FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CLUJ 3-4

Dinamo are cea mai slabă apărare din ultimii 45 de ani!

Articol de - Publicat luni, 30 august 2010 00:00

Dinamo nu a mai primit cel puţin 14 goluri după 6 etape din sezonul 1965-1966.

Dinamo are cel mai bun atac din Liga I cu 21 de reuşite, dar şi cea mai slabă apărare, cu 14 goluri primite în numai 6 etape. Şi asta în condiţiile în care de la nou-promovatele Sportul, Tîrgu Mureş şi Universitatea Cluj a încasat 9 goluri!

De 45 de ani nu s-a mai întîmplat ca dinamoviştii să aibă o defensivă atît de slabă! În sezonul '65-'66, Dinamo a înregistrat, după şase etape, un golaveraj de 10-16! "Cîinii" şi-au revenit atunci pînă la finalul stagiunii, cînd au terminat pe locul 3 şi au mai primit apoi doar 17 goluri în 20 de meciuri.

Sezonul precedent, Dinamo a încasat 14 goluri după 19 etape, practic, cu aceeaşi defensivă, singura noutate reprezentînd-o Juan Pablo Garat! Iar campioana CFR Cluj a terminat sezonul cu poarta perforată de adversari de doar 23 de ori. "Nu mai au încredere în ei!"

"Toată echipa e de vină!"
Giani Kiriţă, fost căpitan al roş-albilor ce a jucat în defensiva "cîinilor" în perioada 1996-2003, a comentat actuala situaţie: "Nu sînt de vină doar fundaşii centrali, ci întreaga apărare, dar şi mijlocaşii. Şi ei trebuie să facă faza defensivă. Să nu spargem oalele doar în capul apărătorilor! Cred că au luat prea multe goluri şi nu se mai concentrează, şi-au pierdut încrederea şi a intervenit frica de a nu încasa multe!". Ultima echipă care a încasat cel puţin 14 goluri după şase etape a fost CS Otopeni, în sezonul 2008-2009!

"Îţi trebuie ţinută şi psihic puternic"
Liviu Ciobotariu, fost apărător la Dinamo, a vorbit şi el despre atuala problemă a "cîinilor": "Dacă eşti fundaş central la Dinamo, trebuie să ai o ţinută impecabilă, să fii puternic şi să ai un psihic bun. Cînd marchezi multe goluri, dar nu ai siguranţă în apărare, dai încredere adversarului, care prinde curaj. Dacă acum, cu nou-promovatele, s-au primit atîtea goluri, ce se va întîmpla cu Steaua sau CFR?".

"Greşelile din apărare sînt puerile? Cel mai bun fundaş dreapta pe care îl am e Torje, dar pot să-mi bat joc de aportul său ofensiv? Ăştia sîntem, atît putem, dar trebuie să remediem problemele"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Evoluţia ofensivă a echipei este promiţătoare, atacanţii au poftă de gol, dar la valoarea pe care o are Dinamo e inadmisibil să se primească atîtea goluri"
Ion Marin, fostă glorie

"Am prins şi eu o perioadă grea, cu cele şapte înfrîngeri la rînd, dar nici atunci nu am luat atîtea goluri cîte a luat Dinamo în astea şase etape!"
Giani Kiriţă

Cifrele ridicole din apărarea lui Dinamo
- 27 de ocazii au apărat la poarta "cîinilor" în cele 6 etape, adică 4,5 pe meci! Steaua stă cel mai bine la acest capitol, cu doar 2,5 ocazii pe meci
- 34,3 este media baloanelor jucate de adversari în careul dinamoviştilor, aproape dublu faţă de media mingilor jucate în careul vasluienilor, care sînt lideri în Liga I
- 4,8 este media şuturilor trase pe poarta lui Dinamo, de două ori mai mult decît şuturile trase pe poarta Stelei, 2,2

Cîte goluri au primit ultimele 5 campioane din România
Sezon    Campioana    Goluri primite
2005-2006    Steaua    16*
2006-2007    Dinamo    24
2007-2008    CFR Cluj    22
2008-2009    Urziceni    20
2009-2010    CFR Cluj    23
* în 30 de meciuri, Liga I avînd atunci 16 echipe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
caine_rau69
caine_rau69  •  30 August 2010, 21:53

FRATILOR NU VA MAI AGITATI DEGEABA......NU SE VREA PERFORMANTA! Nespalati aia de becali decid tot ce se intampla la DINAMO si "sangele apa nu se face" .....Daca erau asa mari DINAMOVISTI aduceau macar doi fundasi de la Urziceni si distrugeam camionatul...... Nu vedeti ca jucatori care au contract cu ei intaresc rivala noastra de moarte? Ce DINAMOVISTI sunt ciobani aia doi? Jucatori nu sunt vinovati! DOAR ATATA POT......FORTZA DINAMO

likka
likka  •  30 August 2010, 21:04

Cea mai mare umilinta data clubului ar fi sa nu mai participe nici un suporter la meciurile lui DINAMO.Sa ramana BADEA CU JEOVANI.VICTOR SI CLICA LOR ASA AR TREBUI TRATATI.Cind o sa vada ca nu mai au suporteri poate vind clubul altcuiva care sa vina si sa faca un nume mare din DINAMO cum era pe vremuri.Uniti putem sa ii infringem cu armele lor.Nepasarea

reddm
reddm  •  30 August 2010, 17:15

Aduceti jucatori, si ma inchideti putin ,,taraba"

Vezi toate comentariile (13)
Comentează