FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Reacția lui Andrei Nicolescu, după ce Dinamo a scăpat de suspendare: „Am cerut la LPF”

Andrei Nicolescu
Andrei Nicolescu

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 15:29 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 18:07

Andrei Nicolescu, administrator special și acționar la Dinamo, a comentat vestea suspendării executării sancțiunii de a nu avea spectatori la meciurile de acasă în acest final de sezon. Astfel, la ultimele două partide ale dinamoviștilor pe teren propriu, cu FC Voluntari, respectiv UTA, porțile vor fi deschise.

La 1-1 cu Petrolul și 1-0 cu Poli Iași, în tribunele stadionului Arcul de Triumf s-au aflat doar copii și însoțitorii acestora, prezența spectatorilor fiind interzisă pentru 4 jocuri după incidentele violente de la Dinamo - UTA 1-0.

Astăzi, Dinamo și UTA, echipă care îndeplinea aceeași sancțiune, au primit o veste mare.

Olaru și-a „urecheat” colegul de la FCSB: „E leneș, nu-și dorește!”
FCSB
Olaru și-a „urecheat” colegul de la FCSB: „E leneș, nu-și dorește!”

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a hotărât să le aprobe cererea de suspendare parțială a sancțiunii, astfel că porțile vor fi deschise pentru spectatori la ultimele două meciuri acasă din acest play-out: Dinamo le va înfrunta pe FC Voluntari și UTA, arădenii pe Oțelul și FCU Craiova.

Andrei Nicolescu, administrator special și acționar la Dinamo, a comentat situația. El spune că a solicitat o ședință la LPF astfel încât la regulament să fie adăugate anumite amendamente.

Andrei Nicolescu, după ce stadionul lui Dinamo a fost „redeschis” spectatorilor: „Regulamentul suferă, am cerut o ședință la LPF”

„Este o veste mare, trebuie să o tratăm cu responsabilitate. Este o suspendare a executării, înseamnă că noi trebuie să arătăm că am înțeles ce înseamnă responsabilitatea pe stadion. Și noi, clubul, dar și suporterii. Au nevoie unii de ceilalți și trebuie să fim împreună.

Asta înseamnă că trebuie să și respectăm regulile, să nu mai avem alte incidente care să ne ducă automat la suspendarea terenului.

Noi ne gândeam să folosim toate căile pentru a găsi o soluție. Evident că și la apel au fost argumente pentru care ar fi fost necesară schimbarea sentinței. La momentul ăsta cred că regulamentul suferă un pic, nu este detaliat în funcție de gravitatea, de detaliile incidentelor. Comisia, neavând decât un simplu articol de regulament, trebuie să se raporteze doar la el.

Am încercat să creăm posibilitatea de a se aprecia prin perspectiva jurisprudenței internaționale cu un precedent sportiv internațional, am cerut la LPF să facem o ședință comună în vederea discutării și eventual a modificării acestui regulament.

Portița care s-a putut aplica este cea cu suspendarea executării. Sper ca noi toți să fim responsabili. Noi, clubul, cu siguranță vom fi responsabili, să ne asumăm toate detaliile pentru a organiza cât mai bine toate următoarele meciuri și să nu avem incidente”, a explicat Nicolescu la emisiunea „Liga Digi Sport”.

Andrei Nicolescu: „Sperăm ca spectatorii să fie al 12-lea jucător și la ultimele meciuri”

Șeful lui Dinamo salută iminenta prezență a spectatorilor la următoarele partide:

„Am simțit cu toții cât de greu este fără suporteri și cred că suporterii au simțit cât de greu este să stea în afara stadionului să sufere pentru echipă.

Cu siguranță jucătorii simt impulsul spectatorilor la meciul de acasă, avem exemple clare în care au fost al 12-lea jucător al nostru și ne-au ajutat să obținem puncte foarte, foarte importante. Sper să se întâmple și la ultimele două meciuri de acasă și să fie decisive aceste meciuri”.

Din punctul de vedere al suspendării, există precedente: U Cluj 2019, cred că și cel de la CSA. Din punctul de vedere al aprecierii în Comisia de Apel, ne-am raportat la spețe internaționale.

- Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Răzvan Patriche, căpitanul lui Dinamo: „Asta este important la ultimele meciuri”

Citește mai multe știri din Superligă:

Singurul rapidist, chiar jucător de bază, care i-a scris public lui Cristiano Bergodi după ce a fost dat afară
RAPID
Singurul rapidist, chiar jucător de bază, care i-a scris public lui Cristiano Bergodi după ce a fost dat afară
I-a făcut lista de transferuri lui Gâlcă: 4 noi titulari pentru Universitatea Craiova
Universitatea Craiova
I-a făcut lista de transferuri lui Gâlcă: 4 noi titulari pentru Universitatea Craiova

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
creeperno534
creeperno534  •  17 Aprilie 2024, 22:51

Bravo Nicolescu!

hannah.robinson
hannah.robinson  •  17 Aprilie 2024, 20:14
Postat de istet10 pe 17 Aprilie 2024, 19:40

Ce idee de infractor la asta. Adica sa existe pedeapsa, dar sa nu se aplice.

Da și la Monica macovei e la fel… pedeapsa cu suspendarea executării… dacă in dreptul penal exista de ce in regulamentele FRF sa nu fie.., ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  17 Aprilie 2024, 19:40

Ce idee de infractor la asta. Adica sa existe pedeapsa, dar sa nu se aplice.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close