FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Dezvăluire incredibilă » Gigi Becali n-a dat nici un ban pe grupul de la Urziceni!

Articol de , - Publicat sambata, 18 decembrie 2010 00:00

Becali dă de înţeles că n-a plătit nimic în schimbul fotbaliştilor pe care i-a adus de la Urziceni


Cea mai tare afacere a anului în Liga 1 a fost una ciudată. Şapte jucători au trecut de la Urziceni la Steaua în urmă cu patru luni şi Gigi Becali sugerează acum că i-a luat gratis pe toţi! E vorba despre Galamaz, Brandan, Ricardo, Apostol, Onofraş, Bilaşco şi Laurenţiu Marinescu.

Gigi a folosit un proverb aromân cînd a făcut referire la utilitatea achiziţiilor de la Unirea: "E o vorbă din bătrîni: «De haram i-am luat, de haram se duc!»". Conform DEX, expresia înseamnă: "Lucrul cîştigat pe nedrept sau pe degeaba se pierde precum s-a dobîndit".

Conform unor apropiaţi ai patronului Stelei, fotbaliştii au trecut din Bărăgan în Ghencea gratis, în urma unei înţelegeri pe care Becali a avut-o cu Bucşaru. Pactul n-a implicat însă în nici un fel datoria de 4 milioane de euro pe care proprietarul Urziceniului o avea în acel moment faţă de şeful Stelei. Gigi a făcut afirmaţia legată de "ialomiţeni" în contextul în care fusese întrebat despre motivele parcursului prost pe care echipa l-a avut în prima jumătate a sezonului. El i-a criticat de mai multe ori pe jucătorii aduşi de la Unirea. Cel mai tare s-a luat de Apostol, care n-a mai rezistat şi a solicitat rezlierea contractului, ce s-a şi produs după ce mijlocaşul a renunţat la salariul pe două luni.


1 milion de euro a oferit Stuttgart pentru Brandan acum un an, cînd Bucşaru a respins propunerea nemţilor

10,2 milioane de euro valorează cei şapte jucători pe care Steaua i-a luat de la Urziceni, conform transfermarkt.de

500.000 de euro a luat Unirea pe Maftei, vîndut la CFR Cluj, cea mai recentă afacere pe care au făcut-o ialomiţenii

Nu mai scapă de ei!
Steaua a scăpat de Apostol, pe care nu-l mai voia, dar nu se poate dispensa atît de uşor de ceilalţi jucători pe care i-a luat de la Unirea. De ce? Apostol şi-a permis să plece fiindcă fusese ofertat deja de Dan Petrescu şi speră să ajungă la Kuban Krasnodar în iarna asta. În Liga 1, el nu mai avea voie să joace pentru alt club decît Unirea Urziceni! Regulamentul nu le dă voie jucătorilor să bifeze trei cluburi pe legitimaţie în decursul aceleiaşi stagiuni. Galamaz, Brandan, Onofraş, Ricardo, Marinescu şi Bilaşco sînt şi ei în situaţia asta. Gigi l-a dat exemplu pe Onofraş: "El, săracu', n-are nici o vină că l-am adus la Steaua. Acum nu mai pot să-l dau nicăieri, decît împrumut la Unirea, eventual".

Amiciţie şi afaceri împreună
Becali şi Bucşaru au o relaţie strînsă, creată mai ales în ultimii ani, în care patronul Unirii s-a împrumutat de la Gigi în mai multe rînduri, cu sume de ordinul milioanelor de euro. Cînd Unirea a luat titlul, în 2009, Gigi s-a bucurat: "Mitică Bucşaru are o datorie la mine şi e bine că s-a calificat în Ligă, că ia bani de la UEFA şi poate să-mi plătească".

Păcăliţi la bani
Fotbaliştii Unirii au fost convinşi să vină în Ghencea şi fiindcă li s-au promis nişte prime de instalare mari. Dar n-au mai încasat acei bani. Mai mult, ei nu şi-au încasat nici salariile la timp. Apostol, singurul care a plecat deja, a apucat să ia doar 30.000 de euro, în momentul în care a semnat, dar n-a mai prins nici un salariu!

Ce au făcut cei 7 la Steaua:

Jucătorul Meciuri în Liga 1 Goluri
Galamaz 7 0
Brandan 12 0
Ricardo 9 0
Apostol 5 0
Onofraş 1 0
Bilaşco 11 3
L. Marinescu 6 0

Fanii l-ar vrea căpitan pe Martinovici
Suporterii stelişti au comentat pe gsp.ro posibilitatea ca sîrbul Novak Martinovici să fie căpitanul echipei. Cei mai mulţi dintre ei au lăudat evoluţiile stoperului de 25 de ani, pe care-l văd în viitorul apropiat un lider în Ghencea. "Cred că Martinovici e singurul din echipa lui Lăcătuş care merită banderola. E mult peste Tănase la dăruire, aşa trebuie să arate ca un căpitan adevărat!", a scris pe www.gsp.ro unul dintre fani.

Steaua ar fi întîlnit Villarreal
Ieri a avut loc tragerea la sorţi pentru "16-imile" Europa League, acolo unde s-ar fi aflat şi Steaua dacă n-ar fi încasat golul lui Cavani din minutul 92. Napoli a avut parte de unul dintre cei mai puternici adversari, Villarreal, echipă aflată pe locul 3 în Spania, cu care şi Steaua s-a mai întîlnit în primăvara Cupei UEFA în sezonul 2004-2005, cînd a făcut 0-0 la Bucureşti şi a pierdut, 0-1, în Spania.

"Au luat un gol penibil"
Mircea Lucescu a comentat prestaţia Stelei în meciul de la Napoli. "E tipic pentru echipele româneşti să încaseze goluri în ultimele minute. Pînă la urmă, e vorba de fragilitatea psihică. Pe final, în loc ca jucătorii să rămînă concentraţi, ei au fost disperaţi, au făcut foarte multe faulturi. Se vedea starea de nesiguranţă a fotbaliştilor", a comentat tehnicianul lui Şahtior.

Inbox:

- Narcis Răducan, director sportiv: "După asemenea eşecuri, se pot naşte echipe importante. Din retur, vom fi mult mai puternici!".
- Fostul stelist Juan Toja s-a calificat cu Aris Salonic în primăvara europeană a Europa League. Columbianul va da piept cu Manchester City în "16"-imi.
- În afara amicalelor cu Steaua Roşie Belgrad, Koper şi Dinamo Zagreb, roş-albaştrii o vor întîlni şi pe Lech Poznan. Polonezii au eliminat-o pe Juventus din Europa League.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (25)
dobay
dobay  •  18 Decembrie 2010, 12:00

ALO DNAUL CE ZICETI????

dobay
dobay  •  18 Decembrie 2010, 11:55

ALOOOO DNEAUL CE FACE DOARME???? MIROASE A PUSCARIE, DACA FACEA COPOS ASA CEVA EREA DE MULT LA DNA ? VA UNS CIOBANUL CU PARCI DE LA OI SAU NU STITI CE INSEAMNA ANALFABETILOR .....

bianchi
bianchi  •  18 Decembrie 2010, 11:40

Aici la Torino Suciu e vazut ca o mare speranza si nu cred ca il vor lasa niciodata la Steaua.Auzi sa lase el club cu traditie in Italia unde si-a facut un nume si sa vina la Jiji sa-si bata joc de el.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează