FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Dan Petrescu îl laudă pe antrenorul Stelei: "Bravo, Ilie! Nu mă aşteptam ca Steaua să arate atît de bine"

Dan Petrescu a analizat trupa lui Ilie Stan după ce a văzut-o în meciul direct de duminică seara
Dan Petrescu a analizat trupa lui Ilie Stan după ce a văzut-o în meciul direct de duminică seara

Articol de GSP - Publicat marti, 07 februarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 06 februarie 2012 22:04

"Bursucul" spune că dacă roş-albaştrii vor evolua la fel ca în amicalul cu Kuban au şanse să treacă de Twente. Crede că meritul principal pentru faţa nouă a echipei îl are Ilie Stan. Susţine că Steaua nu va mai găsi prea curînd un fotbalist de nivelul lui Brandan.

Dan Petrescu e emoţionat de fiecare dată cînd se află în preajma Stelei. A dovedit-o şi duminică seara, la amicalul dintre actuala sa echipă şi formaţia la care s-a format şi a evoluat ca jucător. Şi-a lăsa secunzii să conducă încălzirea şi a stat 30 de minute de vorbă cu şefii Stelei, Teia Sponte, Valeriu Argăseală şi Narcis Răducan, s-a întreţinut cu Ilie Stan şi s-a îmbrăţişat călduros cu Duckadam. Pe parcursul meciului, pînă şi reproşurile la adresa arbitrilor au fost mai domoale, iar la final a acceptat să-i facă Stelei o analiză totală. Cu ceva mai mult de o săptămînă înaintea turului cu Twente din Europa League

- Domnule Petrescu, meritată victoria Stelei cu 3-0?
- Succesul nu numai că e meritat, dar a fost şi foarte clar obţinut. A cîştigat echipa mai bună, care a alergat mai mult, care a fost mai puternică şi care a stat mai bine pe teren. Pe undeva însă e de înţeles.

- De ce?
- Steaua e mult mai avansată ca noi din punct de vedere fizic. S-a văzut că e fresh, că are potenţă, că jucătorii sînt mai agresivi. Nouă ne-a fost dificil după vreo 6 săptămîni de pauză, plus că mai avem o lună pînă vom începe campionatul în Rusia. E adevărat şi că acest amical a fost stricat de arbitri, care au dictat total aiurea 3 penalty-uri şi au validat un gol care n-a fost.

- Cum vi s-a părut Steaua?
- Eu cred că dacă va reuşi să joace pe parcursul returului la fel cum a făcut-o astăzi, atunci are şanse mari să ia titlu. A avut consistenţă, a stat bine în apărare, a acoperit bine spaţiile, are jucători de mare valoare, de calitate.

"Bravo lui Ilie Stan"

- Chiar v-a plăcut Steaua.
- Nu numai că mi-a plăcut foarte mult, dar arată mai bine chiar decît mi-am imaginat şi m-am aşteptat eu. Sincer vă spun! A făcut un joc bun chiar dacă le-au şi lipsit cîţiva jucători importanţi. Asta spune multe despre valoarea lotului, despre concurenţa de acolo. Bravo lui Ilie Stan!

- Deci credeţi că e meritul lui?
- Indiscutabil. L-am şi felicitat după meci pentru treaba pe care a făcut-o, deoarece a venit într-un moment greu la Steaua, iar acum echipa arată foarte, foarte bine. Am înţeles că are libertate la echipă şi vedeţi că avînd o strategie coerentă, echipa merge bine. I-am strîns mîna, i-am urat să stea cît mai mult la Steaua şi să treacă de Twente.

Remarcaţii "Bursucului": Brandan şi Rusescu

- Apropo de Twente, ce şanse are Steaua în această dublă din "16-imile" Europa League?
- Dacă m-aţi fi întrebat înainte de meciul acesta amical, aş fi zis că Twente se califică sigur. Acum, chiar dacă rămîn la părerea că olandezii sînt în continuare favoriţi, jocul Stelei m-a făcut să cred că ai noştri au şanse. Şi nu mici!

- Chiar credeţi că Steaua poate trece de Twente?
- Da, pentru că are jucători care au demonstrat că pot face faţă la nivel înalt. Steaua are un mare avantaj acum şi anume că are în lot nişte fotbalişti, şi nu puţini, cu foarte mare experienţă, ceea ce contează enorm în fotbalul de azi.

- Apropo de jucătorii Stelei, cine v-a plăcut în mod deosebit?
- I-aş remarca în primul rînd pe cei cu care am lucrat, Rusescu şi Brandan, dar toţi care au jucat au făcut-o la un nivel ridicat.

"La probleme musculare de vină e jucătorul"

- Brandan n-a mai plecat în China.
- Asta e extraordinar pentru Steaua, deoarece nu ştiu cînd se va mai întîlni cu un asemenea fotbalist! E greu, foarte greu în ziua de azi să mai găseşti un jucător ca Brandan, care să joace pe atîtea posturi şi să dea randament foarte bun oriunde îl pui să joace, cum a fost şi în această seară cînd a evoluat ca fundaş stînga. Excelent fotbalist!

- Steaua are mai mulţi jucători cu probleme musculare. Aveţi vreo explicaţie?
- Cînd te pregăteşti intens, trebuie să-ţi asumi şi acest risc, e normal.

- Da, dar cei de la Steaua îl arată cu degetul pe selecţioner pentru că...
- Eu cred că nu trebuie să dai vina pe nimeni atunci cînd un fotbalist are o problemă. Jucătorul e cel care îşi cunoaşte cel mai bine corpul, cel care simte imediat dacă e ceva în neregulă şi eu cred că doar el e vinovat dacă apar probleme musculare la un moment dat.

"Steaua nu trebuie să renunţe la titlu şi sînt convins că nu o va face. Va fi o bătălie teribilă în retur între 4 echipe, Steaua, Dinamo, Rapid şi CFR. Prevăd o luptă echilibrată, chiar e greu de anticipat campioana" (Dan Petrescu)

"Mă bucur să văd că Steaua e din nou o echipă bună. Mă bucur să văd că un stelist, Ilie Stan, are libertate şi face o treabă excelentă" (Dan Petrescu)

"Dacă ar fi fost un meci oficial, se juca altfel şi tot altfel cred că arăta şi scorul. Într-un fel, acest 0-3 îmi va prinde bine pentru că după ce am inaugurat Cluj Arena cu un 4-0 în faţa lui U apoi am pierdut două meciuri consecutive în campionat" (Dan Petrescu)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (14)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  07 Februarie 2012, 21:01
Postat de valah.redandblue pe 07 Februarie 2012, 12:57

Dinamo vorbind de cupele europene și meciurile internaționale este ca o prostituata de pe centura vorbind de Dumnezeu și mântuire. Ce naiba bai un pic de decenta pe subiectul asta nu puteți sa fiți capabili sa aveți ?

Comentariul tău...Amesteci lucrurile ca sa deturnezi discutia ! Ce are una cu alta ? Esti orbit de ura si nu esti realist. Pai am vazut ca tu ai ochelari de cal si nu vezi padurea de copaci ! Kuban ori este o echipa mediocra ori asa a vrut sa joace CLAR ! De ce ? Am spus....Apoi Urziceni cand acastigat campinatul a fost avantajata in foarte multe meciuri pentru ca Liga , Federatia si toata lumea dorea asta, in spate se aflau comisioane si bonusuri de sute de mii de euro...dar tu ii dai inainte cu aberatiile...Da in meciul cu Dinamo , Urziceni a fost avantajata flagrant ! Uita-te la inregistrarea meciului, cat despre voi, ce mari rezultate aveti in ultimii 10 ani? Ce ati realizat ?

valah.redandblue
valah.redandblue  •  07 Februarie 2012, 12:57
Postat de conasu_boeru pe 07 Februarie 2012, 11:04

Danut, nu ne mai aburi pe noi si alti... patroni! Daca asta e valoarea Kubanului, e de locul 12-18 in Romania ! Am inteles , ai vrut sa faci un bine fostului tau coechipier de la Steaua care risca una-alta ! Foarte bine, laudabil, dar nu umbla cu texte d'astea de Urziceni !

Dinamo vorbind de cupele europene și meciurile internaționale este ca o prostituata de pe centura vorbind de Dumnezeu și mântuire. Ce naiba bai un pic de decenta pe subiectul asta nu puteți sa fiți capabili sa aveți ?

valah.redandblue
valah.redandblue  •  07 Februarie 2012, 12:21
Postat de scatman1 pe 07 Februarie 2012, 10:48

sa nu uitam cum a castigat titlul in fata lui dinamo...ce arbitraj a avut la urziceni cand arbitrul i-a scos mingia din poarta dinamovistilor...

Tie nu tie rușine sa deschizi gura? Urziceniul a fost o echipa curata care a jucat doar pe teren. Dinamo ar fi printre ultimele care ar putea sa critice Urziceni-ul. Nici de acum în 100 de ani nu o sa faceți punctele și victoriile lor în Champions League, obținute de Dan Petrescu doar cu jucători șomeri care nu-și gaseau echipa. Vezi fetito de cratițe și lasa sportul asta, ca Dinamo de peste un deceniu face de rușine tara peste hotare și nu aduce puncte deloc. Chiar fanatismul v-a șters din creier și ultima fărâmă de minte și bun simt?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează