FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Spaniolii s-au decis! Variantele de înlocuire ale lui Mulțescu: Cosmin Contra și un antrenor spaniol » Reacția lui „Guriță”: „O să îi ajut cum pot!”

Cosmin Contra (stânga) și Jose Luis Oltra, variantele de înlocuire ale lui Gigi Mulțescu la Dinamo
Cosmin Contra (stânga) și Jose Luis Oltra, variantele de înlocuire ale lui Gigi Mulțescu la Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 14 august 2020 10:20 / Actualizat vineri, 14 august 2020 11:11

Gigi Mulțescu (68 de ani) nu va continua ca antrenor la Dinamo după ce clubul a fost vândut investitorului spaniol Pablo Cortacero. Înlocuitorul „SMURD-ului” va fi unul dintre Cosmin Contra (44) și Jose Luis Oltra (51).

Cosmin Contra, fost selecționer al echipei naționale de fotbal a României și antrenor la Dinamo între februarie și septembrie 2017, rămâne prioritatea investitorilor spanioli, care speră că vor primi un răspuns favorabil din partea lui „Guriță”. Aceștia îl vor căuta astăzi pe Contra, în vederea preluării echipei.

Reacția lui Cosmin Contra: „Mulțescu e antrenor, să-l lăsăm să lucreze!”

Aflat în Lisabona, acolo unde activează ca oficial UEFA la Final 8-ul din Liga Campionilor, Contra a comentat pentru GSP posibilitatea de a deveni antrenor la Dinamo.

„Spaniolii știu de disponibilitatea mea de a lucra la un proiect serios. Acum o lună a rămas că atunci când iau clubul, să ne punem la masă și să discutăm. Știu ce îmi doresc eu la Dinamo, și ei vor lucruri pozitive, dar deocamdată nu am avut timp. Vedem, eu sunt deschis la discuții. O să îi ajut cum pot și dacă nu voi fi antrenor. Momentan Mulțescu e antrenor, să-l lăsăm să lucreze. A început o treabă, nu pot vorbi acum că vin, că fac...”, a declarat Contra, pentru GSP.ro.

Totuși, „Guriță” îi avertizează pe spanioli să le acorde atenția și importanța cuvenită fanilor-acționari ai echipei! „Nu e ușor, chiar dacă au cumpărat clubul. Trebuie să aibă discuții și cu DDB, care au ajutat enorm clubul. Până nu vor discuta cu fanii acționari nu va fi totul lămurit, trebuie consens”, a spus acesta pentru GSP.

Spaniolii au idei foarte bune, Cortacero și Melero vor să impună gândire occidentală, să facă un proiect sănătos, ca în La Liga - Cosmin Contra, oficial UEFA

Jose Luis Oltra, varianta de rezervă pentru Dinamo

În cazul unui răspuns negativ din partea lui Contra, spaniolii se vor orienta către Jose Luis Oltra, antrenor iberic în vârstă de 51 de ani. Oltra a antrenat 13 echipe în cariera sa, petrecând în medie 1.05 ani la fiecare dintre acestea. Cea mai longevivă aventură a lui Oltra a fost la Cordoba, unde a condus echipa între iulie 2015 și noiembrie 2016. Alte nume importante din CV-ul spaniolului sunt Granada, Mallorca, Deportivo la Coruna și Levante.

La Cordoba, Oltra l-a avut sub comanda sa pe Florin Andone, cu care a intrat într-un conflict la vremea respectivă. Cearta dintre cei doi începuse de la o glumă făcută de jucătorul român în timp ce antrenorul încerca să explice un exercițiu - detalii AICI.

Jose Luis Oltra este unul dintre preferații lui Pablo Cortacero. Atunci când acesta din urmă a încercat să preia echipa spaniolă Almeria, tot Oltra era în capul listei posibililor antrenori. 

DINAMO. Spaniolii s-au decis! Variantele de înlocuire ale lui Mulțescu: Cosmin Contra și un antrenor spaniol » Reacția lui „Guriță”: „O să îi ajut cum pot!”
Jose Luis Oltra în 2012, pe când o antrena pe Deportivo La Coruna // foto: Guliver/gettyimages

Mai multe știri despre Dinamo:

Suporterii-acționari din DDB nu vor să renunțe la pachetul de acțiuni! Ori cad la pace, ori vor fi proteste » Îi „supervizează” pe spanioli

Fac orice ca să rămână la Dinamo: doi oameni importanți nu vor să fie dați afară! Unul dintre ei a devenit șoferul spaniolilor

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (16)
2761170407250817
Willy Dany Cerebel  •  15 August 2020, 03:51

Mai opriti-va din afirmatii pline de aberatii!!! Habar nu aveti ca e un moment important pentru toata suflarea dinamovista!!! Acesti spanioli au gandire occidentala, au potential financiar si vor sa schimbe ceva din mentalitatea echipei de invingatoare.Lasati oamenii care se pricep la fenomenul fotbal sa-si faca treaba!!!

ciprian.birtea
ciprian.birtea  •  14 August 2020, 15:51

Pe contra il stim, e fumat, nu inteleg de ce nu-l lasa pe Multescu, care a demonstrat ca e super antrenor, ii aduceai jucatorii spanioli + budescu si defilai, in contra nu am incredere pentru ca nu se pricepe deloc la transferuri, doar sa nu uitam de albin, bokila sau nascimento, jucatori trecatori prin stefan cel mare, care si-au incasat doar salariile grase. PE Oltra ala nu-l stiu, dar a antrenat echipe din prima liga spaniola, deci o fii ceva de el ma gandesc, stiu ca la avut elev pe florin andone si cordoba chiar juca fotbal placut ochiului.

336378437189884
Malus Dacus  •  14 August 2020, 12:46

Corcitero a decis fara sa ceara avizul Boardului fanilor-actionari?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează