FOTBAL  »  Superliga  »  GIGI BECALI VREA SĂ SCAPE DE DICĂ PENTRU A-I FACE LOC BIJUTERIEI COLUMBIEI CA TITULAR

Culoar pentru Dayro

Articol de , - Publicat vineri, 16 mai 2008 00:00

Dică l-a vizat pe sud-american atunci cînd a acuzat că “fanii îi aplaudă mai mult pe cei care au dat două-trei goluri decît pe mine”.

La cine s-a referit Dică atunci cînd a răbufnit şi a spus că “mi s-a luat să fiu înjurat de suporteri, iar alţii să fie aplaudaţi după ce marchează două-trei goluri”? Principala ţintă a decarului din Ghencea e columbianul Dayro Moreno, fotbalist care a devenit în 2008 unul dintre cei mai iubiţi jucători din lotul lui Lăcătuş şi care a fost aclamat la fiecare meci.

Îl vrea pe Dayro pentru a iuţi jocul

În plus, Dayro este şi unul dintre concurenţii direcţi ai piteşteanului pentru postul de al doilea vîrf . Cum cei doi nu prea pot evolua în acelaşi timp, e clar că intenţia declarată a lui Becali, de a-l vinde cu orice preţ pe decar, a pornit de la ideea de a-i face loc în primul “11” puştiului sud-american. Argumen­tul forte al lui Becali: “Dică frînează jocul, Dayro îi dă viteză şi inventivitate”.


Lăcătuş acuzat că e anti-Dayro

Apoi, nu de puţine ori, pe par­cursul returului, Lăcătuş a fost pus la zid de suporteri că nu-l foloseşte mai mult pe sud-ame­rican şi că îl preferă în continuare pe Dică.

Şi alţi fotbalişti români din Ghencea s-au arătat deranjaţi de faptul că fanii, dar şi presa, au atribuit meritele revenirii Stelei în lupta pentru titlu, în mare parte, străinilor aduşi în iarnă.

 

Dică, mai multe meciuri
Dayro, mai multe goluri

Din iulie 2007 pînă în mai 2008, Dică a jucat mai mult decît columbianul, dar Dayro a fost mai eficient (16 goluri la Once Caldas şi 5 la Steaua). Pentru roş-albaştri, Dayro a evoluat în 2008 în tot atîtea partide ca Dică, numai că a stat pe teren doar 554 de minute, faţă de cele 951 ale lui Dică.

CINE E MAI BUN?

Columbianul are supercifre
O comparaţie între cei doi jucători, realizată exclusiv pe meciurile Stelei din 2008, demonstrează că sud-americanul i-a fost superior decarului din Ghencea la 6 dintre cele 7 capitole. Dică n-a cîştigat la nici un domeniu!

2 mil. de dolari a plătit Steaua pentru a-l cumpăra pe Dayro Moreno de la Once Caldas, în ianuarie 2008.

Fanii Stelei către Dică: “Să pleci!”

Site-ul www.stelisti.ro a iniţiat un sondaj de opinie, suporterii din Ghencea fiind invitaţi să spună ce îi recomandă lui Dică în acest moment. 60 la sută dintre cei care au votat au optat pentru varianta “să plece”, aceeaşi marjă menţinîndu-se şi în cele peste 200 de comentarii postate pe aceeaşi pagină de net.

250.000 de dolari a achitat Gigi Becali pentru a-l transfera pe Dică de la FC Argeş, în decembrie 2003.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (132)
 •  26 Mai 2008, 00:21

cand DICA dadea golurile cu dinamo kiev,nimeni nu stia cine e dayro,cand steaua vroia goluri si spectacol dica ni-le oferea,cand a umilit singur KIEVUL,nimeni nu-l mai lasa sa plece,iar acum toti sunt in potriva lui,deschideti-va ochii si inima si nu uitati ca dica e un simbol al nostru,al stelistilor,nu-l tratati cu indiferenta ca ne va lipsii mult dica da ca va pleca.dica iubeste steaua,iar steaua iubeste dica asa ca nu se vor despartii,veti vedea,steaua are nevoie de dica si dica de steaua!!!

 •  23 Mai 2008, 09:56

Nimeni nu uita ce a facut Dica pentru Steaua shi sunt sigur ca toti suporterii adevarati il iubesc pe Dica dar toti jucatori mai au shi perioade de scadere asa ca nu avem cum sa lasam un jucator tanar shi talentat pe banca asteptandul pe Dica sa isi revina. Shi dak isi revine cat mai poate juca la o forma buna ca deja e batran dak mai vrea sa il vanda nu va mai scoate nici jumatate din cat e acum insa Dayro dak va juca mai multe meciuri va ajunge un nou Dica cu viteza +dribling asa ca dute Dica!

 •  21 Mai 2008, 11:14

se vede o diferenta in cele doaua clipuri....dica are executii fantastice...superioare cu mult lui dayro...in clipul cu dayro se vede viteza aia in plus....cam asta e diferenta intre ei....dayro-viteza, dica-executii extraordinare....pacat ca nu mai vrea sa joace si prefera sa plece la o ekipa mika in italia.....oricum...mai bine dayro decat un dica nesimtit!!!

Vezi toate comentariile (132)
Comentează