FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV „Nu avem ce mânca” » Dan Alexa, poveste tulburătoare de la Rapid: „A fost un moment... Mi s-au înmuiat picioarele la masă”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 21:00

Dan Alexa (42 de ani) a promovat cu Rapid în prima ligă în 2016 alături de Mihai Iosif, Mihai Ianovschi și Radu Lefter. Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, „Chirurgul” a povestit o întâmplare care arată haosul de la Rapid din acei ani.

- Dan, ai jucat la Dinamo, apoi la Rapid. Cum le diferențiezi?
- La Dinamo am câștigat primele trofee, dar pe Giulești cred că sunt mai iubit! În inimile suporterilor am intrat la Rapid cu aceea promovare istorică, dar ca antrenor. Gândiți-vă că erau salarii neplătite de 7-8 luni, iar galeria venea mereu la antrenamente și motivau echipa. Am avut mulți stranieri și dacă nu-i plătești e greu să te înțelegi cu ei. Am avut un an greu.

- Păi și cum, Doamne iartă-mă!, ai făcut treabă cu datorii așa mari?
- Să vă povestesc o întâmplare de la Rapid. Era ultima etapă din sezonul regular, aveam meci seara. Băgam echipa în cantonament cu o zi înainte, la Pro Rapid. Încă exista, chiar dacă era ușor în degradare, îți făceai treaba. Restaurantul era jos, jucătorii și antrenorii deasupra. Erau foarte multe discuții că nu sunt bani. La un moment dat le-am zis: „Care nu mai vrea, să plece, asta e". Îi înțelegeam și mi-era greu să-i mai țin motivați.

- Ca peste tot.
- Da, da. Și cum stăteam sus în cameră, aud scandal. Era 9 dimineața, pregătit de micul dejun. Jos era scandal, certuri. Am deschis ușa, jucătorii acolo, cu secunzii. Am început să țip: „Bă, ce se întâmplă aici?! Iar e scandal? Dacă nu vă convine plecați. Nu mai suport!". Și Radu Lefter, antrenorul meu secund vine la mine: „Mister, n-avem mâncare!".

- Serios?!
- Pe bufet erau niște felii de șuncă, cașcaval, dar nu ajungeau. Atunci le-am zis: „Bă, nu le-ați zis jucătorilor că masa e la ora 10?". Am plecat cu Mihai Ianovschi în piață. Miță Iosif s-a dus să cumpere ouă. Nici bucătărese nu mai aveam atunci. Am dat noi drumul la cuptoare să facem ouă. A fost un moment... Mi s-au înmuiat picioarele la masă! La ora 10:00 s-a mâncat și aia a fost.

- Nu știam că Mihai Iosif ți-a fost secund.
- Eu l-am luat prima oară pe Mihai Iosif în echipă. Era antrenor secund. Un băiat bun, sufletist, rapidist. Bolnav după Rapid! Un rapidist „bolnav” așa cum sunt mulți. Asta face diferența între rapidiști, dinamoviști și steliști. La Rapid e pasiune pură!

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Tiradă la adresa lui Victor Angelescu. Florin Manea: „Nu are bani să întrețină Rapidul! Am ajuns să avem o shaormerie pe tricou”

CITEȘTE ȘI:

Experimentul Bucșaru e încheiat » Urziceni - Roșiori, meci de Liga 4 cu țuică, suporteri toropiți de soare și bilete de pariuri
LIGA 4 » FC URZICENI
Experimentul Bucșaru e încheiat » Urziceni - Roșiori, meci de Liga 4 cu țuică, suporteri toropiți de soare și bilete de pariuri
„Am informații că prizezi cocaină!” » Discuția secretă purtată de Mourinho cu Adi Mutu, cu scurt timp înaintea scandalului de dopaj de la Chelsea: „De acolo avea informațiile”
CHELSEA
„Am informații că prizezi cocaină!” » Discuția secretă purtată de Mourinho cu Adi Mutu, cu scurt timp înaintea scandalului de dopaj de la Chelsea: „De acolo avea informațiile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
davidgraham
davidgraham  •  13 Aprilie 2022, 21:37

La Dinamo insa aveau ce manca, toti voiau sa le dea de mancare ... peste tot. Chiar strigau in gura mare: "- *** ,******* ! "

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  13 Aprilie 2022, 21:33
Postat de johnmark pe 13 Aprilie 2022, 20:51

daca la rapid era pasiune nu se desfiinta si intrain faliment in 2016. iar mortul de la groapa nu se mai intoarce/.

Este pasiune pură , dintotdeauna a fost , iar voi FCSBiștii nici nu puteți VISA la asemenea suporteri. Cît despre restul... stai jos , ai nota UNU. Folosește-ți creierul înainte de a abera la greu.

ioan1964
ioan1964  •  13 Aprilie 2022, 21:19

Pai LA UTA NU ESTE PASIUNE? ALEXA A FOST ARAD?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează