FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Un nou episod în războiul civil de la Dinamo: cine a adus casa de pariuri care va fi sponsorul principal și legătura cu temutul afacerist bulgar Vasil „Craniul” Bojkov

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2023 10:53 / Actualizat joi, 13 iulie 2023 17:50

La Dinamo apele se agită din ce în ce mai tare! „Aș crede că, după ce mă zbat de o lună și rog în stânga și în dreapta să se comunice corect, aș putea măcar, ca «director social media» (pro bono) să aflu și eu de unele lucruri altundeva decât din presă. Pe ultima am aflat-o odată cu voi toți. Bine ați venit, Win2, dacă e adevărat. Aș fi vrut, cu dragoste, să vă pregătesc o postare de anunț, sau măcar să știu informația încât să concep o idee de prezentare a colaborării. Dar avem alte priorități”.

Postarea de pe contul de Facebook al Radio Dinamo 1948 a fost făcută de Andrei Bendeac, un tânăr de 22 de ani care a lucrat în această primăvară gratis pentru Dinamo. 

Vali Argăseală a cedat! Președintele FCSB a trecut azi peste ordinul lui Gigi Becali
FCSB
Vali Argăseală a cedat! Președintele FCSB a trecut azi peste ordinul lui Gigi Becali

Andrei este fratele cunoscutului actor Mihai Bendeac, iar mesajul cu circuit închis se referea la haosul informațional din club care a făcut posibil ca un parteneriat important de imagine - contractul cu un nou sponsor principal, compania de betting și gambling Win2, care va aduce clubului o sumă minimă de 650.000 de euro - să nu fie mediatizat. 

Surse din club susțin, însă, că postarea lui Bendeac este un nou episod din războiul civil dus între administratorul special Vlad Iacob și acționarul Andrei Nicolescu. Bendeac ar face parte din tabăra acționarilor de la Red&White Management 2022.  

Un nou episod în războiul civil de la Dinamo: cine a adus casa de pariuri care va fi sponsorul principal și legătura cu temutul afacerist bulgar Vasil „Craniul” Bojkov
Tricourile lui Dinamo din noul sezon, cu sponsorul principal Win2

Afacere la Chișinău pentru Dinamo: „Craniul” Bojkov e în spate

Cine este, însă, Win2 și de ce clubul Dinamo a ales să nu comunice fanilor un contract-cheie încheiat într-o perioadă financiară extrem de delicată?

Conform portalului Termene.ro, brandul win2.ro aparține Wintoo Soft Tehnologies SRL, o companie înființată anul trecut cu un capital social de un milion de lei. Firma are doi acționari: o companie bulgărească numită MMP2022 SRL și una din Brașov, cu doi acționari din Republica Moldova, Vitalie Său și Oleg Podac. 

Directorul Win2 este bulgarul Plamen Milanov, un personaj care a generat controverse în media de la Chișinău. Stabilit de 22 de ani în Moldova, omul de afaceri care este și președintele onorific al Federației Moldovenești de Judo a fost asociat de jurnaliști cu oligarhul și, totodată politicianul Vladimir Plahotniuc, acum fugar. 

Implicat în industria farma, Milanov apare ca director și în compania NGM SPC Limited din Dubai care administrează Loteria Moldovenească printr-un parteneriat de tip public-privat, iar jurnaliștii moldoveni au scris că în spatele firmei din Emiratele Arabe Unite se află două companii deținute de Vasil Bojkov, poreclit Craniul.

Un nou episod în războiul civil de la Dinamo: cine a adus casa de pariuri care va fi sponsorul principal și legătura cu temutul afacerist bulgar Vasil „Craniul” Bojkov
Vasil Bojkov, colecționar de obiecte antice. Departamentul de Stat al Statelor Unite susține că multe dintre obiecte sunt obținute ilegal

Prieten cu Ioan Becali și fost patron la ȚSKA și Levski Sofia, Bojkov era considerat în 2009 „cel mai infam gangster bulgar” în telegramele Departamentului de Stat al Statelor Unite scurse de Julian Assange în scandalul WikiLeaks. 

Acum trei ani, presa din România a vehiculat teoria că George Becali, finanțatorul FCSB, l-ar găzdui într-un apartament din Dubai pe Vasil Bojkov, plecat în Emirate la începutul anilor 2000.  

Andrei Nicolescu: „Și noi am avut semne de întrebare”

Veniți dintr-o țară, Moldova, renumită pentru scandalurile de trucare de meciuri pentru pariuri, oamenii care administrează Win2 au apărut în România într-un moment în care legislația de la Chișinău nu mai permite publicitatea pentru case de pariuri. 

Gazeta a contactat părțile implicate în conflictul intern de la Dinamo pentru a afla cine a intermediat contractul și ce informații au adunat oficialii clubului despre viitorii parteneri de afaceri.

Andrei Nicolescu a indicat imediat spre Vlad Iacob: „Nu am făcut research în privința lor cum ați făcut voi, dar ne-am pus și noi niște semne de întrebare. Din informațiile care au ajuns la noi, dar în ultimul timp nu prea mai ajung, contractul a fost semnat. Domnul administrator special nu ne prea mai comunică lucruri sau ne comunică pe sărite. Noi aveam altă opțiune, firma Betano. Oferta era identică din punct de vedere financiar, dar Win2 mai primește un loc pe spatele tricoului și acceptă să nu fie singurul sponsor de pe piept. Mai poate fi adăugată o firmă”. 

Banii din contractul cu Win2 nu au nicio legătură cu banii plătiți pentru a ridica interdicția la transferuri impusă de FIFA
- Andrei Nicolescu, acționar Dinamo

Vlad Iacob a refuzat să vorbească despre acuzațiile acționarului Nicolescu și despre semnarea contractului cu Win2. Singura precizare a fost: „Am făcut due-dilligence (n.r. - o cercetare a activității unui potențial partener de afaceri) înainte să semnăm”. 

Mladenov: „Bojkov s-a retras în 2019”

Înregistrată într-o clădire de birouri de lângă aeroportul Băneasa, Wintoo Soft Tehnologies SRL funcționează într-un apartament de 185 de metri pătrați. Numele firmei e scris pe un carton albastru aflat la intrarea în încăperea securizată de o încuietoare cu cod. 

Un nou episod în războiul civil de la Dinamo: cine a adus casa de pariuri care va fi sponsorul principal și legătura cu temutul afacerist bulgar Vasil „Craniul” Bojkov
Plamen Mladenov, directorul companiei care operează Win2

Un bărbat între două vârste cu ochelari și cu o figură bonomă care devine rece la subiecte delicate, Plamen Milanov spune într-o română cu accent moldovenesc și bulgăresc că s-a stabilit la Chișinău pentru că “femeile sunt frumoase”. S-a căsătorit, a rămas în Moldova și susține că a devenit controversat din cauza „deselor schimbări de guvernare. Cum vin alții, încep să caute lucruri despre oamenii de afaceri. Am vrut să-i dau pe ziariști în judecată, dar un avocat mi-a explicat că e inutil. Vor scoate articolele și vor scrie altele”. 

„Am ajuns la Dinamo printr-un ziarist român. L-am întrebat ce cluburi au o bază mare de suporteri și expunere și ne-a zis de Steaua, Dinamo, Rapid și CFR Cluj. Nu-mi amintesc să fi spus Craiova. Dintre acestea, Dinamo rămânea fără sponsor, e într-o situație sensibilă și așa că am zis să venim și să ajutăm. 

Ne-am întâlnit cu Vlad Iacob, am cerut o ofertă. Apoi, ne-am văzut și cu domnii Voicu și Nicolescu. Cum Betano făcea o ofertă foarte bună, am negociat și am obținut și un loc pe spatele tricourilor pentru a altă companie din portofoliul nostru, 7777Gaming. Noi suntem implicați și în activități sociale în Moldova, vrem să facem asta și la Dinamo. Avem ceva în plan, dar e secret deocamdată”, spune Milanov. 

Există vreo implicarea a lui Vasil Bojkov în firmele care controlează Win2? 

Milanov neagă: “Da, a fost acționar la început în NGM. Din 2019, nu mai are, însă, legătură cu compania. Win2 este un brand care nu are treabă cu NGM. E produsul unei companii din Bulgaria, am fost trimis eu de la Chișinău la București să conduc afacerea din lipsă de cadre”. 

Întrebat despre credibilitatea unei companii de betting care vine dintr-o țară cu un istoric de corupție în acest domeniu, bulgarul spune: “În businessul din Moldova nu avem în oferta de pariuri meciuri din campionatul intern de acolo. Am auzit că sunt probleme, iar bookmakerii de la care cumpărăm ofertele și cotele nu vor să aibă legătură cu campionatul Moldovei”.

Nu am făcut conferința de prezentare a contractului cu Dinamo din cauză că au fost niște probleme cu disponibilitatea sălii unde vrem să organizăm evenimentul. Trebuia apoi să-l facem joi  (n.r. - azi), dar eu plec la Chișinău pentru câteva zile, așa că-l vom face luni
- Plamen Milanov, directorul sponsorului principal de la Dinamo

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTRI DESPRE DINAMO:

Ce se întâmplă cu interdicția la transferuri a celor de la Dinamo » Vestea primită azi

Consecințe devastatoare la Dinamo după decizia de azi! Nicolescu&Voicu sunt obligați să scoată din buzunar sume URIAȘE într-un timp foarte scurt!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
creeperno534
creeperno534  •  13 Iulie 2023, 22:38

Bine ca de interlopii romani nu scrieti nimic!

rocky3
rocky3  •  13 Iulie 2023, 19:51
Postat de elgabri pe 13 Iulie 2023, 17:45

Pai Gigi *** de ani de zile si nimeni nu are nici o problema ba chiar e ajutat de primul ministru !!! Despre asta de ce nu scrieti nimic va e frica piticilor ??

Mai interlop decât Gigi, patronul fcsb, greu de găsit! Însă despre el gsp nu are decât articole laudative!

Cristid1
Cristid1  •  13 Iulie 2023, 19:21

Despre Efbet care sponsorizeaza UTA si Petrolul si sunt tot bulgari, care mai sunt si urmariti in vreo 4 tari pentru evaziune fiscala si spalare de bani, nu am vazut vreun articol... cand e vorba de a arunca cu noroi in Dinamo sunteti primii.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează