FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo vrea să-l ia pe Florescu! Mijlocaşul a confirmat pentru Gazetă interesul "cîinilor"

Articol de - Publicat joi, 07 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 07 februarie 2013 01:16

Dinamo caută asiduu să achiziţioneze un închizător, iar şefii au luat legătura cu internaţionalul de 28 de ani, liber de contract după divorţul de Arsenal Kiev


Dinamo vrea neapărat să achiziţioneze un mijlocaş defensiv şi l-a pus în capul listei, în acest moment, pe George Florescu! Internaţionalul de 28 de ani tocmai s-a despărţit de Arsenal Kiev, e liber de contract şi este în discuţii cu mai multe formaţii, susţinînd că într-o săptămînă va afla locul unde îşi va continua cariera. Clujeanul a confirmat ieri pentru Gazeta Sporturilor primele contacte: "Dinamo e pe listă. M-a sunat cineva de acolo să mă întrebe de o colaborare pînă la vară. Aştept să văd ce îmi aduc şi impresarii mei, din Rusia şi din Ucraina. Nu are rost să mă grăbesc. Cu cei de la Dinamo n-am vorbit de bani, n-am intrat în detalii, a rămas să mai discutăm".

Psihic zen
Problemă mare în calea transferului: Florescu avea salariu peste 300.000 de euro pe an în Ucraina, Dinamo nu-şi permite mai mult de 7.000-8.000 de euro pe lună. Oricum, George este calm: "O să-mi găsesc ceva, nu-mi fac probleme. Sper să revin şi la "naţională" în curînd. Nu acuz pe nimeni că n-am mai fost convocat la lot şi nici nu cred că aş fi fost tratat incorect. Nu suspectez pe nimeni, nu mă încarc cu chestii negative. Au fost alţi jucători mai în formă, nu am frustrări. Am fost şi accidentat. Dacă i-am nemulţumit pe unii cu prezenţa mea la "naţională", asta e, n-ai cum să-i mulţumeşti pe toţi. Eu am strîns 11 prezenţe la prima reprezentativă, în toate am fost titular, ultimele două chiar cu actualul selecţioner, ca să nu se spună că mă promova fostul antrenor. Sănătos să fiu, asta contează".

1,3 milioane de euro este cota actuală a lui Florescu conform transfermarkt.de

10 meciuri, 774 de minute, a bifat George în toamnă pentru Arsenal Kiev

A vrut să-l "fure" în urmă cu 10 ani
Dinamo a mai încercat în alte trei situaţii să-l transfere pe Florescu. Cel mai aproape de aducerea lui a fost prima dată, în urmă cu un deceniu, cînd jucătorul evolua la U Cluj. Atunci, după un turneu al "naţionalei" de tineret, oficialii "cîinilor" au profitat că Florescu şi colegul său de la Cluj, Cociş, soseau în Bucureşti şi i-au aşteptat la aeroport, încercînd să-i "convingă": "Haideţi că ne-am înţeles cu U Cluj, veniţi să semnaţi la club!". Fotbaliştii n-au cedat, au cerut lămuriri suplimentare, n-au urcat în maşină şi-au plecat spre Ardeal. "Erau contracte de doi lei!", au precizat peste ani cei doi fotbalişti în presa clujeană.

Criticat de Dinu
Administrator delegat, Cornel Dinu îl contesta pe Florescu în vremea mandatului lui Răzvan Lucescu ca selecţioner. După un meci cu Israel (0-2), în 2010, Mister a comentat: "Lucescu l-a trimis în teren şi pe acest Florescu, dar din asin nu poţi să faci un pursînge. Jucător de valoare medie, ca şi Codrea, bun să dea pase laterale".

Ropotan, coleg cu Pleşan la Volga
Povestea transferului lui Florescu la Dinamo se aseamănă cu cea a lui Ropotan. Adrian s-a antrenat chiar o perioadă cu "cîinii", însă a preferat să meargă în Rusia, la Volga Novgorod, locul 13, cu care se află în cantonament în Antalya. Şefii roş-albilor i-au reproşat actualului coechipier al lui Pleşan la formaţia rusă că nu a semnat pînă în vară cu Dinamo!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
stefadi
stefadi  •  07 Februarie 2013, 18:24

Asta ar mai lipsi! Florescu la Dinamo! Cel mai antipatic jucator din fotbalul romanesc, fie ca esti dinamvosit sau stelist pe jucatorul asta nu ai cum sa-l placi. Dar si ca, calitati fotbalistice nu e merita sa joaca la Dinamo.

radmin_2121
radmin_2121  •  07 Februarie 2013, 12:20
Postat de craioveanu91 pe 07 Februarie 2013, 11:18

:)))))) hahaha florescu mai lipsea de la basinaa asta de echipa care vinde 80 de bilete la meciurile de acasA:)))) asta e bomboana de pe coliva florescu :))

ironiile tale de 2 lei s-au fumat prietenas,eu zic ca nu mai au farmec,pe zi ce trece devii tot mai penibil.

paisao
paisao  •  07 Februarie 2013, 12:04

=))))prostu lumii,scolii,prostu tuturor,cel mai prost fotbalist la dinamo//lasa ca e bine

Vezi toate comentariile (23)
Comentează