FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DDB, comunicat furibund înainte de meciul cu FCSB: „Una dintre cele mai favorizate echipe. Avem vreo minimă șansă la un arbitraj corect?”

Bîrsan i-a dezavantajat pe dinamoviști la Pitești / foto: Cristi Preda (GSP) +15   FOTO
Bîrsan i-a dezavantajat pe dinamoviști la Pitești / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 ianuarie 2022 23:30 / Actualizat sambata, 22 ianuarie 2022 23:35

La 24 de ore de la înfrângerea suferită de Dinamo cu FC Argeș, scor 1-2, reprezentanții proiectului „Doar Dinamo București” au emis un comunicat extrem de dur la adresa lui Marcel Bîrsan, arbitrul care a oficiat partida de la Pitești.

În repriza secundă a partidei din Trivale, când Dinamo era deja condusă cu 0-1, „centralul” Marcel Bîrsan a judecat greșit un duel regulamentar între Cosmin Matei și Joao Miguel, fluierând fault în atac deși dinamovistul nu-l incomodase deloc pe fundașul alb-violeților. Aflat în poziție iminentă de gol, decarul „câinilor” a trimis mingea-n poartă, însă Bîrsan oprise deja jocul pentru un presupus fault. 

Fanii lui Dinamo n-au trecut nici acum peste eroarea care, spun ei, a costat-o pe Dinamo cel puțin un punct în primul meci din 2022. Sâmbătă seara, liderii DDB au dat publicității un comunicat acid, ale cărui ținte sunt arbitrul Bîrsan și oamenii din fruntea CCA.

Cum s-au mișcat noile transferuri ale lui Dinamo: cine s-a remarcat + vinovații de la golurile piteștenilor
FC ARGEȘ - DINAMO
Cum s-au mișcat noile transferuri ale lui Dinamo: cine s-a remarcat + vinovații de la golurile piteștenilor

Comunicat DDB, după înfrângerea de la Pitești: „Lăsați-ne să ne salvăm! Bîrsan s-a răzbunat pe Dinamo și pe suporteri!”

LĂSAȚI-NE SĂ NE SALVĂM! Am fi preferat ca ai noștri să joace prost și să câștige. Dar au jucat bine. S-au bătut pentru fiecare minge. Au arătat că pot atunci când își doresc să joace. Au alergat, au muncit și meritau măcar un egal. Nu pentru că un egal ne-ar fi încălzit foarte tare, dar ne-ar fi dat curaj, mai ales că urmează o serie de meciuri foarte grele. 

Din păcate, parcă am fi blestemați ca atunci când jucăm să apară Marcel Bîrsan la centru. Anul trecut în aprilie, ne-am dus la Cluj cu o echipă cârpită. Nu știm ce șansă aveam în acel meci, în fața campioanei. Dar cel care nu ne-a dat nicio șansă a fost tot Bîrsan. Două eliminări văzute doar de el, încă din prima repriză: Paul Anton și Bejan. Am rezistat eroic în 9 oameni, până în ultimele minute, când clujenii au reușit să înscrie. După acel meci, toată lumea a fost de acord că eliminările au fost gratuite. 

(...) După acel meci, Bîrsan a pozat în victimă. S-a dus pe la Poliție să depună plângere că primește mesaje de la suporteri. Păi, nu plângere trebuia să depună Marcel. Trebuia să-și depună ecusonul FIFA. Și eventual CV-ul la forțele de muncă. Multă lume îl vede ca pe un bun controlor STB sau chiar ospătar. 

La meciul de aseară, reclamantul Bîrsan a găsit prilejul perfect pentru a se răzbuna pe Dinamo și pe suporteri. Ne-a anulat un gol perfect valabil. Un gol spectaculos și curat. Matei a căzut în genunchi ca într-o rugăciune la moaștele Sf. Marcel, dar soarta meciului părea decisă încă dinainte de fluierul de start. Noi pe cine trebuie să rugăm să avem parte de arbitraje corecte? E cineva prin CCA care ne aude? Urmează un meci cu una dintre cele mai favorizate echipe. Avem vreo minimă șansă să avem parte de un ARBITRAJ CORECT?

- Comunicat DDB, 22 ianuarie 2021

Dinamo, dezavantajată în meciul cu FC Argeș 

Dinamo a beneficiat de un gol perfect valabil în repriza secundă a partidei cu FC Argeș, însă arbitrul Marcel Bîrsan a anulat, în mod eronat, reușita lui Cosmin Matei.

În minutul 58, când piteștenii conduceau cu 1-0, lui Dinamo i-a fost refuzat golul ce ar fi adus egalarea.

Angajat în adâncime, Cosmin Matei a câștigat un duel aerian cu Joao Miguel, a preluat perfect și l-a învins pe Greab cu un șut în forță. Mingea a intrat în plasă, însă arbitrul a fluierat fault în atac. Decizie nejustificată a acestuia, reluările TV demonstrând că fundașul portughez al lui FC Argeș n-a fost deloc jenat de decarul dinamovist.

DDB, comunicat furibund înainte de meciul cu FCSB: „Una dintre cele mai favorizate echipe. Avem vreo minimă șansă la un arbitraj corect?”
Duelul dintre Cosmin Matei și Joao Miguel / Captură Telekom Sport

Decizia „centralului” a stârnit un val de proteste din partea fotbaliștilor lui Dinamo. Cosmin Matei chiar s-a pus în genunchi, în tentativa de a-i explica lui Bîrsan că nu a apelat la vreun procedeu neregulamentar. Decizia a rămas neschimbată, însă protestele au continuat pe banca dinamovistă, unde oamenii din staff-ul lui Stoican i-au reproșat arbitrului de rezervă modul în care Bîrsan a gestionat faza respectivă.

Aici putem să vorbim de viciere de rezultat. A fost gol valabil, marcat în condiții regulamentare. La 1-1, meciul era altfel. E și asistentul acolo, putea să-i spună că nu a fost nimic. De ce a fluierat? Eu îți spun sincer că am avut impresia că fluieră și arată mijlocul terenului.

- Florin Prunea, la Digi Sport

FC Argeș - Dinamo / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FC Argeș - Dinamo / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FC Argeș - Dinamo / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FC Argeș - Dinamo / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FC Argeș - Dinamo / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
+11 FOTO

VIDEO Iuliu Mureșan, declarații după înfrângerea de la Pitești: „Important e că am avut atitudine”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Dinamo reacționează după eșecul de la Pitești: un atacant a sosit, alți doi fotbaliști sunt pe drum!

Reacție furibundă la adresa arbitrajului lui Marcel Bîrsan: „Viciere de rezultat! Asistentul putea să-i spună că nu a fost nimic”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (55)
jony1973
jony1973  •  25 Ianuarie 2022, 08:22

Acum se vede ce fotbal corupt avem, oglinda perfecta a intregii societati romanesti. In acest sens, cu intentie se intarzie implementarea VAR in Romania, pentru a se putea face jocurile cui trebuie. Atentie si la meciul cu FCSB controlat de pretenii lui Becali: a se vedea meciul tur cu eliminare foarte usoara a unui jucator de la Dinamo, cum se practica in ultimul timp la meciurile FCSB-Dinamo, pentru a nu fi incurcata marea echipa FCSB in drumul ei spre eternul loc 2.

stalky
stalky  •  24 Ianuarie 2022, 18:40

Asa si? Pateste ceva arbitrul Barsan? Se iau masuri impotriva lui? Il sanctioneaza cineva pentru greseala? I se taie din bani? Sta o etapa? O mustrare ceva? Un avertisment scris sau verbal? I se ia licenta? Viza? Aiurea! IL DOARE LA 10 METRI IN FATA LUI. Rade n sinea lui cu hohote. De ce? Pentru ca e un......0.......? DA, asta se intelege. Rade insa si pentru ca POATE, I SE PERMITE. Atentie ! acum e Dinamo , dar maine? Atentie ! acum e Brasan, dar maine?

spinoza
spinoza  •  23 Ianuarie 2022, 15:53

Nu vorbiți voi de corectitudine! Daca era corecta federatia si liga, erati în eșalonul secund acum! Mucles mah! Țiba!

Vezi toate comentariile (55)
Comentează