FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Planul lui Dan Șucu pentru sezonul viitor: a doua decizie importantă, după angajarea lui Lennon » Ce NU vrea să se mai întâmple la Rapid

Dan Șucu are un plan pentru sezonul viitor al Rapidului. Foto: Ionuț Iordache, GSP.ro
Dan Șucu are un plan pentru sezonul viitor al Rapidului. Foto: Ionuț Iordache, GSP.ro

Articol de - Publicat miercuri, 22 mai 2024 18:25 / Actualizat miercuri, 22 mai 2024 19:29

Rapid trece într-o nouă epocă după sezonul dezastruos, cu „turbulențe” care au influențat în mod distructiv rezultatele echipei.

După instalarea lui Neil Lennon ca antrenor, Dan Șucu mai face un pas în față în perspectiva sezonului viitor, de la care are așteptări foarte mari.

Finanțatorul giuleștenilor vrea să asigure jucătorilor care vor compune lotul și noului tehnician un mediu de lucru total profesionist, în care atmosfera să nu pericliteze parcursul echipei în Superliga.

Rapid se va reuni pe data de 10 iunie și va merge în două cantonamente de pregătire, la Curtea de Argeș, în perioada 12-19 iunie, respectiv la Maribor (Slovenia), desfășurat pe două săptămâni, începând cu 23 iunie.

Dan Șucu, ședință cu galeria Rapidului

La doar trei zile de la ultimul meci al sezonului, giuleștenii își fac planul pentru următoarea stagiune, pe care vor să o pregătească în detaliu. Noul antrenor a fost instalat, împreună cu staff-ul său, s-a stabilit funcția viitoare a lui Bogdan Lobonț, de secund, iar acum a mai rămas de rezolvat tensiunea pe care echipa o resimte în raport cu galeria.

Din informațiile GSP.ro, conducerea Rapidului va avea o discuție zilele viitoare cu liderii nucleului de suporteri, printre care Gigi Corsicanu și Liviu Ungurean „Bocciu”, cel din urmă fiind recent liberat condiționat după ce a fost acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a procura și introduce pe stadion materiale pirotehnice.

Șeful de galerie are restricții de a apărea și de a comunica în mediul public întrucât se află sub control judiciar.

Dan Șucu și Victor Angelescu sunt nemulțumiți de inconstanța fanilor activi, arătată chiar în momentele dificile, în care echipa avea nevoie de susținere mai mult ca oricând.

Planul lui Dan Șucu pentru sezonul viitor: a doua decizie importantă, după angajarea lui Lennon » Ce NU vrea să se mai întâmple la Rapid
Banner-ul galeriei, afișat la CFR Cluj - Rapid 3-2. Foto: Ionuț Iordache, GSP.ro

Situația lui Paul Iacob, tranșată față în față

După parcursul slab cu Cristiano Bergodi pe bancă, ultrașii au avut o atitudine distantă la meciurile din deplasare și n-au mai făcut deplasarea la meciurile cu CFR Cluj și Sepsi.

Fără victorie în play-off până la ultima partidă, cu FCSB, Peluza Nord și-a fluierat favoriții în multe dintre momente, chiar și în prima repriză.

Nici interimarul Bogdan Lobonț nu a scăpat de furia fanilor, care l-au considerat nepregătit pentru echipa mare.

Situația a degenerat și în privința „cazului Paul Iacob”. Fundașul central a sărit să bată un suporter aflat la tribuna 0 în duelul cu Universitatea Craiova, scor final 3-2, și nu a fost iertat de către suporteri, astfel că duminică, în meciul care a închis sezonul pentru vișinii, a fost huiduit și i s-a strigat „Afară din Giulești””, chiar dacă și-a prezentat scuzele imediat după incident.

Acționarii vor ca galeria să treacă peste acest caz, mai ales că Paul Iacob a avut prestații bune de-a lungul sezonului și a arătat devotament față de club. Rămâne de văzut dacă vor și obține clemență.

Galeria cere susținere în demersul de modificare a Legii 4

De partea cealaltă, și ultrașii au cerințele lor. Sunt nemulțumiți că Dan Șucu a ales varianta unui antrenor străin, favoritul lor fiind Marius Șumudică, liber de contract, dar și că Daniel Nicolae, simbol al Rapidului, va pleca din funcția de președinte pe data 1 iulie.

Suporterii s-au simțit nesprijiniți în momentul care a apărut scandalul „Pyro”, iar din acest motiv solicită clubului să ia poziție în privința Legii 4/2008, inițiată de Dumitru Dragomir.

Fanii speră în modificarea ei pentru a putea utiliza în continuare, cu o limită, materiale pirotehnice, fără ca Rapid și suporterii să fie sancționați.

Alte subiecte pe care ambele părți doresc să le mai discute sunt reprezentate de noua viziune a clubului, dar și de obiectivele din sezonul viitor.

VIDEO. Victor Angelescu, concluzii triste la final de sezon

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (7)
monika.
monika.  •  23 Mai 2024, 18:32

Ne-am saturat de huligani pe stadioane. Ei nu pot forma o galerie.

Normal
Normal  •  23 Mai 2024, 13:31

Aia care se cred nemeritati sa se care acolo unde se considera ei meritati ! Simplu !

gado
gado  •  23 Mai 2024, 12:54

Orice club ar trebui sa trateze relatia cu galeria echipei dpdv legal, nu numai emotional. Pentru ca orice actiune a galeriei, care iese din spiritul legii, se va transforma intr-o actiune contra clubului respectiv. Aceste galerii organizate si conduse de un lider (de unde arme si munitii la un sef de galerie ???) nu se pot sustine singure asa ca vor avea nevoie de suportul financiar al clubului. Dl Sucu trebuie sa rezolve problema galeriei si sa le solicite sa-si modifice actiunile. Ce spuneti de atmosfera de pe stadioanele din vest ? (ok .. sunt exceptii si pe la ei, dar rezolvate repede, pentru ca legea este respectata !) Ce spuneti de atmosfera de pe Anfield (la finalul mandatului lui Klopp) ? Si noi suntem celebri, nu numai pentru atmosfera creeata, dar si pentru : Petardele si fumigenele aruncate fara discernamant atat in tribune cat si in teren. Scandarile triviale la adresa adversarilor . Pungile cu urina aruncate spre banca de rezerve a echipei adverse . Scuipatii nostrii renumiti, proiectati spre antrenorii altora... etc Legea trebuie respectata, fara discutii ! De cand cere galeria : sa se modifice legea in favoarea lor, sa fie instalat un antrenor agreeat de ei , sa fie pedepsit un jucator care a ripostat cand a fost injurat de galerie !!! Grotesc ! Galeria face parte din spectacol si spectatorii asta vor sa vada : UN SPECTACOL ! FZR

Vezi toate comentariile (7)
Comentează