FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAŢII

Dezvăluiri de senzaţie ale lui Alin Stoica: "Mafiotul ăla mi-a furat visurile". Se ia şi de Hagi: "De-aia e antrenor la Viitorul"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 martie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 04 martie 2015 17:21

Ajuns la 35 de ani, Alin Stoica povesteşte cu regret cîteva întîmplări incredibile din cariera sa. Jucătorul povesteşte cum a fost la un pas să ajungă la Inter sau Manchester City.

"Mie mi s-au furat, din păcate, visurile. Şi mi-au trebuit vreo 10-12 ani să-mi revin. Din cauza unor interese nu poţi să ajungi, nu eşti lăsat... E dureros.

Păi am avut noroc, între ghilimele, că l-am avut impresar pe mafiotul. Pe Giovanni Becali. Că dacă nu, eram acum prin alte ţări. Unde trebuia să fiu, de unde am avut contractele pe masă. Ăsta a fost ghinionul meu, că l-am avut pe mafiotul impresar.

Trebuia să fi semnat cu Inter, nea Mircea Lucescu mi-a zis. Şi cu Manchester City, era Kevin Keegan antrenor. Însă aşa a trebuit să fie, să se treacă şi Victor în afacere, să fie mai mulţi. Şi cine pierde? Jucătorul.

Asta e când te încurci cu oameni care-şi văd doar interesul lor, care nu au habar de fenomenul fotbal, de respect, nu au coloană vertebrală, nu au habar de ce înseamnă să fii loial.

Degeaba se intitulează mafioţi, că mafioţii sînt şi ei loiali, loial înseamnă să fii pînă la capăt cu cine te ajută şi cine-ţi bagă banii în buzunar.", a spus Alin Stoica la DigiSport.

"De asta antrenează Hagi acum echipa lui"

...despre Hagi: "Şi al doilea moment important a fost la Timişoara, cînd venisem cu gînduri mari. Şi am fost dat afară degeaba. Vina mea a fost că m-am dus la Timişoara. Av]nd încredere în cine era antrenor acolo şi am crezut că, juc]nd la un nivel ridicat, ştie despre ce e vorba. Pînă la urmă am auzit că i-a spus Daniel Stanciu, care nu ştiu cine e... Era pe la Giovanni pe acolo prin birou şi îi căra cafelele. I-a spus lui Hagi că vorbeam cu iubita la telefon o oră. Deci nu am voie să vorbesc cu iubita, cu nevasta? Astea sunt nişte motive puerile, de oameni slabi. Băi, veniţi şi spuneţi-mi mie ceva dacă e! Şi-mi iau valiza şi plec. Nu mă luaţi pe mine cu din astea de doi lei...

Şi m-a dat afară. Aşa, fără niciun motiv. De aia văd că, din păcate, şi Gică antrenează propria echipă, nu antrenează Barcelona. Dar asta e viaţa. Nu am nimic cu Gică. Pentru mine a fost un fotbalist foarte mare, dar ca om m-a dezamăgit. Dar asta ţine de mentalitatea antrenorilor mari şi inteligenţi, de asta sunt unde sînt Mourinho şi ceilalţi. Că ştiu să facă lucrurile simplu, numai în România sînt complicate".

"Dacă aş da timpul înapoi, aş alege naţionala Belgiei din cauza lui Iordănescu"

...despre naţională: "Acum ce pot face? Nu pot să dau timpul înapoi. Dacă l-aş da, poate aş alege şi naţionala Belgiei, nu naţionala României. Acum, cînd mă întorc un pic în trecut, bineînţeles. Păi atît timp cît nea Puiu Iordănescu m-a dat afară la Gala Gică Popescu – o gală la care putea juca oricine - pentru că, vezi Doamne, echipa naţională se respectă, iar înaintea meciului cu Danemarca, doi lideri au fugit din cantonament, acel 2-2... Păi nea Puiule, atunci nu se mai respecta echipa naţională?

Plus că eu trebuia să fiu la CM din 1998, asta nu ştie lumea. Însă am fost şters în ultimul moment de Puiu Iordănescu iarăşi, ca să joace Ilie Dumitrescu. Care era rezerva lui Belodedici în Mexic. Poate dacă voi juca acum, mă cheamă şi pe mine la 35 de ani, să-şi spele păcatele. Că degeaba pupă ce pupă, că mie-mi pare rău, dar să nu aibă pe dracul în el cînd pupă icoanele alea. Că nici nu are icoane acolo, îţi zic eu... Deci sunt chestii pe care lumea nu le ştie, de asta zic... Gata, lăsaţi, nu mă mai judecaţi voi, pentru că Dumnezeu judecă în viaţa asta şi ştie adevărul. Şi de aia unii sînt unde sînt, de băieţi buni ce sînt".

"Argăseală nu s-a spălat pe mîini de cînd a dat mîna cu tata"

...despre oamenii din fotbalul românesc: "Pentru mine sînt nişte oameni pe care nu-i ştie nimeni în Occident la nivel înalt. Nu au jucat niciodată fotbal. Habar nu au despre ce e vorba în fenomenul ăsta. Dacă a ajuns Argăseală, de care nu a auzit nimeni în străinătate, să vorbească de Tudorel Stoica...

Acest domn Argăseală care, cred eu, prima dată cînd a dat noroc cu Tudorel Stoica nu s-a spălat pe mîini. Vorbim de campioni europeni, cunoscuţi şi respectaţi peste tot".


Palmares:
Steaua: titlu în 1995-1996, Cupa României în 1995-1996
Anderlecht: titlu în 1999-2000, 2000-2001, Cupa Ligii Belgiei 2000-2001, Supercupa 2000, 2001
Club Brugge: titlu 2002-2003, Cupa Ligii Belgiei 2003-2004, Supercupa 2003, 2004

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (99)
corectu
corectu  •  20 Iulie 2016, 08:27

Alin ca si tatal sau,doi aroganti.Tudorel nici nu a jucat in finala Ligii campionilor ,fiind suspendat.Oricum la mijloc cei mai buni erau Majaru si Boloni.

gigelos
gigelos  •  05 Martie 2015, 22:32
Postat de madskills pe 05 Martie 2015, 14:55

Oricat o sa sune de absurd, Mitea cand era la Ajax, pana sa se accidenteze, era vazut drept un "wonderkid" in Europa. Pana si Zlatan a vorbit de el, zicea ca facea minuni pe teren. Dar a venit accidentarea, a venit maimuta aia de la bambi, l-a "ajutat" si intelectul si uite asa s-a ratat un talent mult mai mare ca Stoica. Dar Mitea saracu in prostia lui, nu a dat vina pe toata lumea. In schimb domnul Stoica prea a fost ridicat in slavi. Da, a fost un talent mare, dar mai mari ca el au fost altii, gen Lutu, Mitea, Radu Niculescu, Denis Serban sau chiar si Sabin Ilie. Pe astia nu-i mai vad aparand in presa aruncand cu rahat. Pacat domnule Stoica de numele pe care il porti.

Ma scuzati ! Omul asta spune o parte din poveste , probabil ceea ce poate sa spuna , sigur exista si o parte ascunsa , bani negri etc de care nu poate vorbi . Ati insiruit Lutu,Mitea , Radu Niculescu , Denis Serban ,Sabin Ilie. Mai punem Marius Niculae , Bratu, Zicu etc de 15 ani nu mai avem un fotbalist mai de doamne ajuta . Cine a condus fotbalul in anii astia ? Nasu , Ioan Becali,Victor Becali, Dragomir . Cine i-a stricat , pe langa cine au crescut ? cine era mafiotu ? in ce birou se duceau la 18 ani ? cine le facea capul mare , femei , smecher,tupeist , am pacalit am facut etc,etc , Chiar si generatia veche Raducioiu a plecat de langa Lucescu si s-a ratat ghai ca e Alin nebun dar ...?

madskills
madskills  •  05 Martie 2015, 14:55
Postat de spivak pe 05 Martie 2015, 12:02

Ia uite! A reapărut şi tăntălăul ăsta. Urmează Mitea şi pe urmă Damigeanuţă.

Oricat o sa sune de absurd, Mitea cand era la Ajax, pana sa se accidenteze, era vazut drept un "wonderkid" in Europa. Pana si Zlatan a vorbit de el, zicea ca facea minuni pe teren. Dar a venit accidentarea, a venit maimuta aia de la bambi, l-a "ajutat" si intelectul si uite asa s-a ratat un talent mult mai mare ca Stoica. Dar Mitea saracu in prostia lui, nu a dat vina pe toata lumea. In schimb domnul Stoica prea a fost ridicat in slavi. Da, a fost un talent mare, dar mai mari ca el au fost altii, gen Lutu, Mitea, Radu Niculescu, Denis Serban sau chiar si Sabin Ilie. Pe astia nu-i mai vad aparand in presa aruncand cu rahat. Pacat domnule Stoica de numele pe care il porti.

Vezi toate comentariile (99)
Comentează