FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BRAŞOV 0-0

Dinamo se dezintegrează dacă nu termină măcar pe 2!

Articol de - Publicat marti, 13 aprilie 2010 00:00

Dacă roş-albii nu vor prinde nici locul 2, urmează diminuări drastice de salarii şi vînzări masive de jucători. Dinamo e la un pas de implozie după autopiedicile puse în lupta pentru titlu

Ultimele două remize albe, cu Pandurii şi cu Braşov, i-au dus pe "cîini" la 8 puncte de liderul CFR Cluj. Ratarea poziţiei secunde în clasament, ce ar permite accesul în preliminariile Champions League, ar coincide cu un adevărat dezastru pentru roş-albi. Ce se va întîmpla?

1. Salarii foarte mici
Clubul trece printr-o perioadă delicată din punct de vedere financiar, doar Borcea şi Badea mai aduc bani. În caz că salvarea aşteptată de la grupele Ligii nu vine, atunci se va trece la o reducere drastică a salariilor. Noul plafon va fi maximum 100.000 de euro pe sezon!

În acest moment sînt 12 fotbalişti care au salarii peste pragul pe care vor să-l impună şefii: Dolha, Moţi, Molinero, Zicu, Torje, N'Doye, Mărgăritescu, Boştină, Niculae, Niculescu, Bratu, Andrei Cristea. Mulţi dintre ei nu vor accepta bani mai puţini şi vor cere să fie lăsaţi să plece.

2. Tot lotul pe tarabă
Fiecare fotbalist va fi declarat transferabil, indiferent de nume sau statut. "Trebuie să facem rost de bani, ca să ţinem clubul", motivează şefii. Torje are cea mai bună cotă, iar "cîinii" visează să primească 4 milioane de europe el. Andrei Cristea, Niculae, Adrian Cristea, Zicu, Pulhac sînt alţi jucători de pe urma cărora "cîinii" ar putea acumula cîteva milioane de euro! Bari şi Lazio îl doresc pe golgeterul dinamovist, Niculae e monitorizat din Portugalia şi din Belgia.

3. Borcea spectator
Preşedintele executiv Cristi Borcea se gîndeşte să se retragă din vară, pentru a fi mai aproape de afaceri şi de familie. Va rămîne doar acţionar, iar funcţia sa executivă ar urma să fie preluată de Florin Prunea, dar sînt discuţii şi cu Dinu Gheorghe. 

Ce bani ar putea lua Dinamo din drepturile TV
Locul 1 - 3,2 milioane euro
Locul 2 - 2,5 milioane euro
Locurile 3, 4 - 2,2 milioane euro
Locurile 5, 6 - 2  milioane euro
Locurile 7, 8 - 1,8 milioane euro
* Sumele sînt exprimate în euro. Dinamo se află în prezent pe locul 6 în Liga I

10,7 milioane de euro s-au încasat în ultimii 2 ani din transferurile lui Ştefan Radu, Ropotan, Ilie Iordache, Tamaş, Ze Kalanga şi Dănciulescu

220.000 de euro consumă acţionarii "cîinilor" lunar cu salariile fotbaliştilor

Neplătiţi de două luni
Fotbaliştii lui Dinamo stau prost cu banii. Unii dintre ei nu şi-au mai încasat salariile de aproape două luni! "Am primit asigurări că zilele acestea ne vor fi viraţi banii pe card. Aşteptăm, ştim că sînt vremuri grele, de aceea nici nu ne plîngem, noi trebuie să ne facem treaba pe teren, iar acum avem obiectiv Cupa. Dacă avem rezultate, vor veni şi banii", au spus ieri mai mulţi jucători.

"Ne trebuie un şoc!"
Semieşecurile cu Pandurii şi Braşov i-au demoralizat pe fotbalişti. Elevii lui Ţălnar au o explicaţie a evoluţiilor neconvingătoare: "Sîntem obosiţi că nu mai batem, de aceea nu ne ajută picioarele pe final de meci. Ne trebuie un şoc! Sîntem într-o pasă proastă din punct de vedere psihic. Cu Urziceni am dat 4 goluri, apoi au urmat trei meciuri în care abia am marcat o dată!".

Şefii: "S-a făcut prost lotul"
Conducătorii şi antrenorii îşi reproşează felul în care au ales lotul pentru retur, în special faptul că nu au păstrat măcar unul dintre cei doi atacanţi împrumutaţi: Liviu Ganea şi Georgian Păun. "Andrei Cristea şi Marius Niculae au intrat într-o pasă proastă, iar dacă ei nu sînt în formă nu mai are cine să dea gol", spun acţionarii.

Niculescu defensiv
Atacat din nou de şefi, Claudiu Niculescu evită polemica: "Eu încerc să-mi fac munca la echipă, atît la antrenamente, cît şi la meciuri, atunci cînd se apelează la mine. Interesul meu, ca şi al lui Dinamo, este ca echipa să învingă. Îmi doresc din tot sufletul acest lucru, sînt sigur că dacă vom fi uniţi vom reuşi să facem performanţă".

"Mai visăm la titlu"
Andrei Cristea încearcă să-şi păstreze optimismul: "Vrem să-l contrazicem pe Cristi Borcea şi să luăm titlul, dar şansele au devenit mai mici. Ne concentrăm pe meciul de la Cluj, vrem să fim în finala Cupei. Nici titlul nu e pierdut, dar am pierdut destule puncte cu echipele mici şi era normal să resimţim durerea în clasament". Golgeter al Ligii I, cu 12 reuşite, moldoveanul a încercat ieri, alături de Niculae şi de Torje, maşina de curse Citroen C2R2 a lui Alex Filip, angrenată în Campionatul Naţional de Raliuri.

- Torje a apărut la antrenamentul de ieri cu un look nou. "Aşa o să bag spaima mai mult în adversari", s-a amuzat el.
- Dinamoviştii pleacă azi spre Cluj, pentru semifinala cu CFR. Apoi rămîn pînă vineri în oraşul de la poalele Feleacului şi merg la Bistriţa, pentru meciul de sîmbătă din campionat.
- Fanii roş-albilor au alocate 1.000 de bilete la Cluj.
- Dragoş Grigore a intrat ieri în cantonament cu echipa şi va începe antrenamentele uşoare. El s-a accidentat acum o lună la Cluj, în meciul de campionat.
- Cătălin Munteanu, ex-dinamovist, acum la FC Braşov: "Îmi expiră contractul cu ardelenii în vară, nu ştiu dacă mă întorc în Ştefan cel Mare. Vorbim, vedem în luna iunie".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
 •  14 Aprilie 2010, 15:32

oltene,unde esti,nu ai ajuns si pe aici?se desfinteaza dinamo,unde esti? oricum nu o cunoaste nimeni prin europa deci nu va fi o pierdere prea mare pt. europa.

 •  14 Aprilie 2010, 13:48

si daca se va dezintegra,ce? ar fi bine daca s -ar dezintegra de tot,nu ar plinge nimeni,in europa nici nu sar simti,iar campionatul nostru ar fi mult mai curat.

 •  14 Aprilie 2010, 12:47
Postat de pe 14 Aprilie 2010, 06:13

vai de tine!

ce naiba vad ca te-ai trezit la 6 dimineata pt. a scrie pe net,nu mai ai somn,oricum va bate cfr deseara.schimbati echipa si tine si tu cu steaua sa vezi ce bine vei dormi atunci,stiu citiva dinamovisti care mi-au urmat sfatul si acum se simt mult mai bine,se simt campioni europeni pina acum erau doar niste ciini turbati si nimic nu le iesea in viata acum au mentalitate de invingatori nu de blatisti si li se implineste tot ce iti doresc.FORZA STEAUA zi si tu,e cuvintul magic pt. a te simti bine.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează