FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

CV beton, pretenții de bonton » Kharja a jucat la Inter, Roma și Fiorentina, dar a acceptat un salariu de 3 ori mai mic decît al lui Chipciu

Kharja, care va purta numărul 14 pe tricou, s-a antrenat ieri normal şi ar putea face parte din lotul de 18 mîine, la meciul cu Chiajna
Kharja, care va purta numărul 14 pe tricou, s-a antrenat ieri normal şi ar putea face parte din lotul de 18 mîine, la meciul cu Chiajna

Articol de , - Publicat duminica, 20 septembrie 2015 00:00

Kharja va cîştiga la Steaua de 10 ori mai puţin decît contractul pe care l-a avut la Fiorentina şi Inter, unde încasa 100.000 de euro pe lună.

Steaua a adus fotbalistul cu cel mai bun CV care a semnat vreodată cu vreo trupa din România, dar cu toate acestea efortul financiar a fost unul minim. Houssine Kharja, 33 de ani în noiembrie, n-a costat nici un ban, venind liber de contract, iar salariul maxim pe care Gigi Becali a acceptat să i-l ofere a fost de 10.000 de euro.

Surprinzător, mai ales că în ultimul deceniu a cîştigat sume foarte mari în Italia şi Qatar, Kharja a acceptat suma.

"Naţionala" l-a împins în Liga 1

Principalul motiv a fost faptul că selecţionerul Marocului i-a transmis că dacă nu-şi va găsi repede un angajament va ieşi din calculele lui pentru preliminariile Campionatului Mondial, Maroc avînd la jumătatea lui noiembrie o "dublă" cu Guineea Ecuatorială pentru accesul în grupele preliminare.

Cu 72 de selecţii şi unul dintre veteranii reprezentativei, Kharja a văzut oportunitatea perfectă în venirea la Steaua pentru a nu pierde contactul cu reprezentativa țării sale.

Tade 25.000, Kharja 10.000

Totuşi, salariul său e de 3 ori mai mic decît al celui mai bine plătit fotbalist din lot, Chipciu, care e şi cel mai bine remunerat jucător din Liga 1, cu 30.000 de euro pe lună. Kharja va cîştiga mult mai puțin și decît Tade, atacant care n-are nici măcar 10% din CV-ul africanului.

Houssine trece astfel la un nou nivel salarial după ce în ultimii ani a cîştigat sume formidabile în Italia şi în Qatar. La Fiorentina şi Inter cîştiga peste un milion de euro anual, iar la Al Arabi a atins aproape două milioane de dolari pe sezon!

Schimbă sistemul?

Aducerea lui Kharja ar putea produce modificarea modului tactic al Stelei. Din 4-2-3-1 în 4-3-3, cu Kharja evoluînd inter, ca şi Stanciu, şi cu Muniru mijlocaş central. "Kharja are calitate, e polivalent, a jucat în «naţionala» Marocului şi ca mijlocaş stînga, dreapta, ştie şi poate să intre pe orice post de la mijloc în sus".

Steaua în 4-3-3 ar arăta astfel: Niţă - Alcenat, Varela, Toşca, Guilherme - Stanciu, Muniru, Kharja - Ad. Popa, Tade, Chipciu.

BBC şi L'Equipe au anunţat transferul

Faptul că Houssine Kharja e o mare lovitură de imagine pe care Steaua o dă pe piaţa transferurilor e dovedit şi de modul în care două instituţii media celebre din Europa s-au referit la această mutare. BBC şi L'Equipe au anunţat în cursul zilei de vineri trecerea marocanului la campioana României, mutare pe care au inclus-o la cele mai importante ştiri.

"Mă chinui de mult să-l aduc, chiar reget că n-am forţat lucrurile să vină mai devreme, dar îi adusesem deja pe Muniru, Tahar, erau şi Breeveld, Neagu, Filip. Am făcut o eroare pe care mi-o asum, am crezut că e mai bine să aduc jucători care ştiau deja campionatul românesc"
Mirel Rădoi, antrenor Steaua

Topul salariilor la Steaua

1. Chipciu                                  30.000
2-3. Papp 25.000
2-3. Tade 25.000
4. Varela 20.000
---- ---------------------------- --------
  Kharja 10.000
  Ad. Popa 10.000
  Stanciu 10.000

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (27)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  20 Septembrie 2015, 20:40

popa trebuia sa aiba cel mai mare salariu !!!!!!!

bakunin
bakunin  •  20 Septembrie 2015, 20:18
Postat de conasu_boeru pe 20 Septembrie 2015, 19:02

10 000 e plafonul maxim acum la fcsb de aici incolo !

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  20 Septembrie 2015, 19:02

10 000 e plafonul maxim acum la fcsb de aici incolo !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează