FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Daniel Pancu plînge după Giuleşti: "Se duce farmecul vieţii" :(

Pancu se află la a cincea aventură la Rapid
Pancu se află la a cincea aventură la Rapid

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 15 iulie 2011 20:37

Daniel Pancu (33 de ani) refuză să accepte că alb-vişiniii nu vor mai evolua pe "Valentin Stănescu" şi cere conducerii să facă tot posibilul pentru a nu muta echipa pe National Arena.


- Pancone, te-ai obişnuit cu gîndul că în noul sezon nu veţi mai evolua în Giuleşti?
- Eu nu pot să concep aşa ceva! Cum naiba să nu mai jucăm pe stadionul nostru?! Trebuie să se găsească o soluţie pentru că nu putem pleca de acolo. Noi, jucătorii, vrem să jucăm acasă!

- Crezi că se va modifica jocul echipei dacă nu veţi mai evolua în Grant?
- Ar fi o lovitură grea pentru toată suflarea rapidistă, suporterii, fanii, conducerea, toţi am suferi. Rapid îşi pierde din farmec dacă pleacă din Giuleşti. N-aveţi idee cît de important e pentru noi! E adevărat, jocul şi traseele noastre nu se schimbă, dar pentru adversarii noştri va fi altceva. Pe "Valentin Stănescu", oponenţii noştri se înmuiau cînd auzeau fanii rapidişti.

"Publicul contribuie uneori mai mult decît echipa"
- Şi pe National Arena crezi ca suporterii nu vă vor urma?
- Ah, ba da! Sigur! Însă, niciodată nu o să fie acelaşi lucru pe National Arena sau în altă parte. OK, e nou, e frumos, e modern, dar noi îl vrem pe al nostru, acolo ne simţim cel mai bine! În toate meciurile pe care le-am jucat în Grant, publicul a contribuit în mare măsură la victorii, cîteodată mai mult decît echipa!

- Aţi discutat între voi, jucătorii, despre lucrul ăsta?
- Bineînţeles şi sperăm ca situaţia să se rezolve cît mai repede. Chiar şi celor nou-veniţi în această vară le pare rău. N-aţi văzut ce-au zis cînd au semnat? Că au ales Rapidul pentru atmosfera din tribune.

- S-au terminat cantonamentele din această vară, sînteţi gata de Liga 1?
- Avem un lot puternic şi foarte experimentat, putem face performanţă! Sincer, eu sper să readucem titlul în Bucureşti, ăsta e obiectivul meu, indiferent de ce stabileşte conducerea.

- Mulţi vă văd favoriţi după evoluţiile din amicale.
- E prea devreme să ne declarăm favoriţi, dar cu siguranţă vom lupta pentru primul loc pînă la final. Rezultatele din partidele de pregătire sînt importante doar pentru moral. Pentru noi mult mai importantă a fost omogenizarea fiindcă au venit mulţi jucători noi.

- Ce-a adus nou Răzvan Lucescu?
- Să ştiţi că şi el e foarte motivat, e primul care vrea un trofeu anul acesta. E atît de montat, încît a reuşit să ne motiveze pe toţi.

- Veţi debuta cu Vasluiul, în Regie, şi fără aportul fanilor. Cît de mult va conta?
- Ne va fi greu fără galerie, dar trebuie să trecem de handicapul ăsta. Dacă nu cîştigăm, nu ar fi o scuză pentru noi. Trebuie să batem şi dacă jucăm la ProRapid.

"Avem obiective îndrăzneţe şi, chiar dacă misiunea noastră devine mai dificilă în cazul în care nu vom evolua pe Giuleşti, trebuie să ni le atingem indiferent pe ce stadion vom evolua"
DANIEL PANCU

"Răzvan e cel care decide echipa, însă eu voi da totul de fiecare dată cînd se va apela la mine. Îmi doresc enorm încă un trofeu în tricoul Rapidului, înainte de a mă retrage"
DANIEL PANCU

6.000 de euro e salariul lunar al lui Pancu, cel mai mic din lot, cu excepţia tinerilor promovaţi de la echipa a doua

De ce e Pancu cel mai titrat fotbalist din actualul lot al Rapidului
- e cel mai bun marcator, avînd 59 de goluri în tricoul alb-vişiniu
- are cele mai multe prezenţe în Liga 1 pentru giuleşteni: 153
- a strîns un titlu (1999), trei Cupe ale României (1998, 2002, 2006) şi două Supercupe (1999, 2002)
- are cele mai multe prezenţe în echipa naţională, 27, reuşind şi 9 goluri
- a bifat 11 partide în cupele europene, marcînd de 7 ori
- în cele 390 de meciuri jucate ca profesionist în întreaga sa carieră, a înscris de 93 de ori, avînd o medie de un gol la aproape 5 meciuri

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
basterboy
basterboy  •  25 Iulie 2011, 04:33
Postat de imperator pe 16 Iulie 2011, 01:58

Daniel Pancu poate sa ramana in giulesti........ca paznic !

imperator Cometarii: 10621 TRIMITE-I MESAJ PROFIL mai dormi si tu sau stai sa vezi care a mai lasat vreun mesaj ! oaie balaie

ubuka
ubuka  •  16 Iulie 2011, 21:39

Astia vor scoata investitia pentru NA cu steaua si Rapid ca au suporteri multi in bucuresti. Niste ordinari in tara asta. Sper ca si steaua si Rapid sa joace pe terenurile lor si sa faca treaba buna in cupele europene si sa aiba debiuri incinse cu fotbal adevarat. Sandu, Mitica, Gigi, Cops, Inacu, Mititicu niste ordinari ahtiati dupa bani. Voi injurati alte echipe ca la altceva nu va duce capul dar noi adevaratii suporteri suntem tristi pentru ce vedem. Asteptam in continuare si un pic de fotbal nu doar caN-caNareli

diamantino
diamantino  •  16 Iulie 2011, 20:39

Care-i aşa tare la matematică p-acolo? Cică 1 gol la 5 meciuri. Băăă! 390 de meciuri împarţi la 93 de goluri şi-ţi dă ... un gol la 4,19 meciuri! MUlE, 5TEAUA! în caz că aţi greşit cu bună ştiinţă (şi în toate celelalte cazuri).

Vezi toate comentariile (11)
Comentează