FOTBAL  »  Superliga  »  DEZAFILIEREA UNIVERSITĂȚII CRAIOVA

Curtea de Apel a amânat verdictul dosarului dezafilierii Universității Craiova » Mititelu: "Voi depune mărturie ca Dragomir și Sandu să facă pușcărie"

Articol de , - Publicat luni, 03 octombrie 2016 13:14

Astăzi, la Curtea de Apel, s-a judecat dosarul dezafilierii Universității Craiova. În sala de judecată s-au aflat Mircea Sandu, Dumitru Dragomir și Adrian Mititelu, împreună cu avocații lor.

UPDATE 17:00

Curtea de Apel a amânat verdictul pentru 31 octombrie 2016. Dumitru Dragomir a vorbit imediat după decizie: "Nu dau declarații pentru că mi-e frică. Vorbim după proces. Nu vedeți câți mincinoși și faraoni sunt în țara asta?!"

Adrian Mititelu a intervenit: "Numai FRF și LPF nu au sechestru, ele încasează 50 de milioane de euro pe an. Nu există așa ceva. Așteptăm să fim despăgubiți pentru a forma o nouă echipă. Voi depune mărturie ca Dragomir și Sandu să facă ani de pușcărie. Prejudiciul e incomensurabil, decizia din prima instanță e mai mică decât cerem noi".

update 16:45

Schimb de replici între Adrian Mititelu și Președintele Curții:

Mititelu: "În primul rând, de ce s-au schimbat Codul Penal și Codul de Procedură Penală?"
Președintele Curții: "Și eu aș vrea să știu"
Mititelu: "Domnule președinte, vă rog să nu mă luați în râs"

update 16:15

S-a  cerut aducerea Regulamentului și a Statuturilor FRF și LPF în vigoare la data faptelor pentru a fi analizate la următorul termen.

UPDATE 16:00

Adrian Mititelu a cerut măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului.

"Cred că este singurul dosar din țară în care nu exisă măsuri asiguratorii. Tot timpul am fost duși cu vorba de Instanțe. Șansele de a recupera prejudidiul măcar parțial sunt aproape zero.

Sunt 4 imobile care sunt bunuri comune și nu sunt suficiente pentru a acoperi prejudiciul. Doresc instituirea măsurii asiguratorii pentru că nu există", a declarat Mititelu.

"Sunt 3-4 imobile deținute de Dragomir, alături de soția sa, dar sunt ipotecate la bănci. Și Sandu are un imobil, care este ipotecat" - Adrian Mititelu

update 15:30

Avocații lui Mircea Sandu au cerut ca acesta să dea declarații la un alt termen, după audierea altor persoane și după ce vor consulta punctul de vedere al celor de la FRF. În plus, toți inculpații vor să dea declarații la un timp ulterior, iar procurorul de ședință a reacționat și a spus că nu vede niciun motiv pentru care aceștia să nu dea declarații acum.

Reprezentantul lui Mititelu i-a spus președintelui ca este deja al doilea termen și a cerut rezolvarea cazului într-un timp rezonabil.

În plus, Mircea Sandu și Dragomir sunt acuzați de reprezentanții lui Mititelu că și-au înstrăinat propietățile către soții și către alte persoane pentru a nu achita prejudiciul și că poate veni cu acte doveditoare. S-a cerut sechestru asigurator pe toate bunurile lui Dragomir și Sandu, până la recuperarea prejudiciului

update 15:00

Adrian Mititelu a vorbit în fața judecătorului:

"Inculpații au preluat controlul pentru a-mi băga societatea în faliment. În cadrul procesului de insolvență am specificat că s-a făcut un abuz împotriva noastră.

Inteția noastră este acea de a ne lua clubul înapoi și a relua activitatea. Este inadmisibil că s-a spus că sunt vinovat de situația actuală a echipei", a spus Mititelu.

update 14:30

A început ședința! Gabi Bodescu, mandatarul din partea FRF, nu s-a prezentat. Judecatorul s-a mirat și a întrebat dacă FRF știe că are calitate de inculpat în dosar.

La fel s-a întâmplat și în cazul LPF. Nici mandatarul din partea Ligii nu a venit, iar judecătorul a avut aceeași reacție.

În sală este prezent și Sorin Răducanu, fostul candidat la șefia FRF. Acesta este un dur contestatar al lui Burleanu, dar și al lui Mircea Sandu,

Știrea inițială:

În iunie, Tribunalul București a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova. În plus, cei doi, FRF și LPF trebuie să achite 240 de milioane de euro către Adrian Mititelu.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați, nemulțumiți de sentință. 

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

STORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență. 

Membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat dezafilierea Universităţii Craiova în 2011 au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu. Aceştia i-ar fi adus lui Adrian Mititelu un prejudiciu de 15.800.000 lei.

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universității, pe data de 20 iulie 2011: 

1. Mircea Sandu - președinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir - primvicepreședinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga - vicepreședinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)
5. Cornel Şfaiţer - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Ștefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)
10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram - președinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
chr508
chr508  •  03 Octombrie 2016, 21:08
Postat de mickey13 pe 03 Octombrie 2016, 16:00

Pana la urma... care dracu' e echipa? CSU sau FCU? Olgutza sau Mititelu? Sincer, ca si-n cazul marcii Steaua, situatia Craiovei pare identica... adica o nebuloasa printre decizii politice si/sau juridice. In alta ordine de idei, ma intreb cum dracului a calculat judecatorul ala de la prima instanta suma de 220 mil euro pt Mititelu? Chiar sunt curios... O echipa, sa presupunem ca ar fi castigat titlul toti anii astia, plus eventualele participari in EL sau CL, fara sa fi avut nicio cheltuiala (salarii, taxe, impozite, achizitie de jucatori, etc) Nu ar fi reusit sa produca mai mult de 20 mil euro/sezon (si asta-i enorm!!!), in niciun caz suma aia de 1 mld de lei!

Probabil au calculat folosind clauzele de reziliere ale jucatorilor. Pe judecator nu-l intereseaza faptul ca un anumit jucator e o gloaba si nu valoreaza nici 300 de mii, daca are clauza de reziliere 20 de milioane atat a considerat el ca este si prejudiciul adus lui Mititelu.

883137071780494
Doina Suciu  •  03 Octombrie 2016, 19:09

termen pentru halloween, perfect pentru fantomele astea care au furat si distrus fotbalul romanesc.

mickey13
mickey13  •  03 Octombrie 2016, 16:00

Pana la urma... care dracu' e echipa? CSU sau FCU? Olgutza sau Mititelu? Sincer, ca si-n cazul marcii Steaua, situatia Craiovei pare identica... adica o nebuloasa printre decizii politice si/sau juridice. In alta ordine de idei, ma intreb cum dracului a calculat judecatorul ala de la prima instanta suma de 220 mil euro pt Mititelu? Chiar sunt curios... O echipa, sa presupunem ca ar fi castigat titlul toti anii astia, plus eventualele participari in EL sau CL, fara sa fi avut nicio cheltuiala (salarii, taxe, impozite, achizitie de jucatori, etc) Nu ar fi reusit sa produca mai mult de 20 mil euro/sezon (si asta-i enorm!!!), in niciun caz suma aia de 1 mld de lei!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close