FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDALURILE FOTBALULUI ROMÂNESC

Dacă e luni, fotbalul merge la DNA » Victor Piţurcă şi Mircea Sandu au stat fiecare cîte o jumătate de oră cu procurorii Anticorupţie

Mircea Sandu va ajunge şi el pentru a doua oară în faţa procurorilor în cazul dezafilierii Craiovei. În acest dosar, toţi ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF care au fost prezenţi la luarea deciziei federale au fost de cîte două ori la DNA. Prima dată li s-au adus la cunoştinţă învinuirile şi li s-a dat termen să-şi pregătească apărarea, iar a doua oară li s-au luat declaraţii +6   FOTO
Mircea Sandu va ajunge şi el pentru a doua oară în faţa procurorilor în cazul dezafilierii Craiovei. În acest dosar, toţi ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF care au fost prezenţi la luarea deciziei federale au fost de cîte două ori la DNA. Prima dată li s-au adus la cunoştinţă învinuirile şi li s-a dat termen să-şi pregătească apărarea, iar a doua oară li s-au luat declaraţii

Articol de - Publicat luni, 21 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2011 14:24

UPDATE 13:40 // Victor Piţurcă a părăsit sediul DNA la fel ca la sosire, fără să dea nici o declaraţie.

UPDATE 13:05 //
Mircea Sandu a petrecut o jumătate de oră în biroul procurorilor. La ieşire, avocatul a spus acelaşi lucru despre "memoriul de 1.111 pagini depus la dosar", în timp ce singurul lucru comentat de Mircea Sandu a fost legat de împrumutul de 400.000 de euro dintre Elisabeta Sandu şi Jean Pădureanu: "Aşa cum eu ajut de 8 ani trei copii din localitatea Grajduri care au rămas fără părinţi, morţi într-un accident de tren, aşa şi soţia mea a vrut să ajute un prieten", replică prin care i-a lăsat fără cuvinte pe jurnaliştii prezenţi la DNA. ;)

Vezi mai jos o GALERIE FOTO cu Mircea Sandu şi Victor Piţurcă la DNA

UPDATE 12:55 //
Victor Piţurcă a ajuns şi el la DNA. Nu a făcut nici o declaraţie. Şi-a făcut cu greu loc printre jurnalişti şi a intrat în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

UPDATE 12:25 //
Mircea Sandu şi-a făcut apariţia la DNA cu cinci minute înainte de ora stabilită pentru apariţia în faţa procurorilor. "Am venit să depunem nişte acte. În funcţie de ce vorbim cu procurorii discutăm şi noi după", a declarat, extrem de zîmbitor, Mircea Sandu. "Vom depune la dosar 1.111 pagini care vor dovedi temeinicia deciziei în cazul Universităţii Craiova, a declarat avocatul Naşului, Cristian Ene.

Direcţia Naţională Anticorupţie începe şi această săptămînă cu fotbalul. După ce membrii Comitetului Executiv s-au perindat unul cîte unul prin faţa procurorilor anticorupţie care anchetează "Dezafilierea Universităţii Craiova", astăzi a venit rîndul lui Victor Piţurcă. Selecţionerul este chemat în calitate de martor.

În plîngerea penală făcută, Adrian Mititelu a acuzat că Piţurcă, antrenor căruia Universitatea Craiova trebuia să-i dea 7 milioane de euro despăgubiri conform deciziilor luate de comisiile federale, ar fi avut o înţelegere cu preşedintele FRF prin care Craiovei să-i poată fi luaţi jucătorii. Comitetul Executiv a decis dezafilierea Craiovei, iar clubul a pierdut 39 de fotbalişti pe care nu a primit nici măcar un euro!

Mircea Sandu este aşteptat şi el la DNA. Este acuzat de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru şi riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi 15 ani de închisoare în cazul în care se dovedeşte că este vinovat. Tot în acest dosar mai sînt învinuiţi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, precum şi alţi zece membri ai Comitetului Executiv al FRF.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
stiintza4ever
stiintza4ever  •  23 Noiembrie 2011, 23:49

IMPOTRIVA CORUPTIEI DIN FOTBALUL ROMANESC www.facebook.com/impotrivafotbaluluicorupt

dernis
dernis  •  21 Noiembrie 2011, 17:01

DNA=circ si paine de sabatori,luati fraierilor sa va convingeti ca traiti in Romania daca vreunul mai are dubii.Bravo Olanda si Finlanda ca ne refuza intrarea in Schengen din cauza coruptiei.

fatamorgana
fatamorgana  •  21 Noiembrie 2011, 15:51
Postat de stiinta_with_love pe 21 Noiembrie 2011, 15:32

Piturca a fost un fel de Calu' Troian care a fost bagat pe usa Craiovei de FRF (si altii), iar Mititelu a fost pt a nu stiu cata oara Marele Bou pt ca l-a acceptat pe Piturca (Mititelu a mai fost Marele Bou si cu alte ocazii). Fanii Craiovei (altii decat Neagoe.76 care e fan Piturca) sa ma corecteze daca a fost altfel.

poate ca ar trebui sa fim putin mai sinceri.... galeria si fanii il acuzau pe Mititelu ca nu vrea sa il aduca pe Piturca, ca doar mimeaza negocierile, acum il acuzam ca a facut cum l-am indemnat noi. nu e corect. toti am crezut ca e o miscare buna, si nu e vorba de idiotaul de eugen 76. ala nici macar nu e fanul cuiva, el doar uraste Craiova si, ca orice paranoic, vorbeste numai idiotenii. Mititelu a gresit de multe ori dar presiunile FRF spre plata tributului, si lipsa de spijin din partea nimanui il scutesc, deocamdata, de critici intemeiate. e adevarat, a gresit adesea, dar situatia Craioveo de azi e opera lui piti, sandu, dragomir, si nu numai.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează