FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dezvăluiri incredibile ale lui Cornel Dinu! Dinamo a fost la un pas de a avea o bijuterie de stadion: "Primisem de la Guvern 32 de milioane de dolari"

Articol de GSP - Publicat marti, 10 noiembrie 2015 11:10

Cornel Dinu a făcut dezvăluiri despre planul pe care îl avea acum 20 de ani și care a fost la un pas de a fi dus pînă la capăt.

"În 1995, cînd am venit președinte la Dinamo primul lucru pe care am vrut să-l fac a fost să construiesc un stadion! În momentul acela am făcut un calcul, am luat toate aprobările.

Rețineți, era 1995 și reușisem să fac rost de bani și de la Guvern: 65 de miliarde de lei! Viorel Hrebenciuc mi le oprise. Doar că s-a schimbat Guvernul și nu s-a mai făcut nimic!", sună dezvăluirile lui Dinu la DolceSport.

Conform cursului valutar din 1995 un dolar american era cotat la 2.033 de lei, adică Dinu obținuse 32 de milioane de dolari de la Nicolae Văcăroiu, cel care atunci era prim ministrul României și șeful Executivului.

...despre planul pe care îl avea și comparația cu Arena Națională: "Nemții mi-au explicat foarte clar. La noi stadioanele se fac doar ca la Allianz Arena. Stadionul ăla a costat 350 de milioane de dolari și are 80.000 de locuri! De ce atît? Pentru că s-a calculat și trenul care face legătura cu orașul, toate detaliile astea.

Atunci, în 1995, mi s-a explicat foarte clar și m-au întrebat direct ce stadion vreau. Le-am explicat că am în plan să fac tribuna I, iar la tribuna a II-a să ridic și un restaurant. Eu pregătisem totul și voiam un stadion de 35.000 de locuri.

Un loc costă cam 2.000 de euro, deci dacă facem un calcul și înmulțim cu 55.000 de locuri cît are stadionul național nu o să ajungem niciodată la un cost total de 254 de milioane de euro! În plus, de exemplu, acoperișul de pe Commerzbank-Arena din Frankfurt e făcut de nemți și nu va arde niciodată!".

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (20)
lukasoil17
lukasoil17  •  10 Noiembrie 2015, 15:21

procurorul se pare ca era si arhitect

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  11 Noiembrie 2015, 02:19

L ATI UITAT PE NEA VINU...? TULBURELUL,BATA L VINA... VERII SUNT LA ZU HAUS,,DE UNDE..MIA DE COCO PT ..SPIRTOASE SELECTE... MACAR L A REINVIAT PUTINTEL...NEA VINULE..MAI POTI... O DAI IN CAN CAN DUPA 20 DE ANI.. CA HREBENCIUC E,,,DOWN?

fangigi
fangigi  •  10 Noiembrie 2015, 22:11

La fel zice si securistul de Copos, ca era prieten cu rapidistul Vacaroiu cand era prim ministru si i-a promis ca aloca fonduri pt renovarea Templului si bla-bla-bla... Astea-s povesti de adormit sugarii! Singurul care a bagat bani in stadion a fost Jiji cand n-a mai avut incotro; ploua in cabinele de comentatori si se pravaleau peste spectatori!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează