FOTBAL  »  Superliga  »  GERMANIA

„Cutremur” de un miliard de euro în Germania! Borussia Dortmund se apropie de Bayern Munchen

Nemții au pierdut 980 de milioane de euro la cotele de piață ale jucătorilor
Nemții au pierdut 980 de milioane de euro la cotele de piață ale jucătorilor

Articol de - Publicat joi, 09 aprilie 2020 11:05

Nemții au pierdut 980 de milioane de euro la cotele de piață ale jucătorilor. Însă datorită talentelor sale, unde stă mai bine, Borussia Dortmund a înregistrat o scădere mai mică și s-a apropiat astfel de campioana Bayern Munchen. Diferența s-a redus de la 245 de milioane la 170 de milioane. 

Criza declanșată de noul coronavirus a afectat dramatic cotele de piață ale jucătorilor. Cei activi în Germania, din Bundesliga și până la diviziile regionale, au pierdut aproape un miliard de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.de. Giganții Bayern și Dortmund au fost cei mai afectați. 

Borussia Dortmund se apropie de Bayern Munchen

Valoarea de piață a lotului campioanei en titre a scăzut de la 936 milioane euro la 756 milioane de euro, rezultând un minus de 179,7 milioane (-19,9 %). Motivul acestei deprecieri masive? Când a calculat noile cote, Transfermarkt le-a scăzut cu 20 la sută pe ale fotbaliștilor născuți înainte de 1998 și doar cu 10 la sută pe ale celor veniți pe lume după 1998. 

Iar cei mai valoroși zece jucători ai lui Bayern fac parte din prima categorie. Singurul cu valoare de piață de peste zece milioane, devalorizată doar cu 10 procente, este Alphonso Davies, care a coborât de la 50 la 45 de milioane de euro. 

Borussia este de asemenea „pe roșu". Dar a înregistrat pierderi moderate, în condițiile în care cei mai scumpi trei fotbaliști ai săi, Hakimi (21 de ani), Sancho (20) și Haaland (19), sunt tineri. BVB a coborât de la 691 de milioane de euro la 586 de milioane, deci o scădere de 105,4 milioane (-15,24 %). Aceasta este și cea mai mică devalorizare procentuală consemnată în Bundesliga. Și astfel, diferența dintre Bayern și Dortmund s-a micșorat cu 75 de milioane de euro, de la 245 de milioane la 170 de milioane de euro.

6 jucătorimai are Bayern cu valori de piață de peste 50 de milioane de euro: Gnabry (72), Kimmich (64), Hernández (56), Lewandowski (56), Coutinho (56) și Alaba (52). Înaintea crizei erau 11

117 milioane de euroe noua cotă de piață a lui Jadon Sancho (Dortmund). Englezul e cel mai valoros din Bundesliga și peste Messi (Barcelona), care a căzut de la 140 la 112 milioane euro

81 de milioane de euroe cota lui Kai Havertz (Leverkusen). Cel mai valoros jucător german activ în Bundesliga

VIDEO Tragedie în sportul italian: un fost campion european a fost răpus de coronavirus

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Fostul medic al naționalei Italiei, anunț îngrijorător: „Coronavirusul poate produce probleme cardiace pe viitor”

Tragedie în sportul italian: un fost campion european a fost răpus de coronavirus

Citește și:

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!
Campionate
Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!
Șocul verii la Dinamo: a plecat cel mai valoros jucător din lot!
Superliga
Șocul verii la Dinamo: a plecat cel mai valoros jucător din lot!
Dan Petrescu dă pronosticul la România - Ucraina: „O să vedeți că așa va fi
Nationala
Dan Petrescu dă pronosticul la România - Ucraina: „O să vedeți că așa va fi"

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează