FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cum vede Gigi Mulţescu viitorul sezon al lui Dinamo » ”Caz ideal: titlul! Accident: locul 7!”

Mulțescu a semnat cu Dinamo pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă unul
Mulțescu a semnat cu Dinamo pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă unul

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 07 iunie 2013 19:47

Antrenorul de 61 de ani a fost prezentat oficial ieri. El a transmis că obiectivul personal este o clasare cît mai bună, dar a luat în calcul şi eventuale oscilaţii de formă.

- Domnule Mulţescu, ce le promiteţi suporterilor dinamovişti în viitorul sezon?
- Timpul vorbelor a trecut. E o perioadă grea în fotbal. Un mare antrenor a spus că ciclul formării unei echipe este de 4 ani. Nu se mai poate asta, acum trăim în secolul vitezei. Totul este în grabă. M-am obişnuit cu asta atît la Petrolul, cît şi la Astra, pe care le-am preluat din mers, fără perioadă de pregătire.

- Care-i obiectivul dumneavoastră?
- Eu mi-am impus să avem rezultate imediate, nu conducerea. Eu sînt cel care-mi impun mai mult. Obiectivele sînt îndrăzneţe şi greu de realizat, dar nu imposibil. Vreau în primă fază ca echipa să funcţioneze, să joace fotbal. Dacă vin şi rezultatele, cu atît mai bine. Cu aceste gînduri plec la drum. În primă fază ţintim locurile 1-5, şi, să zicem în caz de excepţie, dacă Doamne fereşte se întîmplă un accident, locul 7.

- Lazăr, Ferfelea, Lungu sînt trei dintre jucătorii pe care îi doreşte Dinamo...
- Pînă să vin eu, nu s-a făcut nici un transfer. E adevărat că au fost discuţii şi că mi-am dat girul pentru anumiţi jucători, cum ar fi Lazăr de la Sportul. Depinde cum reuşim să acoperim valoric lotul pînă în iarnă, astfel încît să ne gîndim serios la retur.

- Steaua a cîştigat titlul şi datorită preparatorului fizic, dumneavoastră l-aţi adus pe Yuksel Yesilova, cum va schimba el stilul de pregătire?
- Alături de Yesilova am rezolvat multe probleme grele. Este la fel de bun ca Neubert, doar că au metode de lucru diferite. Amîndoi au aceeaşi şcoală făcută în Germania şi Olanda. Yuksel are licenţă şi pentru antrenor secund, şi pentru antrenor principal. M-a ajutat să comprim antrenamentele fizice cu cele tehnice, fiind presaţi de timp la unele cluburi. E un antrenor complet, nu un preparator.

Mulţescu şi Anghelache transferă
Negoiţă a hotărît să nu propună jucători peste capul antrenorului, astfel că acţionarul majoritar îşi va da doar acordul la perfectarea achiziţiilor: "Nu vreau să comentez despre transferuri. Am hotărît ca antrenorul să decidă, alături de domnul Anghelache. Da, au fost discuţii cu un număr mare de jucători, dar la Dinamo nu vorbim de probleme financiare. Aici se pune problema de a plăti întotdeauna preţul corect. Clubul vrea să devină unul sănătos, inclusiv financiar. Toate astea pentru ca Dinamo să aibă o viaţă cît mai lungă la nivel înalt".

"Nu cheltuim mai mult decît producem"
Dinamo nu va oferi salarii mari, dar fotbaliştii vor fi premiaţi dacă echipa va avea performanţe. Negoiţă a explicat ieri strategia abordată: "Curînd se va impune un fair-play financiar, în care cluburile nu pot cheltui mai mult decît produc. Noi ne pregătim pentru această perioadă. Am văzut foarte mulţi conducători ce au fost luaţi de val şi au dus cluburi cu tradiţie în faliment".

Copiii i-au cerut titlul
Mulţescu a avut parte de o surpriză la conferinţa de presă de ieri. Directorul de imagine al clubului din Ştefan cel Mare, Ionel Culina, a adus grupa 2004 a "cîinilor" la eveniment, iar puştii au fost extrem de emoţionaţi în faţa noului antrenor principal. "Nea Gigi, o vrem pe Dinamo campioană!", au strigat copiii, în timp ce Mulţescu le-a răspuns cu zîmbete şi mîngîieri pe creştet.

8.000 de euro e salariul lunar al lui Mulţescu, la care se adaugă diferite bonusuri de performanţă

" Încercăm să facem performanţă cît mai repede. Nimeni nu ţine pe cineva neperformant. Eu nu sînt genul care să ţin de scaun, nu ne ţine legaţi o clauză sau alta" (Gheorghe Mulţescu, antrenor Dinamo)

"Politica clubului este în mare măsură premierea performanţelor. În contractul domnului Mulţescu există diverse clauze în funcţie de performanţe" (Ionuţ Negoiţă, finanţator Dinamo)

"Dinamo a fost salvată în ultimul moment, cu mari eforturi. Dintre toate cluburile cu probleme, Dinamo era în situaţia cea mai dificilă, mai grea chiar decît a Rapidului" (Ionuţ Negoiţă, finanţator Dinamo)

"Cred că vor apărea şi performanţe pe termen scurt. Nu cred că mă hazardez cînd spun asta. Staff-ul şi conducerea au misiunea, alături de jucători, de a face suporterii fericiţi" (Ionuţ Negoiţă, finanţator Dinamo)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
ushiro_mawashi
ushiro_mawashi  •  09 Iunie 2013, 00:06
Postat de gymd pe 08 Iunie 2013, 12:47

andy_2008: Pai ce se transmit meciurile 5telei in liga 2 :))))))))))))))))))))))) adevarat veti juca cu echipe de champions league dar cu echipe ca Juventus Colentina, Arsenal Bailesti, Barcelona Bucuresti, Real Grozavesti :))))))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))))

Stai flex, si daca ne retrogradeaza, voi tot nu va calificati in cupele europene. Voi nici daca ramaneti singuri in liga 1 nu va calificati.

ushiro_mawashi
ushiro_mawashi  •  09 Iunie 2013, 00:04

Va castiga titlul de cea mai proasta echipa :(

arsenall2
arsenall2  •  08 Iunie 2013, 22:33

Locul 12-14 cu emotii sa scape de retrogradare,daca ia un jucator ca Tony,care la Petrolul si banca de rezerve o prindea rar.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează