la tribuna oficială.
- Dinu Gheorghe, preşedintele Astrei, se teme de Dinamo: "«Cîinii» au revenit în lupta pentru Europa după victoria din Giuleşti".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
adimutu14
adimutu14  •  06 Martie 2013, 16:42

Multumim Danciule pentru tot ce faci la echipa si multa mwie celor care il critica dupa fiecare meci iar apoi il lauda dupa ce da un gol:-j Danciulesc este simbolul lui Dinamo si chiar daca nu ar inscrie nici un gol tot sezonul tot titular l-as pune!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează