FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA ÎN LIGA B

Decizia TAS de ieri va dezintegra Politehnica » Adio, Timişoara!

Fanii Timişoarei au sperat pînă în ultima clipă că vor rămîne în Liga 1
Fanii Timişoarei au sperat pînă în ultima clipă că vor rămîne în Liga 1

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 19 iulie 2011 00:49

Iancu renunţă la finanţarea echipei şi aproape toţi fotbaliştii vor fi vînduţi. Uhrin nu mai rămîne nici el.


De ieri, e oficial. Timişoara a fost lovită în plin de decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne, care a menţinut retrogradarea echipei din Liga 1. Efectele sînt devastatoare pentru clubul patronat de Marian Iancu. Bugetul va fi redus la cel mult un milion de euro pe an, iar Iancu şi-a anunţat retragerea după ce va vinde toţi jucătorii bine cotaţi ai echipei.

"Poziţia mea e clară, nu voi mai investi în fotbal. Clubul trebuie preluat de altcineva şi să se găsească o nouă soluţie de finanţare. N-am ce să mai recuperez şi nici nu mă mai interesează. Rămînem acţionari, dar trebuie să devenim minoritari. Vom vinde oamenii importanţi şi vom trage la zero datoriile echipei, iar clubul îşi va continua drumul în liga secundă", a susţinut Iancu.

Aproape sigur şi antrenorul Dusan Uhrin îşi va face bagajul, salariul său de 150.000 pe sezon neputînd fi asigurat în liga secundă. "Am sperat pînă în ultima clipă că vom juca în prima ligă. Rămîne de văzut, trebuie să mă întîlnesc cu domnul Iancu, să vedem care trebuie să fie pasul următor. Voi rămîne doar în anumite condiţii", a fost reacţia cehului. Secundul Vali Velcea i-ar putea conduce pe bănăţeni în divizia secundă.

800 de mii de euro e datoria lui Poli către bugetul de stat anunţată public de Iancu

Jucătorii care vor pleca sigur de la Timişoara
Nume Post Vîrstă Cotă de piaţă (mil. euro) Posibilă destinaţie
1. Costel Pantilimon portar 24 de ani 2,7 Străinătate, Dinamo
2. Laszlo Sepsi fundaş 24 de ani 1,7 Străinătate
3. Srdjan Luchin fundaş 25 de ani 1,3 Dinamo
4. Iulian Tameş mijlocaş 32 de ani 0,8 CS Mioveni
5. Alexandru Bourceanu mijlocaş 26 de ani 1,6 Străinătate, FC Vaslui, Steaua
6. Alexandru Curtean mijlocaş 24 de ani 1,4 Gaz Metan, Dinamo
7. Dorin Goga atacant 27 de ani 1,7 Străinătate, FC Vaslui, Steaua

* Cota de piaţă conform siteului transfermarket.de
** Ghionea şi-a reziliat ieri contractul şi a semnat cu Kavala (Grecia)


"Eu am atins maximum din ce se putea atinge fără să ies pătat din acest fotbal mizerabil"
Marian Iancu, patron Poli

"E o mare nedreptate ce ni s-a întîmplat. Trebuie să reconstruim totul din temelii, să nu stăm să arătăm cu degetul vinovaţii, pentru că nu vom mai avea timp. Să gîndim pozitiv, de asta are nevoie clubul"
Costantin Ostaficiuc, preşedinte Consiliul Judeţean Timiş


Fanii sînt revoltaţi
Suporterii timişoreni au primit şocaţi vestea de ieri. "Chiar nu ne aşteptam la această decizie. Am crezut pînă în ultimul moment că ne vom găsi dreptatea, dar cred că presiunea a fost prea mare pe TAS. Ce urmează pentru noi? Ne facem abonamente şi vom susţine echipa şi în Liga a 2-a! Vor urma nişte proteste şi nişte mesaje dure pe toate stadioanele pe care vom juca în sezonul viitor", a spus Paul Prodana, liderul galeriei timişorene.

CAZUL BISTRIŢA
Reînvie Nea Jean?
După 20 de ani în Liga 1, Gloria a fost trimisă la pămînt cu un KO din birouri, pentru o datorie de doar 150.000 de euro către bugetul statului! Paguba financiară a clubului păstorit de Jean Pădureanu se ridică la un milion de euro, luînd în calcul exclusiv drepturile TV! Interesant e că Pădureanu a avut încredere în avocaţii săi, care l-au sfătuit să conteste datoria în instanţă, dar ulterior, dintr-o neglijenţă, Bistriţa a virat către buget 50.000 de euro, recunoscînd, practic, datoria contestată! Pînă a ajuns la TAS, clubul şi-a achitat datoriile în întregime, avînd acum un cazier financiar curat.

CAZUL ORADEA
"Promovăm din nou la anul!"
FC Bihor e singurul club unde efectul TAS nu a avut un efect prea mare. Jucătorii nu au părăsit în valuri echipa, iar oficialii şi-au făcut deja calculele pentru noul sezon viitor din liga secundă. "Am sperat pînă în ultima clipă. Din păcate, nu am reuşit să schimbăm o decizie nedreaptă. Mergem mai departe şi o vom lua de la capăt. Jucătorii noştri au înţeles situaţia, sperăm să promovăm din nou", a spus preşedintele Şerban Morcan. Protocolul încheiat cu Marius Vizer va continua, Liberty urmînd să asigure managementul clubului şi pe sezonul viitor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
cosmoxx
cosmoxx  •  22 Iulie 2011, 16:28

e pacat ca sufera altii pt greselile domnului Iancu.el e singurul vinovat pt asta

dinoviola
dinoviola  •  19 Iulie 2011, 22:27

@adymax Vai da ce dor imi era de tharani....doamne deci nici in mileniul III la tara nu se invata carte incat sa va puteti exprima eligibil?Ma amuza copios cum repede se baga in seama aprozarii,le era dor de derby,va asteptam...numai bine aveti motiv sa veniti la oras.

nocturna
nocturna  •  19 Iulie 2011, 14:54

nu stiu de ce timisoara mai apare pe pagina" liga 1". nu mai vrem balamuc . iar suporteri lui poli ar trebui sa se trezeasca la realitate . ei nu vad nici acuma ca au fost mintiti si inselati dupa un generic bine pus la punct cu sprijinul autoritatiilor locale si cu complicitatea liderilor de galerii. va doresc sa promovati din primul an in liga 1 , succes poli!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează