FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo plăteşte ca la amatori » Doi foşti "cîini" şi-au relansat cariera în Germania: "Ne întoarcem doar în vacanţă"

Scărlătescu nu este singur la SRW Hadamar, alături de el evoluînd alți doi români ce au jucat în ligile inferioare din România: Dan Rațiu și Marius Demian +1   FOTO
Scărlătescu nu este singur la SRW Hadamar, alături de el evoluînd alți doi români ce au jucat în ligile inferioare din România: Dan Rațiu și Marius Demian

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 14 iunie 2013 20:57

Sergiu Scărlătescu şi Raul Crişan, doi dintre jucătorii promiţători ai "cîinilor", s-au săturat de Dinamo şi au ales să joace în ligile 5 şi 6 din Germania, unde sînt remuneraţi la fel ca în Ştefan cel Mare.

Dintre puştii în care "cîinii" îşi puneau mari speranţe în urmă cu doi ani n-a rămas mai nimic. Doar Marius Alexe a confirmat, fiind golgeterul echipei în acest sezon, cu 15 reuşite.

Georgian Păun n-a primit şanse şi a fost trimis la Braşov, unde s-a acomodat şi a avut un retur bun, Raphael Stănescu are 19 ani, dar nu se poate impune la prima echipă, Liviu Ganea a ajuns la CFR Cluj şi a fost măcinat de accidentări, Dan Bucşa a jucat în liga a 4-a din Germania şi a revenit apoi la U Cluj, iar Raul Crişan şi Sergiu Scărlătescu evoluează în ligile de amatori ale nemţilor!

Crişan, 25 de ani, poreclit în trecut "noul Gardoş", joacă de un an în liga a 6-a, la FC Zandt, iar din vară va semna cu Ansbach, liga a 5-a. Sergiu Scărlătescu, 24 de ani, evoluează din retur pentru SRW Hadamar, tot în liga a 5-a.

A renunţat la bani ca să devină liber
De ce au ales cei doi să meargă în Germania, la amatori, în loc să rămînă în primele două ligi din România?

"Nivelul este slab aici, dar din punct de vedere financiar e bine, ceea ce mă interesează. Viaţa e accesibilă şi frumoasă, îţi oferă foarte multe, e diferenţă mare de trai faţă de România", explică Scărlătescu, care primeşte 2.000 de euro lunar, plus casă, exact aceeaşi sumă pe care o încasa în Ştefan cel Mare!

Ca să scape de Dinamo a trebuit să renunţe la bani! I s-a propus o "ofertă de nerefuzat": "Poţi pleca liber, dar îţi dăm doar 2.000 de euro din cei 6.000 pe care îi mai ai de luat din restanţe!". A acceptat numai să scape.

Şansă pentru Bundesliga
Scărlătescu are o şansă mare: Mainz, locul 13 în 1. Bundesliga, l-a chemat la probe. "Am 13 goluri în acest sezon. Sînt apreciat şi am captat atenţia cluburilor mai mari. Cînd voi reveni din vacanţă, voi merge la Mainz, sînt aşteptat la probe. Merită să încerc atît timp cît mi se oferă această ocazie! Poate ajung în Bundesliga!", explică mijlocaşul dreapta.

"De lucrat în afara fotbalului nu o fac, o duc destul de bine din punct de vedere financiar şi nici nu cred că aş putea să am încă un job" (Sergiu Scărlătescu, mijlocaş SRW Hadamar)

200.000 de euro este cota de piaţă a lui Scărlătescu, conform transfermarkt.de

12 meciuri are Scărlătescu în Liga 1, el evoluînd pentru Dinamo şi Urziceni în primul eşalon

Raul Crişan: "România? Doar în vacanţă"

Raul Crişan e dezamăgit că Dinamo nu i-a acordat nici o şansă şi e încîntat de ţara lui adoptivă.

- Raul, ai petrecut un an în liga a 6-a din Germania, cum a fost comparativ cu România?
- A fost o perioadă dificilă din viaţa mea pentru că, practic, am luat-o de la zero. Totul a fost greu, dar acum mă bucur că am ales să vin la FC Zandt pentru că am avut evoluţii bune şi voi schimba echipa. De la anul voi urca în liga a 5-a, la SpVgg Ansbach. E o echipă care a fost şi prin liga a 3-a!

- Nu e totuşi puţin pentru tine?
- Viaţa de aici e total diferită de cea de acasă. Oamenii nu cunosc grija zilei de mîine, toate sînt puse foarte bine la punct, încît lumea să ducă o viaţă frumoasă. Uşor, uşor, vreau să urc în carieră, iar momentan o fac încet, dar pe un salariu care mă ajută să trăiesc liniştit.

- Dinamo te-a pus să renunţi la bani cînd ai plecat, aici s-a întîmplat la fel?
- În momentul în care i-am anunţat pe şefii de aici că am o nouă ofertă eram puţin speriat. Eu eram obişnuit ca la noi, cu refuzuri categorice şi cu vorbe urîte, de genul "nu o să-ţi mai vezii bani pe care îi ai de luat" sau "din momentul ăsta, să eliberezi apartamentul"! Am rămas însă mască. Oamenii de aici s-au bucurat şi au zis că mă ajută cu tot ce ţine de acte şi că e o mîndrie pentru ei că un jucător de-al lor pleacă o ligă mai sus! În România cred că am să mă mai întorc doar în vacanţă! Viaţa în Germania e super, iar fotbal pot juca pînă la 40 de ani. Există zece ligi, plus cele pentru cei trecuţi de a doua tinereţe.

"Dinamo a fost o perioadă frumoasă a carierei mele, chiar dacă nu am primit nici o şansă. Toată viaţa am să mă întreb: «Oare aş fi fost bun dacă aş fi primit măcar o şansă?» sau «Aşa de mare să fi fost diferenţa dintre mine şi ceilalţi?»" (Raul Crişan)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
vasy86le
vasy86le  •  15 Iunie 2013, 21:48
Postat de spectatorul pe 15 Iunie 2013, 12:04

Acum la modul cel mai sincer, ti se pare ca e ceva de bine de zis despre Dinamo in momentul asta?

Cand a castigat Dinamo cupa sau supercupa, acest Catalin Gheorghiu a scris vreun articol legat despre asta?

conasu_boeru
conasu_boeru  •  15 Iunie 2013, 18:17
Postat de spectatorul pe 15 Iunie 2013, 12:04

Acum la modul cel mai sincer, ti se pare ca e ceva de bine de zis despre Dinamo in momentul asta?

Da !!! Un club sarac , dar curat !

conasu_boeru
conasu_boeru  •  15 Iunie 2013, 18:15
Postat de cobra234 pe 15 Iunie 2013, 15:34

CE FRUMOS SUNA TITLUL :))) PAI DACA DINAMO PLATESTE CA LA AMATORI,,SI PERFORMANTELE VOR FI PE MASURA :))))

Sa nu citim peste 6 luni un astfel de titlu : De Ziua Nationala , Steaua este nevoita sa se retraga din campionat , din lipsa fondurilor ! Rapid si Dinamo s-au oferit sa ii ajute , dar Steaua spune ca nu pot achita utilitatile stadioanelor din Giulesti si Stefan cel Mare !!!!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează