FOTBAL  »  Superliga  »  PROMO

Cum să faci praf 2 milioane de euro » Falimentul lui Ionuţ Luţu, povestit chiar de el în Gazeta de azi!

Articol de GSP - Publicat joi, 18 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 19 octombrie 2012 01:23

Cum ajungi de la "Noul Hagi" şi "fotbalistul milionar" la "şoferul falit al lui Gigi Becali"? Durează cîţiva ani şi costă cam două milioane de euro. Reţeta a fost testată de Ionuţ Luţu, fostul mijlocaş de geniu al Craiovei, al Stelei şi al "naţionalei" de tineret.

Într-un interviu spectaculos găzduit de ediţia tipărită a Gazetei de azi, el rememorează cum şi-a prăpădit toată averea după nopţi în care cheltuia cîte 20.000 de euro cu femei şi prieteni. "Acum lucrez pentru nea Gigi, sînt şofer şi om bun la toate. Nu e nici o ruşine să munceşti", spune Luţu, ajuns la 37 de ani.

Cel poreclit cîndva "Hagiluţu" istoriseşte episoade fabuloase din cariera sa, îşi aminteşte cum l-au părăsit toţi prietenii care au trăit ani buni pe spinarea lui şi povesteşte deschis prin ce experienţe trece acum, cînd e şoferul lui Gigi Becali. Cîţi bani cîştigă, ce planuri are pentru copiii lui, ce afaceri ratate a încercat.


TOTUL DOAR ÎN ZIARUL DE AZI, NU ŞI PE NET!


Citeşte mai jos o opinie a lui Cătălin Ţepelin
despre Ionuţ Luţu: "Omul care rîde"

"Frate, nu închide, te rog eu! Mai stai un pic, să mai vorbim, chiar dacă iar o să-mi vină factura la telefon cîteva mii de dolari. Mor de plictiseală aici, nu ştiu cît mai rezist! Spune-mi ce mai e prin ţară".

Era prin '99. Eu, reporter. Luţu, fotbalist la Samsung Blue Wings în Coreea de Sud. Mă întrebam cum o fi să mori de plictiseală cînd cîştigi vreo 500.000 de dolari pe an, dar Luţu, cu care mă împrietenisem dinainte de a pleca de la Steaua spre Asia, era omul pentru care prietenii, viaţa frumoasă şi amuzamentul contau mai mult decît conturile din bancă. Tocmai "înfiase" nişte lăutari români pe care îi găsise într-un parc de distracţii din oraş. Evident, oamenii îi tocau banii, dar pe el nu-l interesa. Voia doar să se simtă bine.

Aşa a fost şi la Craiova, şi la Steaua, şi la Galata, şi în Coreea, şi în Cipru, şi în Kazahstan. Peste tot, Luţu a fost într-o permanentă căutare a zîmbetului. E un om simplu şi bun, nu-mi amintesc să fi spus vreodată ceva rău despre cineva, să fi făcut vreo declaraţie agresivă, să fi lăsat în urma sa vreo dîră de venin.


Putea fi un fotbalist mare, a avut talent cu carul, dar el a ales o tinereţe frumoasă şi relaxată. S-a distrat, a zîmbit, şi-a trăit viaţa. Repetabilă povară pentru cei ca el, s-a înconjurat de termite care l-au lăsat repede fără rezerve valutare. Dar Luţu nu regretă nimic. Surîde în continuare, scotocind prin portbagajul său plin cu amintiri frumoase.


Luţu nu este Gwynplaine, "Omul care rîde" al lui Victor Hugo, puştiul căruia i s-a lipit pe faţă, prin mutilare, un zîmbet permanent pentru a distra lumea la circ. Luţu este omul care rîde voluntar, din tot sufletul său bun şi simplu, în speranţa că lumea îi va întoarce un zîmbet sincer. Pînă acum i s-au întors doar rînjete hidoase. "Şi ce dacă? Viaţa e frumoasă".

AZI, DOAR ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ A GAZETEI, UN INTERVIU SPECTACULOS CU IONUŢ LUŢU

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (16)
sola
sola  •  19 Octombrie 2012, 18:46

daca esti fraier poti sa ai si 10 mil ca tot de unde ai plecat te intorci

lollol
lollol  •  19 Octombrie 2012, 16:07
Postat de sk1j4 pe 19 Octombrie 2012, 14:24

Ma baiatule unde ai auzit tu de adrian cristea ca isi pierde noptile prin cluburi sau ca umbla cu femei? Eu de vreo 2 ani cel putin nu am mai auzit nimic de rau si nu a aparut in scandaluri...

cristea adrian macar de mergea prin cluburi si ardea banii cu mai multe femei,asa peste 5 ani o sa se aleaga cu o bucata urata de plastic care i-a tocat banii si nici macar amintirile frumoase ale lui lutzu n-o sa le aiba :)))

eugengrigore
eugengrigore  •  19 Octombrie 2012, 14:36

Nu e nici o ruşine să munceşti, e o rusine ca din milionar sa ajungi om de nimic! cam asta e cu sportivii, cheltuie ca prostii toti banii si apoi mor de foame si urla ca nu le da statul pensie!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează