FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

De la Tudorel Stoica la Florin Salam, povestea decăderii roş-albaştrilor » Căpitanii manelişti

Cristi Tănase +1   FOTO
Cristi Tănase

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 februarie 2011 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 00:02

Tănase şi Nicoliţă, cei doi oameni care poartă banderola Stelei, îşi uimesc tinerii colegi prin ritmurile de manele care fac să vibreze uşile camerelor în care stau în cantonament


Gheorghe Constantin. Iordănescu. Apoi Tudorel Stoica. Lăcătuş şi, mai recent, Rădoi. Sînt numele mari ale istoriei Stelei care au purtat pe braţ banderola de căpitan al Stelei. Astăzi, aceasta a ajuns la doi jucători care s-au aflat în mijlocul unor evenimente absolut uluitoare pentru cei din staff, pentru cei din conducere şi pentru unii dintre colegi. Numele lor: Cristi Tănase şi Bănel Nicoliţă, cei care au fost căpitani la startul tuturor celor 8 meciuri amicale din Antalya.

Bănel, laptop-ul şi Florin Salam
Cel mai recent lucru cu care Nicoliţă i-a lăsat mască pe oamenii din club s-a petrecut în turul campionatului. Echipa era în cantonament la stadion, iar Bănel s-a retras în camera sa după masa de prînz. Cineva din club a venit la el, fără să-l anunţe în prealabil. L-a găsit uitîndu-se lung la laptop-ul său, la care asculta cu volumul dat la maximum o melodie a lui Florin Salam, un interpret de manele. "Am ieşit imediat, mi-era mie ruşine să mă vadă că-l prind ascultînd aşa ceva", a povestit respectivul la ceva vreme după acel moment.

Moda manelelor s-a generalizat
Următorul episod cu care jucătorii, în frunte cu căpitanii lor, Nicoliţă şi Tănase, i-au surprins neplăcut pe şefi s-a petrecut chiar în cantonamentul din Antalya. MM s-a enervat teribil cînd a urcat la etajul 2 al hotelului şi din camerele lui Bănel, Tănase, dar şi ale altora se auzeau numai ritmuri de manele. "Bubuie etajul de manele, incredibil aşa ceva. Ne facem dracu' de rîs p-aici, noroc că e hotelul mare şi nu mai e prea multă lume în el", le-a zis MM colaboratorilor.

"Tănase, ne faci de rîs cu femeile cu care umbli!"
Mai mult, primul căpitan al Stelei, Cristi Tănase, i-a enervat şi el pe şefi, mai ales după escapada de dinaintea reunirii, într-un club din Olteniţa, cînd a fost cu ultima lui iubită, Diana Gureşoaie. "O să avem o discuţie serioasă cu el pentru că e inadmisibil cu ce fel de femei umblă, ne face de rîs pînă la urmă pentru că e fotbalist şi căpitan la Steaua. Să ia exemplul altor jucători, care, chiar dacă au viaţă de noapte, măcar nu ajung să facă alţii mişto de ei că au femei urîte" a fost mesajul conducerii către Tănase, care, înainte de Gureşoaie, dar şi după, a avut-o ca iubită pe Iulia Tăbăcaru, denumită şi "Bomba sexy".

SÎNT ŞI MUŢI

N-au ce spune sau nu pot spune?
Spre deosebire de ultimii 3 mari căpitani ai Stelei, Tudorel Stoica, Lăcătuş şi Rădoi, cei de acum, Tănase şi Nicoliţă, sînt aproape muţi. Înainte ca echipa să intre în silenzio stampa, Tănase şi Nicoliţă au refuzat sub orice formă să dea declaraţii pe întreaga durată a cantonamentului. Mai mult, ei nici pe teren nu vorbesc aproape deloc. Bănel nu scoate un sunet, în timp ce Tănase are un singur îndemn pentru colegi: "Haideţi, băăăă!". Înainte să vină la Steaua, MM a spus despre Tănase: "E o greşeală că e lăsat să vorbească. Paul Scholes n-a dat niciodată interviuri şi cred că suporterii lui Manchester n-au fost deloc nemulţumiţi, poate doar cei ai rivalelor".

Alte evenimente în care actualii căpitani ai Stelei s-au făcut de rîs

1. Tănase, emergency ball şi privirea pierdută
Cînd Ilie Dumitrescu era antrenor în Ghencea, el le-a ţinut o şedinţă tactică înaintea unei partide şi la un moment dat a spus că "dacă intrăm în criză de timp şi nu mai aveţi soluţii, putem apela la emergency ball pe Kapetanos". Tănase a rămas cu gura căscată şi cu privirea pierdută înspre antrenorul său, spre amuzamentul unora dintre colegi.

2. Poveste cu "Sexy brăileanca"
Nicoliţă a avut şi el "bomba" lui. "Sexy brăileanca", un personaj făcut celebru de tabloide şi de OTV, a avut o poveste şi cu Bănel: "Eram în Brăila, mergeam pe stradă. A oprit o maşină în dreptul meu, era Bănel. Mi-a zis doar: «Fă, vezi că vin mai încolo să facem sex!». Şi a venit". Brăileanca ajunsese recent imaginea unei case de toleranţă din Germania.

3. Gafa de pe Anfield Road
În septembrie anul trecut, Tănase a comis-o înaintea startului partidei cu Liverpool, din deplasare. Fiecare echipă făcea obişnuita poză de grup de dinaintea jocului în propriul teren. Tănase, văzînd că aproape toţi fotoreporterii erau în dreptul celor de la Liverpool, a dat să plece în terenul advers: "Haideţi, bă, acolo, că sînt mai mulţi fotografi!". Tănase a fost oprit de Răduţ.

4. L-a şocat pe Lăcătuş
În tur, la meciul cu Pandurii, scor 2-0, Tănase încasase un "galben" şi urma să fie suspendat. Lăcătuş i-a cerut încă din minutul 80 să mai ia încă un avertisment, ca să fie eliminat şi să-şi ispăşească etapa de suspendare în Cupă, cu Sportul. Au urmat 10 minute comice, în care Tănase n-a reuşit la nici o fază să mai primească "galben", spre disperarea băncii Stelei, colaboratorii lui Lăcătuş făcîndu-şi efectiv cruce.

5. Hizo a rîs de Tănase de faţă cu MM
La ultimul amical din Antalya, Tănase a fost ţinta ironiilor lui Hizo, care se afla şi el la teren. "Cum ai găsit-o, mă, p-aia, tocmai din Olteniţa, unde sînt două gagici toate? Nu e mă Bucureştiul mare, nu e mă Piteştiul mare, te-ai dus într-o bodegă din Olteniţa? Măi băiete, nu le mai băgaţi în seamă p-astea şi nu le mai faceţi cotă, că ele asta caută", i-a spus rîzînd Hizo, toată faza derulîndu-se sub ochii lui MM, care n-a intervenit deloc.


"Nu ştiu cum de Tănase a ajuns căpitanul Stelei. Oare ce le poate transmite acest jucător colegilor săi în vestiar?"
Mihai Stoica, înainte de e deveni manager la Steaua

Cine a mai purtat banderola în Antalya

Janos Szekely. El a venit la Steaua în vara lui 2008, dar n-a reuşit să se impună în vestiar, poate şi din cauza faptului că a absentat destul de mult din cauza accidentărilor şi nici nu e un fotbalist pe care Lăcătuş să-l vadă ca titular.
Romeo Surdu
. A ajuns în Ghencea în vara lui 2007, de curînd şi-a prelungit contractul pentru încă 3 sezoane, însă şi el a absentat din echipă atunci cînd a fost împrumutat la Braşov. Nici el nu e văzut de Lăcătuş în primul "11".
Florin Gardoş. Deşi a venit de doar 6 luni, e unul dintre fotbaliştii care s-au impus repede la Steaua şi e văzut ca un posibil viitor căpitan în următorii ani. E un jucător despre care Gigi Becali a spus: "Lăcătuş să ştie că nu trebuie să lipsească din primul »»11««"

Căpitanii reprezentativi ai Stelei în toată istoria clubului

Perioada Căpitanul
Anii '50 Alexandru Apolzan
Anii '60 Gheorghe Constantin
Anii '70 Anghel Iordănescu, Liţă Dumitru
Anii '80 Tudorel Stoica
Anii '90 Marius Lăcătuş, Ilie Dumitrescu
Anii 2000 Mirel Rădoi

MM îl vede pe Dică lider
La finalul amicalului cu slovenii de la Koper, Mihai Stoica a spus pentru prima dată răspicat pe cine anume vede el ca fiind adevăratul lider al Stelei. "Eu am spus înainte de a veni în cantonament că Dică este un catalizator pentru această echipă şi ştiam acest lucru şi atunci cînd am avut în plan să-l aduc. Da, el este un lider în vestiarul Stelei", a zis MM.

Ce căpitani au echipe importante din Liga 1

Echipa Căpitanul
Dinamo Dănciulescu
Rapid C. Lazăr
Poli Timişoara Alexa
CFR Cadu
U Craiova D. Stoica
Vaslui Cînu
Oţelul S. Paraschiv

Ce căpitani au marile echipe de afară

Echipa Căpitanul
Barcelona Xavi
Real Madrid Casillas
Chelsea John Terry
Manchester United Vidici
Liverpool Gerrard
Bayern Munchen Lahm
Inter Milano J. Zanetti

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează