FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dezertorul Weldon » Paszkany îl acuză pe fotbalist că a mimat fotbalul în pregătiri

Weldon va cîştiga 800.000 de euro în primul sezon în China
Weldon va cîştiga 800.000 de euro în primul sezon în China

Articol de GSP - Publicat joi, 23 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 februarie 2012 11:20

Brazilianul a forţat plecarea în China şi a profitat de faptul că avea o clauză de reziliere a contractului de un milion de euro. Changchun Yatai a achitat-o.


După atîtea sume vehiculate şi posibile destinaţii pentru Weldon, Arpad Paszkany a lămurit ieri condiţiile în care s-a produs transferul brazilianului în China. Cu două oferte în mînă, atacantul a optat pentru Changchun Yatai, în detrimentul echipei pregătite de Jaime Pacheco, Beijing Guoan. CFR va încasa de pe urma afacerii un milion de euro, exact valoarea clauzei de reziliere a contractului. Jucătorul va cîştiga în primul sezon la Changchun 800.000 de euro, iar în al doilea an un milion de euro. În spatele acestei mutări a stat exclusiv dorinţa jucătorului de a pleca, stimulată de un contract de trei ori mai mare decît cel pe care-l încasa la Cluj. Brazilianul le-a spus conducătorilor de la CFR că vrea să plece în China chiar la startul pregătirilor, cînd asiaticii ofereau o sumă mai mică decît cea stipulată în clauza de reziliere.

"Weldon a mimat fotbalul în Antalya"
Paszkany îl acuză că a lăsat-o mai moale în cantonament, tocmai pentru a forţa despărţirea de CFR Cluj. "Nu poţi ţine un fotbalist cu forţa. Sau poţi, dar randamentul n-ar mai fi acelaşi, iar eu m-am săturat să mă enervez cu fotbaliştii. Weldon trebuia să fie bărbat, să spună franc că vrea să plece, nu să mimeze fotbalul în pregătiri! Aşa am fi avut mai mult timp la dispoziţie să găsim un înlocuitor. Cînd primeşti 800.000 de dolari sau euro pe an, normal că nu-ţi mai stă capul aici. E o pierdere importantă. Cînd avea chef să joace fotbal, era cel mai bun atacant din România", a spus Paszkany.

Banii în două tranşe
CFR Cluj va încasa 750.000 de euro la parafarea actelor şi încă 250.000 de euro în martie 2013. "Cînd a venit la Cluj a impus o clauză de eliberare de un milion de euro. Din păcate, la unii fotbalişti ataşamentul faţă de un club e într-o doză foarte mică. Weldon a jucat la 11 echipe în 11 ani? Înseamnă că a făcut o afacere bună. Iei peste tot prime de instalare, joci un pic, mergi la altă echipe şi iei şi acolo. S-ar ruşina mulţi din Bundesliga dacă ar face socoteala cîştigurilor lui Weldon pe un sezon", a încheiat Paszkany.

Weldon a lăsat Liga 1 pentru China, după ce a marcat de 7 ori în tur

"Regret mai mult plecarea lui Renan Garcia. Aş vrea să am 18 jucători ca Renan în lot. Mijlocaşul brazilian a fost un fotbalist impresionant pentru determinarea cu care evolua" - Arpad Paszkany

"Am mare încredere în Liviu Ganea. Chiar dacă nu e un atacant de profilul lui Weldon, sînt convins că ne va ajuta mult în retur" - Arpad Paszkany

12 meciuri a adunat Weldon în prima ligă din România

"China? Un pas înainte"
Weldon s-a declarat mulţumit că pleacă în China, pentru un contract fabulos. "Cred că e un pas înainte pentru că eu am 31 de ani. A venit o propunere avantajoasă pentru mine, astfel că n-am stat să mă gîndesc de două ori", a declarat Weldon la plecarea din Cluj. Brazilianul spune că vişiniii rămîn favoriţi la cîştigarea campionatului. "Mă voi bucura şi pentru reuşitele din China, dar sper că şi pentru CFR, cînd va cîştiga campionatul", a mai spus brazilianul.

În locul lui Nei
Weldon i-a luat locul la Changchun Yatai unui alt jucător care a trecut pe la CFR, brazilianul Nei. Acesta şi-a reziliat ieri contractul cu gruparea care a terminat pe locul 7 în sezonul trecut din China. Changchun se află în pregătiri în Cipru, acolo unde va ajunge şi Weldon.

Ganea, prima zi la CFR
Liviu Ganea (foto) a împlinit ieri 24 de ani, în ziua în care a efectuat primul antrenament sub comanda lui Jorge Costa. De la şedinţa de pregătire au lipsit Lionn şi Bastos. Primul are o leziune musculară, în timp ce mijlocaşul a contractat o răceală. Azi, CFR va juca împotriva echipei a doua, de la ora 10:00, pe sinteticul de la baza Unirea, din cartierul Mănăştur.

Nu prelungesc contractul cu RMGC
La presiunea fanilor, conducerea clubului CFR Cluj a decis să nu mai prelungească contractul de publicitate cu Roşia Montană Gold Corporation, contract ce a expirat recent. "Avînd în vedere că parteneriatul clubului nostru în ceea ce priveşte închirierea de spaţii publicitare pentru Roşia Montană Gold Corporation a expirat la finalul anului 2011, am hotărît să nu prelungim acest contract. Ţinînd cont de mesajele pe care le-am primit în acest sens de la o parte a suporterilor şi susţinătorilor noştri, s-a decis încetarea asocierii imaginii CFR 1907 Cluj cu RMGC".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
fillip
fillip  •  26 Februarie 2012, 21:32

Foarte buna decizia cu RMGC !

statham_j
statham_j  •  24 Februarie 2012, 22:56
Postat de albusibiu pe 24 Februarie 2012, 22:53

Mai da cu maneca pe la gura, taran de Bucuresti, ca te-ai umplut de bale verbale. :)

taranusule, nu am probleme cu provincia, dar tu deja intreci orice limita asa ca, pt cultura ta generala: Bucurestiul e capitala, restul e provincie, inclusiv Sibiul tau.....dupa marlaniile tale, cine-i de la tara?

albusibiu
albusibiu  •  24 Februarie 2012, 22:56

Gata, Chivuto! Destul te-ai oparit pe-aici. Cine pe cine jigneste? Daca nu-ti convine reflectarea propriului limbaj, nu-l folosi. Hai, claxonare placuta ineptule dă Capitala.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează