FOTBAL  »  Superliga  »  COMPARAȚIE

Cum arată DEZASTRUL din fotbalul românesc? O comparație inedită, după dispariția Stelei: câte echipe din primul sezon de democrație mai există în 2017?

Articol de GSP - Publicat joi, 16 februarie 2017 11:27

Odată cu dispariția Stelei din Liga 1, tabloul dezastrului din fotbalul românesc este complet.

Echipe de tradiție precum Rapid, Craiova, FC Argeș sau Sportul s-au făcut praf și pulbere, iar istoria fotbalului românesc, practic cel mai importantă calitate a unei competiții, a sărăcit iremediabil.

Ca un arc în timp, am comparat echipele din Divizia A, în primul sezon după Revoluție, cu ce se întâmplă acum. Aproape toate au dispărut sau au probleme cu identitatea.

Singurele care rămân în picioare sunt Dinamo și FC Brașov, ultima căzută în eșalonul secund în prezent, în timp ce Universitatea Cluj sau Sportul încearcă să surpraviețuiască într-o formă sau alta în divizia a patra.

Comparația între sezonul 1990-1991 și prezent este devastatoare.

Iată echipele dispărute: 

 796072 untitled

Save

Save

Save

Save

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
bazileon
bazileon  •  16 Februarie 2017, 18:43

Si ce este devastator aici? Dispar echipe, apar altele. Au disparut trilobitii, dinozaurii, Imperiul roman... Devastatii sunteti voi.

stark
stark  •  16 Februarie 2017, 14:19

Pana nu scapam de puscariasii din fotbal nu mai vine nici un investitor. De Borcea si co. am scapat, dar aia de la Fîcîsîbî s-au intors la praduiala.

id45
id45  •  16 Februarie 2017, 14:02

Intrebati politicienii care au fost implicati dealungul timpului in fotbal si nu numai . Este exact cum ai pune un sofer sa construiasca o casa ! EI poarta vina , plus asazisii patroni de cincinal , pe care-i avem . Daca luam exemplu tarilor dezvoltate in fotbal , veti vedea ca multe se organizeaza singure financiar

Vezi toate comentariile (21)
Comentează