FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZA STEAUA - DINAMO

Din 21 de şuturi, steliştii au nimerit poarta numai de 3 ori! Dinamo a avut o singură ocazie şi a cîştigat meciul

Articol de - Publicat luni, 25 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 25 aprilie 2011 23:03

UPDATE Din 21 de şuturi, steliştii au nimerit poarta numai de 3 ori! Dinamo a avut  o singură ocazie şi a cîştigat meciul

Steaua VS Dinamo în CIFRE oferite de Digital Soccer Project

OCAZII  6  - 1
POSESIE 59% -  41%
ŞUTURI LA POARTĂ 21 -   7
ŞUTURI PE POARTĂ 3  -  2
MINGI JUCATE ÎN CAREU 41  - 11

Redactorul-şef adjunct al Gazetei, Andrei Vochin, scrie despre mişcările tactice care au decis derbyul din Ghencea:

"Steaua n-a pierdut meciul în repriza în care a primit golul, ci în cea pe care a dominat-o fără să concretizeze. Dinamo a făcut o a doua parte mai bună, Andone a rectificat puţin la pauză aşezarea echipei sale, ordonîndu-l pe Kone, care nu şi-a mai părăsit poziţia, şi cerîndu-le mijlocaşilor laterali să strîngă mai mult în centru. Şi astfel, pe fondul unui meci reechilibrat, "cîinii" au profitat de slăbiciunea Stelei la faze fixe şi şi-au pus în valoare attuul: eficacitatea. Astfel s-a putut ca echipa care a avut mai puţine ocazii, care a fost dominată la capitolul posesie, care a tras mai puţin la poartă să cîştige un meci graţie unui gol marcat cu capul de Torje, cel mai scund de pe teren. Pentru că marcatorii nu se fac, ci se nasc.

În scurt timp vă voi furniza şi cifrele derbyului oferite de Digital Soccer Project, firma italiană care monitorizează pentru Gazetă meciurile din Liga 1"

 

CE A SCRIS ANDREI VOCHIN LA PAUZĂ: "A fost repriza Stelei. 45 de minute în care roş-albaştrii au avut şi posesia, şi ocaziile, şi şuturile, şi mingile jucate în careu. Asta pentru că a pus stăpînire pe centrul terenului. Aici meritul e în principal al lui Sorin Cîrţu. Poziţionarea lui Tănase în spatele lui Bilaşco şi a lui Surdu în stînga, de unde pleacă în centru pe faza de atac, a bulversat defensiva dinamovistă şi a creat o superioritate permanentă în zona mediană. Apoi, agresivitatea superioară a gazdelor a făcut ca ei să fie mereu primii la minge. Steaua a fost periculoasă şi la fazele fixe, în urma primului corner mingea fiind trimisă în bară. Singurul punct slab al Stelei în prima parte a fost starea de relaxare a lui Bonfim, care i-a oferit două cadouri lui Alexe.

Finalul primului mitan, cu Torje şutînd de două ori la poarta lui Tătăruşanu, poate fi însă o avanpremieră a reprizei secunde. În sensul în care, pentru a stăpîni prima parte, steliştii au făcut o risipă de energie consistentă. Iar Dinamo ar putea să beneficieze de scăderea de ritm a adversarului"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
fcdinamobucuresti
fcdinamobucuresti  •  26 Aprilie 2011, 00:56

dle vochin, sutul lui alexe putin peste poarta nu intra la categoria ocazii? sau doar suturile peste tribuna ale stelistilor? sau suturile paralele cu poarta?

fcdinamobucuresti
fcdinamobucuresti  •  26 Aprilie 2011, 00:52

d-le vochin, poate ne explicati si agresivitatea superioara a gazdelor de ce nu s-a materializat in cartonase galbene si rosii, iar oaspetii primeau galbene la primele faulturi. poate faceti o mica analiza a d-lui avram, si ne spuneti cu cat la suta a inclinat balanta pentru gazde. poate...

maryan72
maryan72  •  25 Aprilie 2011, 23:50

fotbalul e pe goluri andrei restul e can can.la interviuri ,,marele'' antrenor cartu o dadea pe arbitrii mita perversa vrea la masa verde patronul e la politie deci asta e fotbalul romanesc.poate singurul castig ar putea fi acel copil din poarta ,,ciinilor'' ca de maicon ne-am convins.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează