FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Șucu l-a sunat pe Becali și planifică o schimbare majoră în Superligă: „Noi doi putem să atacăm frontal!”

Gigi Becali, patronul FCSB, a dezvăluit ce a discutat recent cu Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid.
Gigi Becali, patronul FCSB, a dezvăluit ce a discutat recent cu Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid.

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2024 15:25 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 15:41

Gigi Becali, patronul FCSB, a dezvăluit ce a discutat recent cu Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid.

Becali spune că finanțatorul giuleștenilor vrea ca sumele din drepturile TV să fie repartizate diferit, acesta declarând și în trecut că este nemulțumit de criteriile folosite pentru a împărți banii.

Gigi Becali a dezvăluit o ofertă amețitoare pentru Florinel Coman » Primește un salariu dublu dacă semnează
FCSB
Gigi Becali a dezvăluit o ofertă amețitoare pentru Florinel Coman » Primește un salariu dublu dacă semnează

Gigi Becali anunță: „Dan Șucu se va răzvrăti!”

„Şucu a încercat niște lucruri. M-a contactat, am vorbit, l-am sunat eu. O să vedeți că în viitorul apropiat se va răzvrăti. Vrea să ceară niște drepturi. E băiat deştept, e om de afaceri. Se va răzvrăti împotriva modului în care sunt distribuiți banii din drepturile TV.

El spune «Domnule, un milion de euro se împarte în funcție de audiență». I-am spus «Tu ești prietenul meu și ai dreptate. Te susțin, dar nu îmi cere să fac mult tam-tam. Ne facem de râs pentru câteva zeci de mii euro”.

El zice aşa «Facem un precedent. Avem 10 cluburi care votează asta». I-am spus că dacă facem așa, procedăm ca Burleanu, adică aplicăm tirania. Și că nu vreau așa. Noi putem să atacăm frontal. Dacă strângem voturi, aplicăm tirania, ca Burleanu. Tiran nu am fost, nu vreau să fie nici el. El nu şi-a dat seama.

Acum nu se poate face nimic. Banii ăștia se împart așa. Când vine următoare negociere pentru drepturile TV, cerem 10 milioane în plus. Că putem să cerem, că îi merităm. Iar ăia 10 milioane euro în plus să se împartă pentru audiență.

Ce s-a împărţit acum nu putem să întoarcem. Putem să mergem în instanţă, că audiența e proprietatea clubului. Doar că noi am fost de acord ca și cluburile mici să ia bani, în funcție de performanță. Ele nu au bani. I-am zis «Băi, Dane, trebuie să ne sacrificăm!». El nu e de acord. Nu-i scoți asta din cap. El e om de afaceri. Nu merge cu mila... Nu-l scoți din ale lui. Și are dreptate.

Urmează o răzvrătire. Eu i-am spus că-l susțin cu vorba, dar «nu intru în luptă cu tine. Ai dreptate, dar nu intru în război. Că nu câștigăm». Cred că l-am convins... ”, a spus Gigi Becali la Fanatik.

În finalul anului 2022, Dan Șucu protesta pentru prima dată împotriva modului în care sunt repartizați banii.

Pentru ziua de azi, pentru audiența pe care o generăm în momentul actual, valoarea drepturilor TV este normală. Dar ideea e simplă. Audiența e corectă? E ceea ce ar trebui să fie? Evident că nu este! Noi trebuie să luptăm cu toții ca să dublăm această audiență. Dublând audiența poți solicita ceva în plus. Modul în care se împart aceste drepturi, că nu se ține cont de audiență, ci doar de performanța sportivă, e fără sens! Ar trebui să fie un mix. Drepturile sunt pentru audiență, dar ele se împart doar pe baza performanței din clasament. Ele trebuie să se împartă, în cea mai mare parte, pe bază de audiență, pe bază de câtă audiență ai generat. E foarte simplu.

Anul trecut am încasat sub 1 milion de euro, dar conform calculelor noastre, ținând cont de audiență ar fi trebuit să încasăm undeva spre 4 milioane de euro. Banii ăia sunt în buzunarele altor cluburi, care nu generează audiență. Nu au ce căuta acolo, din punctul meu de vedere. Fără audiență înseamnă că nu ai public, adică nu ai fani. Iar fotbalul fără fani nu-și are sensul
- Dan Șucu, finanțator Rapid

Se schimbă contractul de drepturi TV!

În ianuarie, Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor despre schimbările care vor avea loc în privința echipelor din Superligă. Fotbalul românesc va încasa din viitorul sezon competițional mai mulți bani din drepturile TV. Mai exact, suma 36 de milioane de euro cu TVA! Față de 33,5 milioane de euro, cât este în prezent.

Acum împărțirea se face după o grilă agreată de oficialii Ligii și deținătorul drepturilor de televizare, dar din sezonul 2024-2025 vor apărea schimbări.

„Am susținut mereu ca banii din drepturile de televizare să se împartă cât mai mult după modelul american, în mod egal. În momentul de față avem o împărțire socialistă, în mod egal, dar doar pe un anumit procent. Până în vară ar trebui să ne decidem asupra banilor suplimentari pe care îi va da eAD”, spunea Justin Ștefan, secretarul general al Ligii.

Mai exact, „din sezonul viitor trebuie să decidem în ce mod vom plăti și performanța. Unul dintre acționarii firmei care deține drepturile TV, domnul Tomșa, a insistat foarte mult că-și dorește ca audiența să fie luată în seamă. Domnul Șucu își dorește foarte mult ca performanța în zona de audiență să fie premiată”, a mai susținut acesta.

Anunțul e foarte clar: „Din sezonul următor se va împărți pe criteriul audienței. Dacă doar șase cluburi realizează criteriile de împărțire a banilor, acel milion de la audiență se va duce doar la cele șase cluburi”.

VIDEO. Nicolae Grigore la GSP LIVE: „Mie Bergodi îmi transmite căldură, sinceritate. Nu cred că a pierdut vestiarul. Este încă în obiectiv, nu văd sensul de a îl schimba în plin campionat"

Citește și:

Gigi Becali sancționat dur! Amendat și suspendat pentru declarațiile sexiste + Nici FCSB nu scăpat
FCSB
Gigi Becali sancționat dur! Amendat și suspendat pentru declarațiile sexiste + Nici FCSB nu scăpat
Basarab Panduru nu-l crede pe Dan Șucu: „El nu dă parizer nici la câine” » Ce plan ascuns ar avea finanțatorul Rapidului
RAPID
Basarab Panduru nu-l crede pe Dan Șucu: „El nu dă parizer nici la câine” » Ce plan ascuns ar avea finanțatorul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (63)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  03 Aprilie 2024, 20:23
Postat de 88gore88 pe 03 Aprilie 2024, 16:09

Adica ,conform spuselor lui Șucu,Rapidul ar fi meritat 4 mil in loc de 1 mil cat a luat.Asta inseamna ca si CSU,FCSB si Dinamo ar lua la apoximativ la fel.Ceea ce inseamna ca celelalte echipe vor lua doar 50-100 mii.Ti se pare corect?Apoi,ce crezi ca vor face echipele cu putini suporteri?Vor mari prețul biletelor de va vor tine în gara.

Amice, cred ca o mare greșeală s-a făcut atunci, când pt a o salva pe Dinzmo, s-a trecut de la 14 la 16 echipe . Același fond care se impartea la 14 acum se împarte la 16. Sucu pare ca se refera ca cea mai mare parte ( fiind bani pt televizare- audienta) din suma sa fie împărțită pe audiente s8 restul pt performanta. Apoi se adaugă și sumele obținute din publicitatea tv dar și din stadioane văzute la tv. De aici se strâng mai mulți bani. Totuși eu cred ca doar un procent ( poate 30%) sa fie împărțit pt audienta și restul pt performanta pt ca unele echipe ( spre exemplu fcsb ) sunt avantajate de programari ( ziua și ora) . Nu știu cum ar fi împărțiți banii obținuți din cele " doua reclame." ...pt performanta sau pt audienta. Probabil Sucu știe mai bine cât și de unde vin banii. Revin și spun ca a fost greșit trecerea de la 14 la 16 echipe. Nu mi se pare firesc ca cele de la locul 7 în jos sa nu joace tur-retur. Cu 14 echipe , cele 8 jucau fiecare cu fiecare tur-retur.

88gore88
88gore88  •  03 Aprilie 2024, 16:09
Postat de lefter_popescu pe 02 Aprilie 2024, 21:01

Amice, asta e cusurul tău...nu vrei sa pricepi ca prezenta Rapidului în liga I a făcut ca audienta și efervescenta disputelor a crescut considerabil. Când nu era Rapid liga I lancezea și doar hahaiala lui Gigi Valiza ținea prima pagina. Acum se vorbește de Rapid si Sucu iar pt faptul ca în ultimele 7 întâlniri echipa din Grant a învins de 6 ori echipa ilfoveana al " omenosului" cu origini albaneze a făcut și mai interesanta competiția, inclusiv cu surprizele neplăcute pe care le-a produs rezultatele Rapidului cu echipele mai mici...ex : Voluntari, Petrolul, U Cluj , Farul și chiar ultimul meci cu U Craiova.

Adica ,conform spuselor lui Șucu,Rapidul ar fi meritat 4 mil in loc de 1 mil cat a luat.Asta inseamna ca si CSU,FCSB si Dinamo ar lua la apoximativ la fel.Ceea ce inseamna ca celelalte echipe vor lua doar 50-100 mii.Ti se pare corect?Apoi,ce crezi ca vor face echipele cu putini suporteri?Vor mari prețul biletelor de va vor tine în gara.

racetrack
racetrack  •  03 Aprilie 2024, 10:40

Avem nevoie de echipe reprezentative pentru orasele importante ale tarii: Timisoara, Brasov, Oradea, Suceava, etc. nu au echipe nici macar in lupta pentru prima liga, in timp ce avem facaturi ca Voluntari acolo... Asa ar mai creste si audienta, pentru ca si oamenii de acolo vor sa isi vada favoritii.

Vezi toate comentariile (63)
Comentează