FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Depunctări în avans! Comisia de Licențiere a stabilit sancțiunile pentru cluburile din sezonul următor al Ligii 1

CFR și ASA vor porni cu minus de puncte în sezonul viitor
CFR și ASA vor porni cu minus de puncte în sezonul viitor

Articol de - Publicat joi, 26 mai 2016 00:00

Comisiei de Licențiere le-a penalizat pe CFR cu 9 puncte, iar pe Rapid și ASA cu câte 6. Petrolul ar trebui să piardă și ea tot 6, însă retrogradarea îi anulează practic pedeapsa.

Liga 1 încă nu și-a consumat toate etapele şi deja au apărut probleme pentru campionatul viitor! Mai precis, 3 formații vor începe cu mai puține puncte stagiunea următoare din cauza datoriilor.

Cel mai prost stă CFR Cluj, club care a bifat aproape toate penalizările din ultima vreme. Trupa din Gruia va începe cu -9 puncte viitorul sezon, iar președintele Iuliu Mureșan admite, în parte, corectitudinea deciziei.

"Am fost înștiințați în legătură cu această depunctare și am și formulat recursul. Termenul de judecată este programat pentru joi. Cel puțin trei dintre cele nouă puncte aplicate sunt o greșeală. Eu zic că avem dreptate. Penalizarea vine ca urmare a unor restanțe salariale", a declarat Mureșan la DigiSport.

Rapid, echipă promovată matematic în "A" și ASA Târgu Mureș au fost și ele penalizate cu câte 6 puncte. Tot 6 puncte ar urma să piardă și Petrolul, numai că retrogradarea certă din prima ligă a ploieștenilor va anula practic această pedeapsă.

De penalizări nu vor scăpa nici UTA Bătrâna Doamnă și Dunărea Călărași, însă numai în cazul în care vor promova în prima divizie. UTA va începe cu -3 și o penalitate de 120.000 de lei, iar Călărașiul va fi amendat cu 100.000 de lei.

Deciziile de depunctare nu sunt definitive, iar cluburile le pot ataca la Departamentul de Licențiere din cadrul FRF și, în ultimă fază, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane.

Nimic clar în Grant și la Ploiești

Rapidiștii și-au câștigat pe teren dreptul de a promova, însă încă așteaptă decizia FIFA în privința depunctării, tot de 6 puncte, primită întrucât nu i-au plătit unui fost jucător, Rhema Obed, restanțe de 50.000 de euro.

Situația formației giuleștene nu e foarte clară nici din punct de vedere juridic, clubul neieșind încă din involvență. Există chiar pericolul falimentului!

Nici Petrolul nu se simte mai bine. "Găzarii" au retogradat, sunt și ei în insolvență și au șanse mici de a evitat dispariția totală în actuala formulă.

10 punctede penalizare a avut CFR Cluj și în sezonul în curs, tot din pricina restanțelor financiare imense

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
haideusicfr
haideusicfr  •  27 Mai 2016, 16:42

Nu e vorba despre nici o*dare* la stat ,nici despre salariile actualilor jucatori care sunt la zi.E vorba despre niste *datorii* catre niste jucatori care ici n-au jucat marea majoritate ,iar salariile erau umflate (din epoca buna).

948327571867742
Molnar Attila  •  27 Mai 2016, 15:43

nU STIU CHIAR ASA DE PROST E LA cfr, s-au e mare ura fata de CFR.Daca e ura, sa o desfintam, ca nu stiu ce viitor are o echipa care incepe cu penalizare de 9 puncte un canpionat.Ce morala,are o echupa, jucatori, cand este al doilea an de penalizare.DESINTATI, SI SPUNETI NU NE PLACE DE CFR SI CU ASTA NE-AM LINISTIT.Ce SUPORTER NORMAL MERGE LA MECI CU HANDICAP DE MINUS 9 PUNCTE???????Cred ca cineva bate joc de echipa, club, jucatori si suporteri.MI-e scarba ce se intanpla si nu stim realitatea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

khal_37
khal_37  •  26 Mai 2016, 23:19
Postat de dinarad pe 26 Mai 2016, 15:04

Taci băI bolshevic stelist cu echipa ta care nici nu ar fi existat pe fața Pămîntului dacă nu ar fi pus Stalin bocancul pe România. Chiar nu mai aveți rușine frustraților și *** , minciuă , abuz și hoție v-ați născut și tot așa o țineți și acum în zilele noastre. dacă fotbalul vrea să se însănătoșească echipa voastră cu un trecut MACABRU și mizerabil , fără tradiție și fără suporteri ar trebui desființată. Voi vă comparați cu ăia din Grant băi *&^&*^%$^????. Forza UTA!!! RESPECT RAPID!!!

Cum sa promoveze o echipa care nu-si poate plati darile la stat si jucatorii????

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close