FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

CULISE Sfatul lui Vochin l-a inspirat pe Stoichiţă » Cum a reuşit Steaua să cîştige meciurile din faze fixe

Bourceanu a contabilizat cinci pase de gol în ultimele patru meciuri, numai din cornere
Bourceanu a contabilizat cinci pase de gol în ultimele patru meciuri, numai din cornere

Articol de - Publicat duminica, 20 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 20 mai 2012 12:21

Redactorul-şef adjunct al Gazetei Sporturilor l-a întrebat pe antrenorul din Ghencea, într-o pauză a unei emisiuni TV, de ce nu-l pune pe Bourceanu să execute cornerele. Stoichiţă a considerat interesantă ideea, iar 3 din ultimele 4 meciuri au fost cîştigate de Steaua pe assisturile lui Bourceanu din corner.

Mihai Stoichiţă şi Andrei Vochin sînt invitaţi în platoul unei emisiuni la DigiSport. Într-o pauză, Stoichiţă i se plînge redactorului şef adjunct al Gazetei Sporturilor. "E greu. Luăm goluri din faze fixe, iar de dat nu reuşim să dăm din astfel de momente", i-a spus Stoichiţă după ce pierduse cu Vaslui, 0-1, dintr-o fază fixă.

Stoichiţă s-a plîns, Vochin a găsit soluţia
E momentul în care Vochin îşi exprimă o părere în faţa tehnicianului roş-albaştrilor: "E mai greu să eviţi să primeşti goluri din faze fixe, dar de dat o poţi rezolva. De ce nu-l pui pe Bourceanu să execute fazele fixe, cornerele? O făcea la Timişoara şi ieşeau multe goluri".

Stoichiţă nu i-a dat nici un răspuns atunci, însă a decis imediat să schimbe executantul fazelor fixe şi l-a numit chiar pe Bourceanu să o facă.

Primul meci a fost cel cu Rapid, în Giuleşti. Cornerele fostului timişorean au fost însă bătute catastrofal. La fel s-a întîmplat şi în etapa următoare, pe Ghencea cu Petrolul, lucru care l-a făcut pe Andrei Vochin să exclame în redacţia Gazetei Sporturilor: "Pfa, ce idee am avut. Ce le-am făcut celor de la Steaua... S-au luat după mine şi i-am distrus".

Bourceanu, 5 goluri create din corner
Au urmat însă 4 etape în care faptul că Bourceanu a executat cornerele a reprezentat asul din mîneca lui Stoichiţă. La Chiajna, Steaua a cîştigat cu 2-0, ambele reuşite venind din centrările lui Bourceanu. Apoi, la Braşov, golul de 1-0 pentru Steaua a fost marcat după acelaşi tipar: corner perfect al lui Bourceanu, gol cu capul Martinovici. În fine, derby-ul cu Dinamo a fost decis tot de cornerele lui Bourceanu. În repriza secundă, a executat ca la carte 3 astfel de momente, iar Iliev a fructificat de două ori şi a decis meciul în favoarea Stelei!

Gigi l-a vrut consilier tehnic, Sănătatea Cluj antrenor
În urmă cu cîţiva ani, Andrei Vochin a primit o propunere din partea lui Gigi Becali de a-i deveni consilier pe probleme tactice la Steaua. Vochin a refuzat oferta pentru a continua ca redactor-şef adjunct la Gazeta Sporturilor. În schimb, a acceptat să fie antrenor al Sănătăţii Cluj înaintea unui meci de Cupa României pe care această formaţie l-a disputat cu Dinamo, acţiune făcută în scop de promovare a partidei, care era transmisă de Antena 1.

"Este adevărat că Andrei Vochin mi-a spus că Bourceanu ar fi un executant foarte bun pentru fazele fixe, însă acelaşi lucru mi-l ziseseră şi secundul meu, Mihai Stoica, şi managerul Stelei Mihai Stoica" (Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua)

"Am lipsit o perioadă din ţară şi am fost nevoit să-mi iau informaţii de la oricine, iar Vochin mi-a întărit ce îmi spuseseră deja colaboratorii mei" (Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua)

"Andrei Vochin chiar se pricepe la fotbal! De multe ori am pregătit meciuri în funcţie de analizele tactice pe care el le făcea în Gazeta Sporturilor" (Marius Şumudică)

0 pase de gol reuşise Bourceanu pînă la meciul cu Rapid

5 pase de gol, toate din corner, a reuşit Bourceanu după ce Mihai Stoichiţă l-a desemnat să execute fazele fixe

22 de ani de experienţă în presa sportivă are Andrei Vochin, care în momentul de faţă e şi colaborator permanent al emisiunii Fotbal Club, de la DigiSport

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
vcun
vcun  •  21 Mai 2012, 09:49

Vochin e bun, e apropape singurul pentru care mai deschid presa sportiva plina de pornake si porcarii.

lau72
lau72  •  20 Mai 2012, 22:19

Eu am spus si mai inainte ca Stoichita a vorbit la telefon cu cei de la Digi , prea comenteaza astia meciurile pro steaua

1745flo
1745flo  •  20 Mai 2012, 20:52

adica a trecut vochin peste capu lui gigi???? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (22)
Comentează