FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO, AZI, 20:30, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Derby-ul schimbă jumătate de echipă! 6 titulari noi la FCSB diseară » Dinamo e mult mai omogenă

Imagine de la ultimul Derby de România, de pe 1 mai, trei dintre cei patru fotbaliști fiind doar suporteri diseară, Tamaș, Nistor și De Amorim FOTO Alex Nicodim
Imagine de la ultimul Derby de România, de pe 1 mai, trei dintre cei patru fotbaliști fiind doar suporteri diseară, Tamaș, Nistor și De Amorim FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 24 septembrie 2017 09:00

Faţă de precedentul duel cu Dinamo, FCSB are 6 titulari noi, iar comparativ cu ultima confruntare din 2015-2016 doar Momcilovici va juca şi azi.

Campaniile de mercato pline de sosiri şi plecări o pun pe FCSB în postura de a nu alinia un "11" nici măcar apropiat faţă de precedentul derby cu Dinamo. Ultima confruntare dintre cele două echipe datează din finalul play-off-ului sezonului trecut. Mai precis de pe 1 mai. Adică acum mai puţin de 5 luni!

Cu toate acestea, roş-albaştrii vor alinia un prim "11" schimbat în proporţie de peste 50% faţă de garnitura de start din primăvară. Nu vor mai apărea în echipa de început Pleaşcă, Moke, Pintilii, Ovidiu Popescu, Boldrin şi Enache. Unii dintre ei nici măcar nu se mai regăsesc în lot, e vorba despre Moke şi Boldrin, ambii plecaţi în Turcia. Singurul a căruia absenţă e justificată e Pintilii, care a încasat "galben" cu CFR şi va fi suspendat azi.

Nu e o situaţie în premieră. Comparativ cu ultimul Derby disputat acum două sezoane, în 2015-2016, deci acum un an şi jumătate, aprilie anul trecut, un singur fotbalist se va afla şi azi pe teren la startul jocului: sârbul Momcilovici. În rest, unii jucători sunt de multă vreme istorie: Kharja, Marica, Tamaş, Varela, Bourceanu, Hamroun, Chipciu, Stanciu, Cojocaru.

APRILIE 2016, FCSB - Dinamo 2-2
Cojocaru - G. Enache, Varela, Tamaş, Momcilovici - Bourceanu, Kharja - Chipciu, N. Stanciu, Hamroun - Marica

MAI 2017, Dinamo - FCSB 2-1
Niţă - Pleaşcă, Moke, Bălaşa, Momcilovici - Pintilii, Ov. Popescu - Enache, Boldrin, Fl. Tănase - Alibec

SEPTEMBRIE 2017, FCSB - Dinamo
Niţă - R. Benzar, Planici, Bălaşa, Momcilovici - Nedelcu, J, Morais - Man, Budescu, Fl. Coman - Alibec

34de jucători au venit la FCSB în perioada iulie 2016 - septembrie 2017, au plecat 37

7goluri a marcat FCSB în ultimele 6 derby-uri cu Dinamo, însă dintre marcatori doar Alibec mai e titular, în rest, Amorim şi Pleaşcă au devenit rezerve, iar Boldrin şi Aganovici nu mai sunt în lot

Dinamo e mult mai omogenă

Adversara FCSB-ului a schimbat şi ea antrenorul faţă de confruntarea din sezonul trecut, însă primul "11" nu conţine foarte multe modificări. Au dispărut 3 jucători, Dielna, Nistor şi Palici, care vor fi înlocuiţi azi de Katsikas, Paul Anton şi Salomao. Ambele goluri ale roş-albilor din acel joc, câştigat de Dinamo cu 2-1, au fost reuşite de Hanca din două penalty-uri.

Real Madrid, 10 din 11 titulari!

La marile cluburi europene nu se întâmplă nici pe departe ceea ce există la FCSB. De exemplu, Real Madrid. În finala Champions League de acum două sezoane, meci disputat în mai 2016, împotriva lui Atletico Madrid, Real a folosit aproape acelaşi "11" pe care îl are şi în prezent. Un singur fotbalist a schimbat, a plecat portughezul Pepe, iar acum evoluează francezul Varane, care exista în lot şi acum un an şi jumătate.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
510078839337598
Ma Rius  •  24 Septembrie 2017, 14:18

Filip unde e???? Cum se face ca nu prinde lotul, daca si-a revenit fizic, acesta nu trebuie sa lipseasca! Ar trebui sa fie titular oricum, cu atat mai mult cat Pintilii este suspendat!!

137062246866463
Sorin Miu  •  24 Septembrie 2017, 13:41

Pai eu ce am zis trebuia sa joace cu ei ca schimbau fata jocului nu sa fie lasati in afara jocului. Iar pintilii am aflat ca a fost suspendat apoi. Eu sunt oficial de la steaua sa stiu numaru de cartonase galbene ?

poison
poison  •  24 Septembrie 2017, 12:40
Postat de Sorin Miu pe 24 Septembrie 2017, 10:41

Dica ar fi trebuit sa joace cu jucatori mai de viteza pe benzi cu de amorim si valceanu iar la mijloc pintilii cu achim. Iar in atac budescu si denis man . Man f bun il ultimele meciuri.

Bai ratatuIe, Valceanu si, DeAmorim nici nu sunt in lot, iar Pintili e suspendat.. PE CE LUME TRAIESTI?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează