FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID

EXCLUSIV Anghelache, alegere surprinzătoare înainte de Dinamo - Rapid: „Și-au refăcut echipa, pe ei mizez”

Constantin Anghelache / Sursă foto: GSP
Constantin Anghelache / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat sambata, 23 octombrie 2021 16:13 / Actualizat sambata, 23 octombrie 2021 17:33

Constantin Anghelache (75 de ani), fostul președinte al lui Dinamo, e convins că, deși sunt outsideri diseară, „câinii” vor reuși să scoată un rezultat pozitiv în derby-ul cu Rapid. Trecut pe la ambele echipe, Anghelache a prefațat derby-ul în exclusivitate pentru GSP.ro.

Fostul președinte dinamovist observă o îmbunătățire în jocul lui Dinamo de la revenirea lui Rednic, dar laudă și evoluțiile alb-vișiniilor: „Iosif n-are diplomă, dar are știință”, spune Anghelache.

„Indiferent de locurile din clasament, partidele dintre echipele din București au fost mereu echilibrate. Dinamo nu are motive să joace economicos, trebuie să-și propună să joace doar la victorie! 

Eu cred că Dinamo și-a mai refăcut echipa, are niște nume destul de bunicele, chiar și pe bancă. Au arătat o creștere în joc sub bagheta lui Mircea Rednic, iar el are ambiția nemăsurată, impusă de locul din clasament, să bată. Mizez pe un rezultat în favoarea lui Dinamo”, a declarat Constantin Anghelache, pentru GSP.ro. 

Îmi place Rapidul! Iosif e un antrenor fără diplome, dar cu știință! - Constantin Anghelache

Rapid, fără victorie cu Dinamo de 13 ani!

Ultimul succes al lui Rapid în fața lui Dinamo s-a consemnat în august 2008. Cele două rivale se vor înfrunta din nou astăzi, de la ora 20:30.

Duelul din această seară dintre Dinamo și Rapid se va desfășura după niște coordonate diferite față de ultimele sezoane în care s-au întâlnit cele două rivale. De data aceasta, „câinii” sunt într-o situație critică, în timp ce vișiniii se află într-o formă bună, demonstrând acest lucru în runda precedentă, prin victoria în fața liderului, 2-0.

Ultimele întâlniri directe înregistrează niște cifre halucinante, având în vedere că este vorba despre un derby între două formații de tradiție: Rapid nu a mai bătut-o pe Dinamo de mai bine de 13 ani, mai exact din 24 august 2008, când „feroviarii” reușeau să se impună cu 2-1 în Giulești. A urmat o serie negativă de 13 meciuri fără victorie în fața roș-albilor. 

În acest interval de timp, trupa din Ștefan cel Mare a reușit să bată de 8 ori Rapidul în partidele oficiale (campionat și Cupă), alte 5 meciuri terminându-se la egalitate. De asemenea, ultimele 5 jocuri dintre cele două rivale au fost câștigate clar de Dinamo, care a reușit să marcheze 9 goluri în fața rivalilor, primind doar unul.

VIDEO Toate informațiile înaintea derby-ului Dinamo - Rapid

Citește și alte știri de actualitate: 

Gabi Torje are un mesaj amenințător pentru adversarii din Liga 1: „Toți veți juca cu Dinamo cu teamă!”

Mihai Iosif, atacat înainte de derby: „Să fie mai modest. A început să latre și nu e bine!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează