FOTBAL  »  Superliga  »  GIGI BECALI CONDAMNAT!

Cum a reacţionat Becali după ce a aflat de condamnarea definitivă în Dosarul Sechestrarea: "Din leu m-au făcut căţeluş!"

Gigi Becali și oamenii săi i-au băgat în ședință pe hoții care i-au furat Mercedesul, o scenă din +1   FOTO
Gigi Becali și oamenii săi i-au băgat în ședință pe hoții care i-au furat Mercedesul, o scenă din "filmul" terminat cu condamnarea patronului Stelei

Articol de , - Publicat marti, 12 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 11 februarie 2013 21:58

De la 3500 de km de ţară, din Emiratele Arabe Unite, patronul Stelei s-a declarat dezamăgit şi a specificat "eroarea" care crede că i-a adus condamnarea.

"Mi-e ruşine şi jenă să mai vin în ţară! România nu mai e un loc sigur! Nu mai am ce căuta în ţara aia!". După declaraţiile la cald, Becali a vorbit, pe larg, la televiziunile sport.ro, RTV şi DigiSport, unde şi-a nuanţat poziţia şi a anunţat că renunţă la politică, acuzînd "structurile" care l-au "învins".

- Domnule Becali, cum primiţi hotărîrea instanţei?
- Mi-a omorît sufletul! A fost peste puterea mea, au demonstrat că pot face ce vor, că au o putere prea mare. E o batjocură că trebuie să merg la Poliţie timp de 8 ani, în fiecare lună... Din leu m-au făcut căţeluş. M-au învins, m-au înmuiat, ei sînt o forţă! Bine, de fapt el, e vorba de un singur personaj. Nu zic cine este, dar vă daţi seama şi singuri despre cine e vorba.

- Ce aveţi de gînd să faceţi acum?
- Sincer, o să atac la CEDO decizia. Şi atît despre politică! Îmi pare rău că am intrat în această lume. Nimic nu poate să mă aline acum, în afara familiei, care îmi e alături. Nicăieri în lume nu se mai poate întîmpla aşa ceva! De acum înainte, vreau să vorbesc doar despre fotbal. Nu mai pot discuta despre altele, nu mai am putere. Am fost învins de structuri!

"Judecătoarele vor trăi un coşmar!"

- Decizia a fost dată de cinci judecătoare...
- Dacă au Dumnezeu şi conştiinţă, vor trăi un coşmar! Cum vor trăi ele dacă ştiu că au condamnat un nevinovat? Ele au habar că au făcut o mare măgărie, nu au nici măcar o probă împotriva mea! Nici măcar nu s-a discutat că aş fi dat un ordin.

- Cu familia aţi discutat?
- Voi vorbi pe larg după ce vin de la Amsterdam. Mama nu poate trăi fără mine. Moare! Dar dacă moare mama, trebuie să plătească toţi pentru abuzurile făcute. Familia mea a plîns toată ziua. Cînd îţi plînge mama ori soţia la telefon, îţi vine să te dai cu capul de pereţi. Să te sinucizi!

- Vă reproşaţi ceva?
- Marea greşeală a fost că am renunţat la funcţia de europarlamentar. Nu puteau să îmi facă nimic dacă rămîneam în funcţie, nu aveau curajul necesar. Am greşit, am fost un idealist. De acum încolo, voi lupta doar pentru familia mea!

"Umil cioban ajuns multimilionar, condamnat"
Presa internaţională a acordat spaţii largi condamnării lui Becali. "Patronul clubului Steaua Bucureşti, Gigi Becali, cel care a trecut de la un cioban umil la un multimilionar, a fost condamnat la 3 ani de închisoare", a titrat cotidianul spaniol AS. Americanii de la Chicago Tribune au adăugat: "Becali este un flamboaiant fost cioban, devenit celebru pentru discursul său vehement şi acţiunile caritabile".

"Cred în nevinovăţia lui Gigi Becali. Sper ca lucrurile să se oprească. Ştim cu toţii ce suflet are Gigi" (Anghel Iordănescu, fost selecţioner)

"Dacă nu se specifică pierderea drepturilor electorale, nu-şi pierde mandatul, iar pierderea drepturilor electorale în mod automat se face atunci cînd eşti încarcerat, deci nu în acest caz" (Eugen Nicolicea, secretarul Camerei Deputaţilor)

"Becali a demisionat din PNL, va fi parlamentar independent" (Crin Antonescu, preşedinte PNL)

"Îmi pare rău pentru Gigi. Nu e un pericol social, mai ales că a ajuns la o anumită maturitate după ce a trecut şi prin alte «furci», Valiza, Terenurile MApN. A învăţat să sufle şi-n iaurt. Exuberanţa însă e cea care-l costă" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

"Sigur că, dacă ajungi într-un asemenea moment, te gîndeşti mai mult la copii, la familie, normal că influenţează şi echipa" (Victor Becali, impresar)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
cfrclujole
cfrclujole  •  14 Februarie 2013, 04:49
Postat de simohayha pe 14 Februarie 2013, 01:43

Da,mai, jiji "miau,miau" iar Borcea"ham,ham"!

Cat de tampiti sunteti...

simohayha
simohayha  •  14 Februarie 2013, 01:43
Postat de reddogsv pe 12 Februarie 2013, 10:32

Vreau sa-l vad pe Gigi cum face ,,miau, miau''! Bogatia si puterea sunt trecatoare, dar ii ramane prostia care e VESNICA!

Da,mai, jiji "miau,miau" iar Borcea"ham,ham"!

simohayha
simohayha  •  14 Februarie 2013, 01:41
Postat de romanescu pe 12 Februarie 2013, 10:43

Ce, bai Domnule Gheorghe Becali ; da', ca, cand ai fost tu leu ???? Tot timpu' ai fos un caine BAGABONT!!!!!! Si... acuma , imi dai .. cu familia, ...mama... copiii, nevasta .... Baaaaaaaaa ! Esti lash , esti caine bgabont , asta esti !!!!

Este,mai, da-l la naiba!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează