FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Cuplajul bramburelilor! FRF s-a răzgîndit: se vor organiza din cinci în cinci etape

Cuplajul cu 100.000 de oameni pe
stadionul 23 August, din 16 martie
1985, e cel mai de notorietate
Cuplajul cu 100.000 de oameni pe stadionul 23 August, din 16 martie 1985, e cel mai de notorietate

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 08 iulie 2011 23:59

Federalii au decis să se organizeze cuplaje în etapele 4, 8,12,16, 20, 24, 28, 32. Aflînd de la presă că în acea programare e o singură întîlnire interbucureşteană, Rapid-Sportul şi Dinamo - Steaua, şefii fotbalului au plutit cîteva minute în derivă, apoi au decis: "Anulăm ţintarul, facem altul"!

Decizia finală a FRF, anunţată aseară de către Mircea Sandu, e că se vor relua cuplajele interbucureştene. Şi această hotărîre atrage după ea anularea întregului ţintar tras la sorţi zilele trecute la sediul LPF.

6 cuplaje
Concluzia este că National Arena va găzdui începînd cu acest campionat 6 cuplaje. La toate meciurile dintre Rapid, Dinamo, Sportul şi Steaua. Se va intra cu un singur bilet care, după opinia lui Mircea Sandu, "va avea un preţ mediu de aproximativ 20 de euro". Atît încasările, cît şi costurile de închiriere ale arenei cu tot ce decurge de aici sînt o afacere împărţită egal între cele patru cluburi.

Televizate fără probleme
Noile cuplaje nu vor pune în pericol televizarea partidelor, chiar dacă meciurile fac parte din pachete deţinute de televiziuni diferite. "Pe National Arena încap simultan 10 televiziuni cu toată aparatura necesară transmisiilor, aşa că nu vor fi probleme. Dacă primul meci e transmis de un post, cel de al doilea începe fără nici o problemă televizarea meciului doi", a informat un personaj din Comitetul Executiv al FRF.

Tragicomici
De unde a plecat toată nebunia? Dumitru Dragomir a fost cel care a atras atenţia că totul este un fiasco. Preşedintele Ligii, care spune că a plecat înainte de luarea acestei decizii, a sesizat într-o discuţie cu jurnaliştii Gazetei că, în actualul ţintar, exista un singur cuplaj pe tur care întrunea condiţia de interbucureştean. Rapid - Sportul şi Dinamo - Steaua în etapa a 16-a. Plus cel din retur.

La ora 16:32 fusese postat un comunicat pe site-ul FRF în care se specificau etapele din care se culeg cuplajele: 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32. Astfel, rezultau meciuri inedite pe National Arena precum Dinamo - Mioveni, Rapid - Pandurii, în etapa 32. Mai mult, în acea programare, Rapid juca 8 cuplaje, adică în toate, Sportul 7, Steaua 3 şi Dinamo 2. Giuleştenii nici nu voiau să audă.

"Mă, nu mai înţeleg nimic, îl sun pe Mircea Sandu şi revin, eu ştiu clar că vorbiserăm de interbucureştene, poate l-a dezinformat cineva de la competiţii", a spus Mitică stupefiat. Apoi a urmat reacţia Naşului, care a dizolvat actualul ţintar.

Rectificarea FRF, din 5 în 5 etape
Aseară, reprezentanţii federaţiei au făcut deja o primă rectificare. Au decis ca aceste cuplaje să se joace din cinci în cinci etape: 5, 10, 15, 20, 25, 30. Practic, la refacerea programului, se vor fixa interbucureştenele şi apoi se va trage la sorţi restul meciurilor.

Dacă e cu porţile închise?
În toată nebunia au mai rămas cîteva întrebări fără răspuns. De pildă, ce se întîmplă dacă una dintre echipe are terenul suspendat sau a fost sancţionată să joace cu porţile închise. Dilemă mult prea greu de lămurit aseară.

"Da, am decis aşa, iar Liga e subordonată şi acceptă. Săptămîna viitoare se va organiza o nouă tragere la sorţi" (Mircea Sandu, preşedinte FRF)

"Dacă e vorba de cuplajele bucureştene nu avem nici o reţinere în a participa" (Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid)

"Sigur că e o măsură bună, pe care Dinamo o salută" (Cristi Borcea, acţionar Dinamo)

Citește și:

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
Superliga
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”
Superliga
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (28)
radu_craiova
radu_craiova  •  09 Iulie 2011, 17:00

propun sa faceti un cuplaj M sandu - Dragomir , ceva romantic , poate aduceti lumea la stadion

cinva
cinva  •  09 Iulie 2011, 15:34

Specific românesc: isteţii de la FRF în prima lor manifestare vorbesc de 4+4 cuplaje (8 etape per sezon) interbucureştene într-un sezon în care sunt 4 (PATRU) echipe bucureştene în Liga 1. Al patrulea meci probabil ar fi fost Steaua-Steaua, Dinamo-Dinamo, Rapid-Rapid, Sportul-Sportul - da nu ţi-au dat seama că nici aşa nu merge, pentru câ în această etapă s-ar juca 4 meciuri pe NA. Tare grea e matematica. Şefiui FRF cum stau cu bac-ul?

cristi1973
cristi1973  •  09 Iulie 2011, 12:30

Iar s-a schimbat modificarea! Vor fi doar două cuplaje in etapele 16 şi 33 cand se v-a juca Dinamo - Steauasi Rapid - Sportul Studenţesc.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează