FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV „Nu poți să nenorocești echipa!” » Interviu fără ocolișuri cu Constantin Anghelache: „Eu l-am făcut antrenor pe Stoican, dar ceva mă îngrijorează la el!”

Constantin Anghelache și Flavius Stoican, în perioada în care au colaborat la Dinamo / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor +19   FOTO
Constantin Anghelache și Flavius Stoican, în perioada în care au colaborat la Dinamo / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 25 decembrie 2021 00:00 / Actualizat sambata, 25 decembrie 2021 02:47

Constantin Anghelache (75 de ani), fostul președinte de la Dinamo, a analizat, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în Ajunul Crăciunului, evenimentele neverosimile petrecute în ultima perioadă în Ștefan cel Mare.

Ex-președinte „câinilor” explică unde a greșit Rednic, ce-l îngrijorează la Stoican și nu se ferește să pună situația actuală a echipei și în cârca suporterilor. Deși spune răspicat că nu va mai reveni niciodată în club, Anghelache e dispus, totuși, să-i ajute pe oamenii de la Dinamo cu câteva sfaturi.

Nu s-a abținut nici de Crăciun » Ce a spus Dănuț Lupu despre numirea lui Flavius Stoican la Dinamo
DINAMO
Nu s-a abținut nici de Crăciun » Ce a spus Dănuț Lupu despre numirea lui Flavius Stoican la Dinamo

- Domnule Anghelache, cum priviți tot ceea ce s-a întâmplat la Dinamo în ultimele zile? 
- Să sperăm că ne vom aduna zilele acestea, le mai dau și eu câteva sfaturi, să vedem dacă țin cont de ele. A rămas că ne auzim după Crăciun. Vreau să le spun o primă problemă: că trebuie să facă niște analize foarte pertinente și deschise despre valoarea jucătorilor și bugetul clubului. Trebuie o discuție profesionistă.

- V-a luat prin surprindere îndepărtarea lui Mircea Rednic? 
- A greșit și Mircea Rednic când a spus că dă 14 jucători afară. Nu dai 14 afară și aduci 14, că nenorocești echipa de tot

Acum, trebuie făcută o analiză cu jucătorii care există acolo. Scăpăm de cei de care trebuie să scăpăm, le spunem civilizat «Băiete, ai avut clauză în contract, nu te încadrezi, fii sănătos și caută-ți echipă!». 

Apoi, să găsești niște cluburi unde să dai jucătorii tineri împrumut. Dar nu până la toamnă! Vrei să faci echipă sau să îi împrăștii peste tot? Uitați-vă la Tîrcoveanu, a ajuns titular la Botoșani. Sunt câțiva jucători de la echipa de tineret care au jucat și la prima echipă, cum e cazul lui Ahmed Bani, dar cu ei nu te poți salva de la retrogradare. Să fie împrumutați la echipe din liga a doua care n-au obiectiv, să joace acolo doar pe posturile pe care vrem noi și să împărțim plata salariilor. 

Constantin Anghelache: „Eu l-am făcut pe Stoican antrenor de Liga 1”

- Ce impresie v-a lăsat numirea lui Flavius Stoican? Ce șanse îi dați să salveze echipa de la retrogradare?
- Pe Stoican să știți că eu l-am făcut antrenor de Liga 1, în 2013! După o consultare cu Mircea Lucescu, am spus că a fost jucător bun, că a început să și antreneze, dar să avem grijă că e prea oltean. E cam căpos (râde).

„Nu poți să nenorocești echipa!” » Interviu fără ocolișuri cu Constantin Anghelache: „Eu l-am făcut antrenor pe Stoican, dar ceva mă îngrijorează la el!”
Flavius Stoican a mai fost „principal” la Dinamo în două rânduri

- Ați lucrat cu dânsul și ați terminat pe un loc deloc rău în clasament... 
- La Dinamo, când am fost cu el timp de un an și jumătate, am terminat pe locul 4 cu o echipă schimbată în totalitate. Dar a ținut seamă de ce am spus, nu a dat afară pe nimeni. El știe ceva meserie. 

Ce mă îngrijorează pe mine puțin e că după ce a plecat de la Dinamo n-a mai fost pe nicăieri mare antrenor. Să vedem de ce e capabil, dar trebuie să fie o discuție foarte clară. 

Constantin Anghelache: „Și suporterii sunt de vină!”

- Spuneți-mi sincer, domnule Anghelache. Ați fi tentat de o revenire la Dinamo?
- La Dinamo nu mă mai întorc niciodată! E incorectitudine acolo, iar Dinamo nu are conducere. Plus că e perioadă de insolvență acum.

- Suporterii sunt supărați pe Iuliu Mureșan pentru plecarea lui Rednic. Cum vi se pare această situație?
- Să fie supărați suporterii, dar și ei sunt de vină. N-au mai ținut seamă de nimeni, au scos, au dat, binecuvântați să fie. O echipă care se respectă are un program de nu mișcă nici vrabia în pom. 

Așa a fost când am scos echipa din insolvență. Am avut o discuție de trei nopți, am spus: «Asta e așa, asta e așa, asta e așa», l-am dat pe Dragoș Grigore la Toulouse ca să facem rost de bani. Dar nu poți să nenorocești echipa!

VIDEO Dumitru Dragomir, despre situația de la Dinamo: „Nu reușești așa!”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Retragerile continuă » Câți membri cotizanți mai sunt azi în programul DDB

A găsit soluţia pentru salvarea lui Dinamo: „Aş face un împrumut” + „Acum are 30% şanse să rămână în Liga 1”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
creeperno115
creeperno115  •  25 Decembrie 2021, 22:37

Iarasi te-ai stricat

dvd1
dvd1  •  25 Decembrie 2021, 16:47

poate sa vina sa antreneze si mama li Stoican deznodamintul e acelasi: Dinamo a retrogradat, Dinamo nu mai exista

1758587837700889
Costel Pisleaga  •  25 Decembrie 2021, 16:07

DEMISIA : zavaleanu , muresan , matei , trandafir si birlica DEMISIA !!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează