FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID 3-2

Cum i-a motivat în pauză Andone pe "cîini"! » Sfert de Oscar

Articol de , - Publicat marti, 17 august 2010 00:00

Gazeta a aflat ce s-a petrecut pe timpul pauzei în cele două vestiare. Cele 15 minute care au rescris istoria unui Dinamo - Rapid ce-a semănat cu un thriller hollywoodian.

Giuleştenii conduceau cu 2-0, erau pe val şi plini de încredere. Dinamoviştii plecaseră într-un cor de fluierături la cabine, lui Adrian Cristea i se cerea capul, iar Andone era apostrofat de fani. În cele două vestiare s-a întîmplat însă ceva. Gazeta a pus cap la cap informaţiile din interior şi declaraţiile eroilor pentru a vă relata ce anume a modificat soarta derby-ului.

"Îi lăsăm să ne omoare?!"
Vestiarul dinamovist. "Prinţul" a intrat primul, cu figura uşor sictirită de porţia de înjurături din tribune. Au intrat şi ceilalţi "cîini", unii muşcîndu-şi buzele de nervi, alţii cu feţe plouate. "Îmi venea să sparg un geam, ceva, de nervi, dar mi-era că fac dracu' vreo tîmpenie!", a mărturisit ieri unul dintre liderii "cîinilor". "Ce facem, mă? Ne omoară ăştia? Îi lăsăm să ne calce în picioare?!", a strigat Marius Niculae, căpitanul dorind să spargă cumva tăcerea ce se lăsase în cabină. Atmosfera era, din nou, ca la priveghi. "Nimeni nu pricepea unde este, cît e scorul, de ce naiba e atît de cald", a mai zis un alt dinamovist.

Jucătorii: "Hai că-i batem!", Şumi: "Nu vă uitaţi la tabelă!"
Vestiarul rapidist. Veselie ca la Revelion. Toţi strigau de bucurie şi îl felicitau pe Herea pentru cele două reuşite. Străinii vorbeau între ei şi se îmbărbătau. "Hai, mă, hai că-i batem! Nu mai au <cîinii> cum să scape!", strigau Lazăr şi ceilalţi coechipieri. În drum spre vestiare, Şumudică era expresia fericirii, zîmbindu-le ironic fanilor de la tribuna a II-a, care-l înjurau. Odată ajuns la jucători, rapidistul a devenit serios: "Bravo, e bine, dar nu vă bucuraţi, că n-am cîştigat încă! Nici nu vreau să vă uitaţi la tabelă! Pentru noi acum începe meciul.

Gîndiţi-vă că scorul e 0-0 şi că nu am obţinut nimic! Să nu vă relaxaţi şi să nu-i lăsaţi să vină peste noi. Amintiţi-vă ce am discutat: Dinamo are o ofensivă bună şi, dacă e lăsată să atace, vom avea probleme". Chiar şi aşa, nu a reuşit să-şi motiveze jucătorii pentru repriza a doua. Fotbaliştii au povestit ieri: "Voia să pară serios, chiar ţipa la noi, dar se vedea că e bucuros şi el pentru rezultat. El nu a sunat retragerea, dar pur şi simplu ne-am relaxat. Vina e a noastră în totalitate".

Ordinul lui Andone
Înapoi în vestiarul dinamovist. A intrat Andone, la 30 de secunde după ce ultimul jucător ajunsese în cabină. Înainte l-a anunţat pe Liviu Ganea, folosind puţine cuvinte, că va intra imediat, din minutul 46. S-a concentrat apoi pe jucători. A folosit un ton liniştit, iar cînd voia să sublinieze anumite idei sau sarcini de joc ridica tonul: "Au avut două goluri din două ocazii, ambele pe greşelile noastre de aşezare. Asta a fost, s-a dus, dar mai avem cel puţin 45 de minute să întoarcem scorul. Fiţi calmi, v-am zis, presiunea nu e pe voi, e pe mine. Duceţi mingile pe Torje şi pe Liviu Ganea! Trebuie să înscriem repede, să intrăm în meci! Înţelegeţi? Trebuie să intrăm rapid în meci! Mergem peste ei, da? Nu ne bat azi! Să fie clar!".

Ultimele momente dinaintea reprizei
Primii care au ieşit de la cabine au fost rapidiştii. Şumi chiar primul, înaintea tuturor. Şi-a continuat duelul cu dinamoviştii din tribună care-l înjurau. Pentru a le arăta spatele, s-a aplecat, prefăcîndu-se că-şi leagă şireturile, deşi pantofii săi nu aveau aşa ceva. Apoi, a salutat galeria rapidistă cu mîna la inimă şi s-a dus pe bancă. Dinamoviştii au ieşit în grup la un minut distanţă după apariţia pe gazon a adversarilor. Toţi, împreună, iar Andone era în fruntea lor. "Cîinele" şef le-a mai dat cîteva indicaţii de ultim moment alor săi, a aplaudat nervos şi le-a făcut semn să atace poarta adversă.

Trăirile antrenorilor
A început repriza secundă. După primul gol al dinamoviştilor, Şumudică a rămas fără reacţie. Deşi echipa dădea semne clare de slăbiciune, antrenorul s-a blocat şi nu a mai reuşit să schimbe nimic. Prima modificare a făcut-o abia în minutul 67, la două minute după ce Torje marcase golul de 3-2. Lui Andone i-a crescut pulsul cu fiecare reuşită a elevilor săi. Le făcea semn să atace permanent, dar ţipa necontenit şi la apărătorii săi. Finalul l-a prins ud pînă la piele, iar în drum spre vestiare le-a arătat suporterilor inima, dedicîndu-le succesul.

"Nu am ţinut vreun discurs istoric în vestiar, dar le-am spus băieţilor unde am greşit şi ce trebuie să facem. Ei au arătat atitudine şi o forţă mentală deosebită"
Ioan Andone

"Ce s-a întîmplat în primele 15 minute din repriza a doua rămîne un mister pentru mine, n-am nici o explicaţie. La pauză, i-am avertizat pe jucători că Dinamo poate să revină"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

"Ştiam că Dinamo revenise de la 0-2 cu Pandurii, că e o echipă ce nu renunţă uşor. Totuşi, n-am reuşit să-i blocăm. Nu-mi explic cum am căzut astfel"
Ovidiu Herea, mijlocaş Rapid

"Sperăm să nu mai ajungem niciodată în situaţia de a reveni de la 0-2, am prefera să conducem de la început pînă la sfîrşit"
Gabriel Torje, mijlocaş Dinamo

"La pauză, nea Ando a zis să ştergem tot ce-a fost în prima parte. Am sperat şi noi, auzindu-l"
Marius Niculae, atacant Dinamo

"Am lucrat şi mental. Dai drumul la treabă cînd nu mai ai nimic de pierdut. Ce mai putea să fie după 0-2? 0-3? Momentan, sîntem la stadiul de a da un gol mai mult ca adversarul"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
stefan888
stefan888  •  18 August 2010, 00:04

Vezi ledutzu ca cica o furato si pe mata , ii cauta pe rapidisti sa le suga P**a , javra

kosmo1986
kosmo1986  •  17 August 2010, 14:07

la casele de pariuri s-ar fi aranjat 1 pauza, 2 final! atunci ar fi iesit bani multi dar nu a fost cazul! plus ca la rapid e ceva normal..3-0 cu fc national/3-3 la final, 3-0 cu otelul/3-3 la final, 2-0 cu anderlecht/2-3 la final! asta e rapidul! cred ca si daca s-ar intelege cu casele de pariuri pt un blat, le-ar strica alora socotelile fara sa vrea!

bebylau
bebylau  •  17 August 2010, 12:39

In sfarsit un articol bun ! a fost un meci frumos cu goluri multe , cu faze de poarta , fara greseli de arbitraj ( mai ales ) si un gol magnific al lui Torje. Este o mare prostie sa spui ca au aranjat cu casele de pariuri sa bata Dinamo cu 3-2 dupa ce conducea Rapid cu 2-0 , iar asta inseamna sa fie ambele echipe de acord .

Vezi toate comentariile (21)
Comentează