FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Pregătesc noile transferuri la Dinamo: „Căutăm astfel de colaboratori pasionați de fotbal”

Dinamo, chemată în Giulești!
Dinamo, chemată în Giulești!

Articol de - Publicat luni, 25 septembrie 2023 15:53 / Actualizat luni, 25 septembrie 2023 16:20

Dinamo a anunțat astăzi cum vrea să-și extindă departamentul de scouting și cu ce se vor alege tinerii care se vor afirma în munca depusă la club.

Clubul din Ștefan cel Mare a publicat un anunț în mediul online în care confirmă ceea ce Gabriel Glăvan, directorul sportiv al dinamoviștilor, anunța cu fix o lună în urmă pentru Gazeta Sporturilor: scouting pro bono pentru tinerii interesați să se inițieze în acest domeniu, Dinamo urmând să acopere o arie mai mare din campionatele lumii, inclusiv din ligile inferioare.

„Premiul cel mare”: Cei mai buni vor fi angajați în cadrul clubului Dinamo

Prezentarea ofertei prezintă și ceea ce vor obține tinerii din staff-ul de scouting al grupării, care se vor alătura proiectului.

Scouting la Dinamo pe bază de voluntariat: „Împărțim cu ei tot ceea ce am învățat” + Câți oameni vor să strângă în acest departament
DINAMO
Scouting la Dinamo pe bază de voluntariat: „Împărțim cu ei tot ceea ce am învățat” + Câți oameni vor să strângă în acest departament

”Clubul de fotbal Dinamo București își dorește să continue dezvoltarea celui mai inovator departament de scouting din România.

Ți-ai dorit dintotdeauna să participi în mod direct la procesul de recrutare al clubului? Acum ai posibilitatea de a face parte din echipa care va sprijini clubul în acumularea și organizarea informațiilor care vor constitui baza procesului de recrutare.

Căutăm colaboratori voluntari pasionați de fotbal, cu vârsta minimă de 18 ani, care să susțină activitatea echipei deja existente din cadrul departamentului. Toți participanții selectați vor trece printr-un training inițial specializat și vor fi parte dintr-un proces de educație continuă în domeniul scouting-ului pe tot parcursul programului, care să le permită apoi să-și valorifice cunoștințele și modul de lucru rezultat în vederea ocupării pozițiilor part-time și full-time ce vor apărea odată cu dezvoltarea departamentului.

6octombrie 2023 este data limită pentru înscrierea în noua echipă de scouting a clubului, pentru aplicații urmând a se trimite mail-uri la [email protected].

Ce primești ca participant colaborator în departamentul de scouting?

  • educație specializată și feedback continuu pentru a te familiariza cu specificul activității și a-ți dezvolta un mod de lucru care să-ți permită să lucrezi într-un departament profesionist de scouting;
  •  acces la platforme, soft-uri și modele de scouting;
  • prezentări și workshop-uri periodice cu profesioniști în domeniul scouting-ului și fotbalului, atât din plan intern, cât și de la nivel internațional;
  • participare activă în luarea deciziilor departamentului;
  •  posibilitatea unor viitoare angajări part-time sau full-time în cadrul clubului”, se precizează în oferta de lucru a clubului Dinamo

Gabriel Glăvan despre noul mecanism de scouting: „Mulți vor să înceapă de undeva, le oferim șansa! Discutăm cu ei multe detalii”

La finele verii, Gabriel Glăvan, directorul sportiv al ”câinilor”, anunța intențiile clubului de a extinde grupul scouterilor, pentru ”întărirea” echipei care să acopere și mai bine diverse campionate de pe mapamond.

În cantonamentul sloven, oficialul clubului a povestit cum „formația” sa a urmărit inclusiv eșalonul al treilea din Europa sau America de Sud în căutarea unor fotbaliști care să se încadreze în profilul căutat de Dinamo.

14persoane au lucrat pe durata anului 2023 în echipa de scouting a clubului

„După perioada de transferuri, vrem să creștem. Pas cu pas, ca în doi ani să construim tot departamentul. Vom face o triere și vom aduna 30-40 de oameni, în special tineri de 20 de ani, pasionați, care vor să facă primii pași în acest domeniu. Sunt mulți care doresc să lucreze astfel, tineri dinamoviști, pe analize video, pe date.

Nu înseamnă că dacă facem voluntariat, nu sunt bani. Până la urmă, gândiți-vă că eu share-uiesc (n.r. - „împart”) cu ei, cu această echipă, tot ceea ce am învățat eu în ani de muncă. Și acesta este un câștig important, mai ales că sunt mulți care vor să înceapă de undeva, să capete experiență, să crească. Vrem să facem analiză video și la Academie.

9transferuri a efectuat Dinamo în mercato estival 2023: portarii Began și Golubovic (sloven), fundașii Costin, Lucas (brazilian) și Homawoo (togolez), mijlocașii Ilic (croat) și Politic, atacanții Gregorio (portughez) și Abdallah (malgaș)

Bineînțeles, vrem să oferim o șansă oamenilor, apoi, pe unii dintre ei, îi vom angaja la club. Oricum, fiecare va căpăta o experiență deosebită, care sigur va fi de ajutor în viață și în carieră”, a declarat Gabriel Glăvan pentru Gazeta Sporturilor.

Citește și alte știri:

Becali, mesaj pentru Charalambous: „Elias, zi «la revedere, mulțumesc» și pleacă”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (6)
istet10
istet10  •  26 Septembrie 2023, 20:34
Postat de balzabucu pe 25 Septembrie 2023, 18:47

Lăsați amatorismul deoparte și colaborați cu profesioniști. Asa se fac campionii.

Corect! Incearca ca pe vremea pionierilor.

creeperno534
creeperno534  •  25 Septembrie 2023, 22:34

Citeste legea insolventei

rav410wrc
rav410wrc  •  25 Septembrie 2023, 20:19

*** astora li s-au taiat datorii de MILIOANE de EURO s-acum ei isi fac calcule pe ce sa mai cheltuiasca alti bani, adica sa faca alte datorii ?!? ALOOO, in ce tarishoara de oameni *** traim !?! :((((

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează