FOTBAL  »  Superliga  »  STATISTICĂ

D'ale fotbalului: anul trecut, cea mai slabă apărare din istoria de 63 de ani, acum e printre cele mai tari

Dragoş Grigore, Bălgrădean și
Moți sînt titulari indiscutabili în apărarea lui Dinamo
Dragoş Grigore, Bălgrădean și Moți sînt titulari indiscutabili în apărarea lui Dinamo

Articol de , , - Publicat vineri, 25 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2011 11:08

”Cîinii” lui Ciobi au o apărare-beton precum în urmă cu două decenii. Cînd s-a întîmplat aşa, de fiecare dată Dinamo a cîştigat campionatul

Dinamo merge ceas! Echipa de acum are, în medie, un gol încasat la două etape, adică 7 primite în 14 runde. Este prima oară după 20 de ani cînd roş-albii se pot mîndri cu defensiva proprie.

În ediţia 1991-1992, formaţia pregătită de Florin Halagian avea acelaşi număr de goluri primite ca şi pînă în prezent. Numărul de goluri înscrise era superior, 36 la număr. Şi la finele acelui sezon, Dinamo cucerea titlul.

Tot la fel, privind în urmă, doar echipa antrenată de Mircea Lucescu, în ediţia 1989-1990, a avut un parcurs mai bun. În sensul că a încasat doar 6 goluri în 14 runde. Şi formaţia lui Il Luce întrerupea hegemonia Stelei la finele acelei ediţii, cîştigînd şi campionatul, dar şi Cupa. Plus că ajunsese pînă în semifinalele Cupei Cupelor, pierzînd "dubla" cu Anderlecht (0-1, 0-1). Iar cuvintele lui Lucescu sînt elocvente: "Dacă nu venea Revoluţia, echipa aia a lui Dinamo urma să domine Europa cîteva sezoane!".

Echipa din 1989-'90
Stelea - Mihăiescu, Rednic, Andone, Klein - Lupescu, Sabău, Lupu, Mateuţ - Vaişcovici, Fl. Răducioiu.
Antrenor Mircea Lucescu

Echipa din 1991-'92
Stelea - Kadar, Mihali, Ad. Matei, M. Pană - Cheregi, Gerstenmajer, C. Pană. D. Munteanu - Demollari, Moga.
Antrenor Florin Halagian

Echipa din 2011
Bălgrădean - Luchin, Moţi, D. Grigore, Diabate - L. Rus, D. Kone, C. Munteanu, Alexe - Dănciulescu, Niculae. Antrenor Liviu Ciobotariu

"Încercăm să ne facem treaba cît mai bine în defensivă, pentru a da încredere tuturor. Faza de apărare o face acum toată lumea, indiferent de poziţia din teren, de aceea nu se mai iau multe goluri"
Cosmin Moţi, fundaş Dinamo

25 de goluri primise Dinamo sezonul trecut dupş 14 etape

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
radiobandit.ro
radiobandit.ro  •  27 Noiembrie 2011, 01:09
Postat de flo_ax pe 25 Noiembrie 2011, 02:21

meritul e 90% al portarului Balgradean... ca daca v-ati uita la numarul de ocazii impotriva lui Dinamo sau nr de mingi jucate in careul lor, ati vedea ca e jale... Oricum, Dinamo nu joaca in Europa, anii astia a distrus coeficientul, asa ca sunt o rusine de echipa si gata

Ce am observat in ultimul timp este ca la tv cand dau stirile sportive, se vorbeste doar de Steaua, Gigi in sus Gigi in jos dar imi place ca la Dinamo nu prea se fac comentarii aiurea doar sa apara la TV.

redbuldog
redbuldog  •  25 Noiembrie 2011, 10:06

Dah nostalgi..din ani 80” ! Echipa lui Luce, avea poate cel mai bun mijloc din Europa atunci, cu Kaiserul ,Motul,Lupu,Mateo si chiar Timofte.In returul cu Anderlecht Lupu a realizat o faza magnifica,a intors in careu 2 belgieni,a ramas aproape singur si de la 12 m a vrut sa faca mistho de portar,a saltat mingea peste el,dar balonul a lovit transversala porti..l-am injurat pentru asta mult timp,pentru ca ne-a costat calificarea in finala!

flafy
flafy  •  25 Noiembrie 2011, 09:57
Postat de flo_ax pe 25 Noiembrie 2011, 02:21

meritul e 90% al portarului Balgradean... ca daca v-ati uita la numarul de ocazii impotriva lui Dinamo sau nr de mingi jucate in careul lor, ati vedea ca e jale... Oricum, Dinamo nu joaca in Europa, anii astia a distrus coeficientul, asa ca sunt o rusine de echipa si gata

voi nu sunteti o rusine de echipa voi sunteti unde meritati!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează