FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Lovitură pentru Dinamo: Ghezali nu va juca toată luna august! Abia de la toamnă în formație completă: „Lucas în 3-4 săptămâni, Josue mai are puțin”

Lovitură pentru Dinamo: Ghezali nu va juca toată luna august!
Lovitură pentru Dinamo: Ghezali nu va juca toată luna august!

Articol de - Publicat luni, 07 august 2023 15:59 / Actualizat luni, 07 august 2023 16:34

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a solicitat timp pentru omogenizare, abia din septembrie ar putea avea întreaga echipă la același nivel de pregătire, conform propriilor estimări

Dinamo a strâns doar un punct după primele patru etape la revenirea în Liga 1, după un sezon de supliciu în eșalonul secund. "Câinii" nu sunt mulțumiți de startul campionatului, iar mulți dintre suporteri acuză lipsa de formă sportivă a multora dintre elevii lui Ovidiu Burcă.

La rândul său, tehnicianul de 43 de ani, la primul său sezon în Liga 1, a cerut timp și răbdare, apreciind că echipa sa are nevoie de omogenizare după transferurile făcute în mai multe etape.

8transferuri a făcut Dinamo în mercato estival: portarul Golubovic, fundașii centrali Lucas și Homawoo, fundașul dreapta Costin, mijlocașii Ilic și Politic, atacanții Abdallah și Goncalo

Dinamo a ascultat de fostul antrenor și a transferat pe poziția vulnerabilă: „Suntem încântați”
DINAMO
Dinamo a ascultat de fostul antrenor și a transferat pe poziția vulnerabilă: „Suntem încântați”

Cine "a mișcat" dintre noii dinamoviști

Câțiva dintre noii sosiți în "haită" au adunat aprecieri din partea dinamoviștilor, în ciuda obținerii doar a unui punct, cu U Cluj, scor 1-1:

- Portarul sloven Adnan Golubovic a avut prestații lăudabile în startul ediției, fotbalistul de 28 de ani devenind titularul dintre buturi al roș-albilor.

- Cristi Costin s-a impus și a devenit titular în ultimele două etape, va fi prima opțiune în banda dreaptă.

- Dennis Politic a înscris un gol spectaculos cu U Cluj (1-1) și a fost apreciat drept cel mai bun dinamovist sâmbătă seară, la Mediaș.

- Portughezul Goncalo Gregorio a marcat cu FCSB (1-2), a avut un plus de vitalitate de fiecare dată când a intrat.

Ultimele detalii oferite de Ovidiu Burcă

Dinamo avea nevoie de întăriri serioase în perspectiva sezonului de Liga 1, ultimele mutări au fost lăudate de către oamenii din club, doar că situația este departe de a oferi un optimism debordant "câinilor". Nu se mai anunță noutăți în mercato, doar dacă va apărea ceva ieșit din comun.

Mai exact, văzut ca un posibil stoper esențial în angrenajul echipei, brazilianul Lucas, va fi apt de joc abia peste o lună! Fundașul central togolez Josue Homawoo ar putea intra de săptămâna viitoare pe foaia de joc, el sosind de trei săptămâni la echipă, iar mijlocașul central Christian Ilic are șanse de a bifa primele minute în alb-roșu cu FC Botoșani, lunea viitoare, după ce a fost rezervă neutilizată cu U Cluj. 

Ghezali mai stă 3 săptămâni

Bonus: cel mai bun fotbalist al "câinilor" în ediția de primăvară, Ghezali, este așteptat să se întoarcă în echipă peste 3 săptămâni!

Ricardo Grigore explică de ce Dinamo nu a putut câștiga cu U Cluj și dezvăluie ce lipsește echipei: „Etapele trec și nu ne iartă nimeni. Degeaba jucăm frumos, dacă nu luăm puncte”
U CLUJ - DINAMO 1-1
Ricardo Grigore explică de ce Dinamo nu a putut câștiga cu U Cluj și dezvăluie ce lipsește echipei: „Etapele trec și nu ne iartă nimeni. Degeaba jucăm frumos, dacă nu luăm puncte”

„În privința lui Lucas avem nevoie de 3-4 săptămâni până-l băgăm în forma sportivă. Josue a început să fie OK, mai are puțin. Poate va fi în lot etapa viitoare. În ceea ce-l privește pe Ghezali, ar putea reveni peste trei săptămâni", a precizat Ovidiu Burcă pentru GSP.ro.

Ghezali a ratat meciurile cu Sepsi și U Cluj, și ar mai putea absenta cu Voluntari, Botoșani și Petrolul. Dinamo se deplasează în Giulești pe 2 septembrie, pentru meciul cu Rapid, când s-a putea baza din nou pe serviciile jucătorului de origine algeriană. 

Încerc să ajung la sută la sută cât mai repede. Probabil în 2-3 săptămâni voi fi în cea mai bună formă. Eu n-am o problemă să joc număr 6, 8, 10, pe diferite posturi, la mijloc se schimbă oricum, pot evolua oriunde
Christian Ilic, săptămâna trecută, pentru Radio Dinamo

24de partide, un gol și un assist a adunat Lucas ediția trecută pentru Al Nasr Dubai și Portimonense, prima ligă portugheză, ultimul său meci oficial fiind la mijlocul lunii aprilie

98de meciuri a bifat brazilianul în prima ligă elvețiană, pentru Luzern, unde a purtat și banderola, având și 5 goluri, și 2 assist-uri, în perioada 2017-2021

Citește și alte știri despre Dinamo:

Fotbalistul de la Dinamo care l-a impresionat pe Basarab Panduru: „Știe ce face, și etapa trecută mi-a plăcut”

VIDEO+FOTO 10 detalii de la U Cluj - Dinamo 1-1: moment special cu Hațegan, gestul lui Politic + asistentul a țipat la dinamoviști: „Voi nu știți regulile?! Cițiti-le!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (8)
vichart
vichart  •  09 August 2023, 21:12
Postat de creeperno534 pe 07 August 2023, 22:31

Stai linistit ca o sa terminam sezonul pe locurile 8-10

pe locul 8-10 in ierarhia echipelor desfiintate in ultimi 10 ani,chiar langa clinceni si medias.

istet10
istet10  •  07 August 2023, 23:56
Postat de creeperno534 pe 07 August 2023, 22:31

Stai linistit ca o sa terminam sezonul pe locurile 8-10

Premianti, nu alta!

creeperno534
creeperno534  •  07 August 2023, 22:31

Stai linistit ca o sa terminam sezonul pe locurile 8-10

Vezi toate comentariile (8)
Comentează