FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - POLI TIMIŞOARA 1-0

Diego Ciz: "Nu mă lăudaţi încă" ;)

Diego Ciz, Ciz, Rapid
Diego Ciz, Ciz, Rapid

Articol de , - Publicat marti, 09 martie 2010 00:00

Uruguayanul Ciz (28 de ani) i-a impresionat pe fani la debutul în tricoul Rapidului, spune că se simte ca acasă în Giuleşti şi că ţinta lui e medalia de campion

La primul meci în tricoul alb-vişiniu, Diego Ciz a avut o evoluţie apreciată cu Poli Timişoara (1-0). Adus ca o variantă de rezervă pentru banda stîngă, sud-americanul a arătat că Bozovici are de ce să-şi facă griji în privinţa postului de titular.

Uruguayanul venit gratis în urmă cu două săptămîni, după ce şi-a încheiat angajamentul cu Olimpia Asuncion, din Paraguay, vrea titlul cu Rapid şi speră să rămînă în Giuleşti şi la vară, cînd îi expiră actualul contract.

- Diego, cum te simţi la Rapid?
- Minunat! Îmi plac Bucureştiul, ţara, oamenii. Colegii mei sînt nişte băieţi de nota 10, m-au ajutat foarte mult şi m-au primit cu braţele deschise. Mi-a fost greu să mă obişnuiesc cu vremea de aici, cu zăpada, dar cred că m-am descurcat bine la primul meci.

- Cum a fost întîlnirea cu fanii giuleşteni?
- Îi văzusem şi la partida cu Urziceniul, cînd am stat în tribună, dar de pe teren totul e altfel. Fanii sînt fantastici, au făcut un gest minunat înainte de meci, cînd au deszăpezit gazonul, apoi au urcat în tribune şi au creat o atmosferă sud-americană.

- Apropo de meciul cu Timişoara, mereu eşti atît de motivat sau ai vrut să laşi o primă impresie frumoasă?
- (rîde) Eu ştiu un lucru: cînd ai meci, 90 de minute dai totul, mori pe teren, apoi ai timp să respiri şi să te odihneşti. A fost un meci foarte dur, terenul ne-a creat ceva probleme, pot spune că a fost o adevărată luptă. Oricum, nu mă lăudaţi după un singur meci, mai am multe de arătat.

- Care e obiectivul tău în Giuleşti?
- Am venit să iau titlul, mie aşa mi s-a spus cînd am semnat, că Rapid luptă pentru primul loc. Nu va fi uşor pentru că am văzut că sînt multe formaţii puternice, dar cred că noi avem un atu important: sîntem o echipă unită, s-a văzut asta cu Poli. În plus, avem fotbalişti foarte buni.

"Contribuţia mea la victoria cu Timişoara e mică. Cred că toţi jucătorii trebuie felicitaţi în egală măsură. Echipa a cîştigat meciul, nu un jucător anume"
DIEGO CIZ, fundaş Rapid

"Ciz şi-a făcut foarte bine treaba. Asta înseamnă să vii din sărăcie şi să-ţi doreşti să reuşeşti în viaţă. Chiar m-a impresionat"
GEORGE COPOS, patron Rapid

"Răduţă e nedreptăţit"
Traian Gherghişan, agentul "nouarului" rapidist Lucian Răduţă (21 de ani), îl "înţeapă" pe Nae Manea. "E păcat că lui Răduţă nu i se acordă destule şanse. De fiecare dată cînd s-a apelat la el a ajutat Rapidul. M-aşteptam să-l văd mai mult pe teren în acest retur", a declarat cel care îi mai impresariază din lotul giuleştean pe Ioniţă şi pe Matici. În primele 3 etape ale returului, Răduţă a început meciul de pe banca de rezerve, a bifat în total 33 de minute şi a marcat o dată, la Iaşi.

>> "Se poate spune că a fost etapa Rapidului. Acum cel mai important e să legăm victoriile, ar fi păcat de victoria frumoasă cu Timişoara dacă nu luăm trei puncte la Alba Iulia", e de părere preşedintele CA, Ion Taban.
> Incertitudinea în cazul lui Săpunaru se prelungeşte. "Încă mai avem răbdare, aşteptăm şi noi de la o zi la alta o veste din partea federaţiei portugheze. Cristi e afectat, ar vrea şi el să joace", se plîng oficialii giuleşteni.
> Accidentat în minutul 64 al meciului cu Timişoara, Iencsi nu s-a antrenat ieri. Staff-ul tehnic l-a menajat pe fundaşul central şi ar putea relua pregătirile abia mîine.
> Pe rapidisti.ro, fanii i-au desemnat pe Matici şi pe Ricardo Fernandes cei mai buni oameni în meciul cu Timişoara.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
 •  09 Martie 2010, 19:13

Mi-era teama sa nu fie vreo "teapa" luata pe DVD ,dar s-a miscat bine ,e disciplinat tactic...mai scirtiie putin la pregatire fizica ,dar este O.K. Oricum ,nici de perioada de acomodare n-a avut parte...Cit despre Bozovici ,el am inteles ca va fi reprofilat mijlocas ,asa ca n-are de ce sa-si faca griji ;)

suporter_rapidist
suporter_rapidist  •  09 Martie 2010, 12:39

Say ...CIIIIZ!!! FORZA CIZ!

 •  09 Martie 2010, 08:40

Fratilor sintem ca in 1983 cind am promovat dupa 6 ani de B.Mi-e frica sa ma uit la meciurile noastre,toata lumea ne domina de la inceput pina la sfirsit.Am ajuns sa ne bucuram daca luam un punct cu Pandurii si cu Bistrita, iar o victorie la Alba Iulia este un vis frumos.Sper ca echipa tehnica sa gaseasca repede solutii,ca altfel e de rau.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează