FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FCSB 1-0

Dică dă ultimatum în vestiar: "Să-mi spună care vrea să joace" » Explică de ce l-a scos pe Budescu + ce spune despre plecare

Articol de - Publicat marti, 08 mai 2018 09:11

FCSB a pierdut pe terenul celor de la Poli Iași, 0-1, și a rămas pe locul doi, la un punct în spatele celor de la CFR Cluj, cu două etape rămase până la final.

Nicolae Dică, antrenorul FCSB, era descumpănit şi abătut după eşecul de la Iaşi, care poate duce la ratarea titlului, dar şi la debarcarea lui la finele sezonului. A reacţionat dur la conferinţa de presă şi-a pus tunurile pe toată lumea.

"Puteam să nu le spun nimic jucătorilor mei înaintea unui astfel de meci. Puteau învăţa de la fotbaliştii importanţi, cu personalitate, cu caracter, atunci am nevoie de aceşti fotbalişti cu personalitate, în teren şi nu în afara lui.

Şanse mai avem, deşi nu mai suntem favoriţi. Dacă terminam 0-0 depindeam doar de noi, acum nu mai depindem de noi. Chiar o să am o discuţie cu jucătorii, să-mi spună care mai vrea să joace, care vrea să intre pe teren şi să dea totul. Cu jumătăţi de măsură nu mai merge, nu mai merge nici dacă te cheamă X sau Y.

Da, e şi presiune mare, care-şi pune amprenta pe evoluţiile din teren. Dar şi dacă jucam cu o echipă de liga a treia, trebuia să ne facem jocul şi să învingem. Eu le spun fotbaliştilor să nu se mulţumească cu puţin, le repet, ce să le mai fac?! Eu sunt principalul vinovat dacă nu luăm campionatul, înseamnă că am greşit eu.

Eu mai am contract până în vară, dar dacă nu-mi îndeplinesc obiectivul, câştigarea titlului, patronul va lua decizia care se impune. Nu ştiu ce va fi, el va hotârî dacă vine alt antrenor. Credeţi că dacă era alt antrenor, lua campionatul la pas, cu 20 de puncte avans? Eu cred că am făcut tot ceea ce a depins de mine, lucruri importante, ca să fim campioni. Dar unii nu-şi dau seama ce şansă au de a fi la această echipă şi să lupte pentru câştigarea campionatului. Eu duc la presiune, nu m-am lăsat doborât când mă înjurau 20-25.000 de oameni pe Ghencea", a declarat Nicolae Dică la conferința de presă.

Antrenorul celor de la FCSB a vorbit și despre jucătorii săi și deciziile tactice luate în timpul partidei.

"Pe Pintilii l-am scos fiindcă nu s-a simţit bine încă dinainte de acest joc. Pe Budi am decis să-l înlocuiesc ca să-l pun pe Teixeira în stânga şi pe Tase al doilea vârf ca să speculeze nişte spaţii mari la adversari. Păcat că ceilalţi jucători nu fac ceea ce face Teixeira la antrenament zi de zi şi nu învaţă de la el

Nu mă refer la Budescu când vorbesc de jucători cu personalitate în afara terenului. Am vorbit aşa, în general. Vom vedea de la vară dacă mai continuă Alibec sau mai bine spus veţi vedea voi!

De ce n-a faultat Planici la ultima fază? Habar n-am! Găman am decis să nu facă parte din lot pentru că am alte variante", a adăugat Dică.

"Nu mai există aranjamente, sunt unii care bat câmpii! Nu mai e ce era acum 10-15-25 de ani, când era cu de toate... Iar arbitrii dacă greşesc, o fac că greşesc omeneşte"Nicolae Dică

3
a fost nota luată de Nicolae Dică din partea Gazetei Sporturilor

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
972520872778599
Carlos Mendoza  •  09 Mai 2018, 06:17

Du-te dica, du-te. *** *** dar în principiu, du-te!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabisp
gabisp  •  08 Mai 2018, 22:50

Echipa latifundiarului a jucat fotbal DOAR atunci cand patronul a stat departe de echipa. Si cand a avut ANTRENOR, nu carpa !

100692244141081
John Milne  •  08 Mai 2018, 19:08
Postat de Viorel Stelistul pe 08 Mai 2018, 17:28

Du-te Dica, du-te si lasa-ne, ca te-ai facut de ras si ai distrus sansele pentru titlul 27. Nu poate un antrenor in devenire, din liga a III-a sa fie antrenor la Steaua, decat daca este inconstient, are pile mari si o mare ambitie de a parveni. Becali a gresit grav ca la un lot scump, alcatuit cu investitii f mari, a adus un antrenor total necalificat. A mai gresit si MM Stoica pentru ca l-a recomandat pe Dica, stiind ca nu are cum sa posede calificarea si calitatile necesare pentru a antrena Steaua. La Iasi a iesit in evidenta cel mai clar cat de nepregatit este Dica. A avut o abordare fricoasa, a facut echipa prost si a schimbat si mai prost. O rusine de antrenor, cel putin acum. Asa ca Dica daca ai putina decenta si demnitate pleaca acum si asta o spune un stelist, nu un tapanist, sau caine sau alte astfel de specimene.

Sa plece acum , azi .

Vezi toate comentariile (31)
Comentează