FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

De ce Dinamo a ajuns pe locul 1 şi iernează pe prima poziţie, pe care o ocupă din etapa a 2-a

Dinamo a început aproape toate meciurile din acest campionat în aceeaşi formulă. FOTO Raed Krishan
Dinamo a început aproape toate meciurile din acest campionat în aceeaşi formulă. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 decembrie 2011 21:27

Liviu Ciobotariu are un 11 de bază bătut în cuie, 10 dintre echipieri avînd peste 80 la sută din minute bifate în campionat din totalul posibil. Mai mult, 7 au peste 90 la sută!


Dinamo a ajuns să aibă o formulă de bază conturată, arhicunoscută de suporteri. Ciobi a creionat un modul standard pe care l-a folosit la maximum, atît pentru faptul că echipa a dat randament, dar şi pentru că nu a avut un lot numeros, din care să poată alege. Concret, 10 dintre cei 11 titulari ai "cîinilor" au peste 80% din minutele totale bifate în Liga 1, 7 dintre ei avînd chiar peste 90% în palmares!

10 plus Alexe
Cifrele indică faptul că echipa roş-albilor este cea mai închegată dintre pretendentele la titlu, iar antrenorul ei, Liviu Ciobotariu, consideră că acesta este unul dintre secretele poziţiei de lider a lui Dinamo: "Am avut şansa de a închega şi mai mult o echipă formată din jucători care, oricum, se cunoşteau între ei. Dar meritul este în primul rînd al băieţilor, eu doar am încercat să le insuflu încredere în forţele lor şi curaj în momentele mai puţin grele. Un Dinamo la fel de compact ar putea lua titlul, dacă vor fi seriozitate, încredere şi linişte".

Practic, singurul din primul 11 care nu s-a impus a fost Marius Alexe. Asta şi din cauze medicale. "Sînt mulţumit de băieţi. Sînt în echipa etapei la GSP rundă de rundă, formează cea mai bună apărare, al doilea atac din campionat, cu o medie de aproape două goluri înscrise pe meci, avem golgeterul Ligii, cele mai puţine eşecuri şi cele mai multe puncte obţinute afară", concluzionează Ciobi.

Cum e la alte echipe (jucători cu peste 80 % din minute bifate în campionat)
Dinamo - 10
CFR Cluj - 5 (Mureşan, Camora, Cadu, Renan, Sougou)
Rapid - 3 (Marcos Antonio, D. Coman, Deac)
Steaua - 2 (Brandan, Bourceanu)

"Am tras de unii băieţi ca de arc. Dar a meritat. Cred că şi ei sînt acum mîndri de munca lor, mai ales că în vară am fost priviţi cu toţii cu neîncredere"
Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo

"Poate ne-a ajutat faptul că n-am ajuns în grupele Europa League, altfel, cu actualul lot, deloc numeros, nu cred că rezistam în campionat. Nu cred că mai eram acum pe locul 1 dacă trebuia să jucăm şi-n cupele europene"
Marius Niculae, atacant Dinamo

Echipa "cîinilor"
Nume - Meciuri jucate / Integralişti - Minute - Procentaj minute
Cristi Bălgrădean (23 de ani) 18/18 1.620 100%
Srgian Luchin (25 de ani) 13/12 1.159 99%
Cosmin Moţi (27 de ani) 15/13 1.326 82%
Dragoş Grigore (25 de ani) 15/15 1.350 83%
Zie Diabate (22 de ani) 17/16 1.466 90%
Laurenţiu Rus (26 de ani) 17/13 1.474 91%
Djakaridja Kone (25 de ani) 16/16 1.440 89%
Cătălin Munteanu (32 de ani) 16/12 1.501 93%
Marius Alexe (21 de ani) 12/0 717 44%
Marius Niculae (30 de ani) 18/14 1.595 98%
Ionel Dănciulescu (35 de ani) 18/9 1.518 94%

Notă: la Luchin s-a luat în calcul de cînd a venit la echipă. Moţi şi Grigore au pierdut cîte un meci suspendat, alte două accidentat. Diabate şi Rus au fost într-unul rezervă. Kone şi Munteanu au pierdut cîte un meci, suspendat. Alexe a ratat 5 partide, accidentat.

Rezervele "cîinilor"
Nume - Meciuri jucate / Integralişti - Minute - Procentaj minute
Adrian Scarlatache (25 de ani) 8/7 643 40%
Dorel Stoica (32 de ani) 7/2 428 26%
Bogdan Pătraşcu (32 de ani) 9/2 351 22%
Liviu Ganea (23 de ani) 9/0 214 13%

Petre trage de suporteri
Florentin Petre, fostă glorie dinamovistă şi acum scouter în Ştefan cel Mare, se va întîlni cu liderii de galerie pentru a-i convinge să revină pe stadion şi să-i susţină pe elevii lui Ciobotariu. "Voi face tot posibilul să-i readuc în tribune pe suporterii noştri, mă voi întîlni cu ei. Nu e normal să avem stadionul gol, să rîdă toată lumea de noi. Unui club de tradiţie îi e foarte greu dacă nu are suporterii alături ca să-i încurajeze pe fotbalişti", a spus Florentin Petre.

"Cu transferuri, Dinamo termină pe 5!"
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, laudă conducerea lui Dinamo că nu a aruncat cu banii pe transferuri şi spune că o campanie bogată în această iarnă ar aduce reversul medaliei. "Nu le dădeam nici o şansă celor de la Dinamo la începutul campionatului. Conducerea merită felicitată, dar mai ales antrenorul. Ei nu trebuie să facă nici un transfer, cum fac unul, cum vor cădea pe locul cinci! Le recomand să rămînă cu lotul actual", a spus Dragomir la Dolce Sport.

"Unii la Dinamo nu ştiu să dea o pasă cu latul!"
Agentul Ioan Becali nu este mulţumit de componenţa lotului dinamovist şi îi critică pe unii dintre fotbaliştii antrenaţi de Liviu Ciobotariu. "În această iarnă, Dinamo trebuie să repare găurile din echipă pentru că are jucători care nu ştiu să dea nici pase cu latul! Există acest grup unit, format în jurul lupilor bătrîni, şi Bălgrădean, care apără bine meci de meci, dar sînt multe lucruri de corectat în jocul echipei", a zis Giovanni Becali.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (29)
woober
woober  •  21 Decembrie 2011, 20:16

@Sug- p..U.L..a La U-isti de pretutindeni NOI CEI DE LA CFR BUDAPESTA SUNTEM O ADUNATURA DE RETARDATI DE LA PERIFERIA CLUJULUI SI NISTE AUROLACI GAY DE LA GARA SI NE PLACE MULT SA S..u Ge.M m P.uL..A SI SA FACEM GARGARA CU SP.e.R.MA IN FIECARE DIMINEATA .ECHIPA NOASTRA CeFuRa MEREU SE MAI NUMESTE SI Ciuma Fotbalului Romanesc

aldo_m
aldo_m  •  21 Decembrie 2011, 09:10

poate ciubotariu se gandeste putin si la A PROMOVA TINERII adu pe banca unul sau doi TINERI -si cand echipa conduce cu trei la zero BAGA UN TANAR sa se invete cu atmosfera IN ALTE TARI SANT PROMOVATI TINERII DE 16 -17 ANI SI tu liviule n-ai pic DE CURAJ bine ai incredere in batrani DAR UNDE E VIITORUL LUI DINAMO -ECHIPA ASTA DUCE LA O FUNDATURA DIN CARE O SA FIE GREU DE IESIT

durden
durden  •  20 Decembrie 2011, 20:50

wow,ce surpriza!o gramada de stelisti frustrati care comenteaza la articole cu "Dinamo" in titlu.de cand au aurolacii acces la internet,nu stiu... ps:foarte bun articolul!o analiza foarte coerenta si corecta.bravo!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează