FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - TG. MUREŞ 4-1

Dinamo a trecut la pas de o echipă mureşeană lipsită de orizont » Turbo Torje

Articol de - Publicat duminica, 20 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 martie 2011 11:42

Piticul "cîinilor" a făcut un meci spectaculos, înscriind de două ori şi pasînd la golul lui Liviu Ganea, care a reapărut printre marcatori după 6 luni. A reînviat şi Dănciulescu


Ce s-ar face Dinamo de azi fără acest inepuizabil Torje? Ar arăta probabil ca o echipă la care fanii s-ar uita uneori doar ca să se mai distreze în loc să vadă o comedie! Sau ca să se mai îngrozească la un procedeu de kung-fu al lui Moţi, care a fost la un pas să-l trimită direct la terapie intensivă pe mureşeanul Laurenţiu Rus la un atac îngrozitor petrecut spre finalul primei reprize!

Piticul din Ştefan cel Mare a condus solitar şi victoria cu Tîrgu Mureşul lui Neluţu Sabău, aceeaşi trupă care, etapa trecută, relansa campionatul după succesul în faţa liderului Oţelului. Asta strecurată aşa, ca un răspuns anticipat şi celor care ar spune: "Fugi, domne, de-aici, pe cine a bătut Dinamo?".

Torje a scris aproape de unul singur istoria primului mitan. Mai întîi, a inventat o lansare tăioasă pentru Liviu Ganea (29), care a scăpat singur şi, din careu, lateral dreapta, l-a executat la colţul scurt pe portarul oaspeţilor. Tot acolo s-a dus apoi, din lovitură liberă, şi trasorul semnat chiar de el (45): şut de la 30 m care a muşcat pămîntul înainte de a scutura plasa lui Şteţca, plecat tîrziu spre mingea tremurîndă.

N-a fost însă chiar atît de simplu pentru roş-albi să se desprindă, căci partida era să înceapă cu o lovitură de teatru. Dar Dolha a blocat miraculos lobul-surpriză al lui Astafei (2) şi a dat apoi drumul la ofensiva colegilor. Pe dreapta, Bărboianu şi-a făcut simţită prezenţa la debut cu centrări curajoase, iar în atac Ganea (4, 7, 12, 18) şi Alexe (3) au ratat în ritm de foc automat. Doar primul avea să culeagă, în sfîrşit, îmbrăţişările colegilor după 6 luni de secetă, cîte trecuseră de cînd nu mai înscrisese!

După pauză, băieţii lui Sabău s-au dus peste adversar, sperînd să întoarcă soarta partidei. Vasilache şi nou intratul Zaharia au căutat să-i destabilizeze pe "cîini" cu acţiuni individuale, fără şanse de reuşită în faţa unui Dolha acoperit şi de noroc.

Iar pentru ca tabloul eroului complet să fie definitivat a ieşit din nou la rampă maestrul Torje (65), de această dată cu o lovitură de cap, după o minge trimisă magistral de ex-craioveanul Bărboianu. Şi, mai departe, pentru ca Dinamo să transforme întîlnirea cu mureşenii şi într-un prilej total de relansare a propriilor golgeteri, Dănciulescu a renăscut şi el, aidoma lui Ganea, după cîteva luni bune de pauză pe lista marcatorilor: 4-0, minutul 69, gol simplu din poziţie comodă, la capătul unei pase de la Alexe.

A venit, în final, şi reuşita oaspeţilor, deviere Munteanu la o lovitură liberă a lui Astafei (77), insuficient însă spre a mai şterge impresia unei trupe sedate. Răpusă net de one-man-show Torje, care, tîrîş-grăpiş, îşi împinge echipa pînă în buza podiumului. Deocamdată!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (18)
ortega
ortega  •  21 Martie 2011, 12:07

La Stetca asta-i mai lipsea doar un chipiu albastru ... Sau poate a preferat ateismul militienesc , habotniciei Martorilor ...

spartandinamovist
spartandinamovist  •  21 Martie 2011, 10:02

bun scor dar foarte imbucurator echipa a inceput sa joace nu se mai bubuie mingiile pe virfuri se construieste si se iese cu mingea la picior din aparare... pe spatii mici au inceput sa se descurce intrun cuvint bravo tuturor jucatorilor si mai ales lui ando pt seriozitate numai unul singur nu se adapteaza MOTI e PERICOL si pt echipa dar rupe picioare intrarea la rus e GROAZNICA ..RUSINE..cel mai bun dupa mine KONE si peurma ,Torje,Alexe,Bacaj si Zidiabate dar mai trebuie sa lucreze la centrari ..toata echipa merita aplauze .a jucat bine FORTZA DINAMO BRAVO BAIETI

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  21 Martie 2011, 10:00

In sfarsit mai batem si noi acasa. Si mie mi sa- parut suspecta evolutia portarului oaspetilor, dar nu mai suspecta decat a portarilor Branestiului in meciurile cu Steaua, de exemplu. In sfarsit, am luat o gura de aer, dar in 4 meciuri din retur nu doar ca n-am recuperat nici un punct fata de Otelul, dar am mai si pierdut unul. Ne luptam pana la capat, dar Timisoara si Otelul sunt greu de ajuns.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează