FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV De la Chelsea în curtea unei echipe din Liga 1 » Denis Cojocariu explică de ce nu a rămas la formaţia engleză şi ce planuri are la Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 19 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 19 noiembrie 2014 18:59

Dinamo şi-a luat portar care a fost în probe la Chelsea o săptămînă! La doar 16 ani, Denis Cojocariu este considerat un jucător de viitor de către preşedintele Constantin Anghelache care s-a ocupat de aducerea lui în Ştefan cel Mare.

Fotbalistul povesteşte în primul interviu oferit după ce a semnat actele despre familia peste care a dat la echipă şi despre ce planuri de viitor are.


- Denis, cum ai ajuns la Dinamo?
- Cu ajutorul impresarului meu, Ciprian Giurcă. Cînd am ajuns la Bucureşti am vorbit cu domnul Anghelache şi am semnat fără să mai stau pe gînduri. Dinamo este un club cu renume în România, am încredere în echipă şi în staff-ul pe care l-am găsit aici. Consider că venirea mea aici mă va ajuta să cresc şi să mă dezvolt ca persoană şi ca jucător.

- Ai semnat cu Dinamo cunoscînd totuşi situaţia dificilă de la club...
- Am fost informat de toate problemele, însă eu am încredere în proiectul celor din conducere! Aici am găsit o familie, vreau să subliniez acest lucru! Am fost primit extraordinar de cei din staff şi de jucători, mai ales de Lazăr şi Marc. La Dinamo sunt oameni extraordinari care iubesc acest club şi vor să facă ceva pentru el.

- Cum ai ajuns să fii dorit de cei de la Chelsea?
- Eu sînt din Suceava şi eram acolo la Şcoala de Fotbal. În timpul unui meci un impresar italian m-a văzut şi m-a recomandat celor de la Chelsea. La cîteva zile au venit cei de la Chelsea să mă vadă şi mi-au propus să merg în probe o săptămînă!

- De ce nu ai fost păstrat?
- Eu consider că am evoluat foarte bine în acea săptămînă şi am învăţat foarte multe trucuri, nu o să regret niciodată! Dar nu ştiu exact ce s-a întîmplat la final. Varianta pe care eu am primit-o a fost că "Necesit timp!" iar ei nu îmi pot oferi acel timp. Aveau nevoie de un Mini-Casillas. Dar nu ştiu dacă a fost chiar aşa.

- Dar cum te-ai apucat de fotbal?
- (rîde) Am fost mai răutăcios de mic, încercam să evit şcoala şi treburile casnice. Aveam 10 ani şi mă uitam la TV la meciurile de fotbal. Îmi plăcea aşa mult ceea ce vedeam că următoarea zi m-am şi dus la tata şi i-am zis "Tată, eu asta vreau să fac"! Poate pasiunea pentru fotbal am moştenit-o şi de la tatăl meu, care a fost şi el fotbalist, dar din păcate a avut o accidentare mai serioasă la genunchi şi a trebuit să renunţe. A fost foarte fericit cînd a auzit că am ajuns la Dinamo pentru că este un fan înfocat! Nu ratam nici măcar un meci al "cîinilor", studiam fotbalul împreună cu tatăl meu!

- Te gîndeşti în viitor să pleci în afară?
- Orice jucător îşi doreşte asta , dar eu momentan mă concentrez pe ceea ce fac la echipă. Vreau doar să debutez la echipă şi să fiu constant, acesta este visul meu acum!

"Sper să mă compar în curînd cu Marc, ba chiar să îl întrec!" - Denis Cojocariu, portar Dinamo

"Încă nu sunt 100% pregătit să intru în teren, dar în retur sper să mă vedeţi în poarta lui Dinamo!"
Denis Cojocariu, portar Dinamo

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
zecs93
zecs93  •  20 Noiembrie 2014, 17:08

E bine ca este dinamovist de mic, iar taicasu unu infocat, deci baiete sti ca aici este Dinamo, sa speram ca vei fi titular, vreau o concurenta acerba intre pustiu asta si portarul de la Dinamo 2 pe nume Vlad Mutiu, 2 tineri care ii vom vinde pe meleaone de dolari :))))))

reddogsv
reddogsv  •  20 Noiembrie 2014, 08:55
Postat de zidane92 pe 19 Noiembrie 2014, 22:09

O mutare foarte proasta,il aducem pe asta de la Suceava si pe Mutiu crescut la noi ? Ce facem cu el,crescut in spiritul lui Dinamo ii dam cu sutul ca nu ii da comision lui Anghelache,galeria ,astia care aveti legatura directa cu clubul puneti fratilor presiune pe Negoita sa dea afara fosila asta,asta e cancerul la Dinamo,a tras pe linie moarta toti juniorii si aduc numai comisionari de-ai lui!

Ce te deranjeaza ca e de la Suceava? Favoritul tau va avea concurenta si asta e un lucru bun daca doresti binele clubului! Daca... ,,Spirit'' nu e suficient daca nu au si talent. Am vazut pe Barboianu ca joaca ,,cu sufletul'' dar fac eu ceva pe sufletul lui! Nu l-am vazut inca ce poate

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  19 Noiembrie 2014, 23:56
Postat de unico_biancorossi pe 19 Noiembrie 2014, 22:47

la 16 ani are deja 1,92 si e foarte agil, asa este caracterizat de cei care il cunosc, de antrenorii lui de pana acum.

1,96, scuze..) informatia mea era ceva mai veche.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează