FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - OŢELUL, AZI, 20:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dinamoviştii împart bilete pe stradă pentru meciul cu Oţelul

Articol de - Publicat duminica, 28 august 2011 00:00 / Actualizat sambata, 27 august 2011 22:44

Jucătorii sînt conştienţi că şi-au pierdut suporterii. Ieri au oferit tichete la stadion trecătorilor pentru primul derby al sezonului. Joi au fost 13.000 de oameni în tribune, diseară se estimează doar 2.000 de spectatori


Paradoxal? Nu, e stilul Dinamo! Un club care poate trece extrem de repede de la extaz în infern. Deşi este liderul neînvins şi fără gol încasat în Liga 1, echipa din Ştefan cel Mare şi-a pierdut întreg capitalul de imagine şi de încredere după umilinţa cu Vorskla Poltava. Joi au fost în tribune13.000 de oameni euforici, dar care, spre finalul întîlnirii, au devenit furioşi, iar diseară, contra campioanei Oţelul, în primul derby al "cîinilor", se estimează ca doar maximum 2.000 de spectatori o să se mai încumete să mai vină la partidă.

Cu toate că jucătorii au pus de ieri în acţiune o strategie de marketing: au împărţit ei înşişi bilete la meci celor care treceau prin faţa vestiarelor din Ştefan cel Mare sau prin complex! Şi tichetele erau la tribuna 0, care pentru această partidă costă 40 şi 80 de lei, cele mai scumpe. "Luaţi mai multe, poate mai aveţi prieteni care vor să vadă live un meci frumos!", le-au transmis jucătorii celor care primeau tichetele. Unii dintre ei le-au luat, chiar dacă precizau că şi-au cumpărat abonamente. Fotbaliştii au recepţionat, în schimb, mesaje de susţinere, însă pe un ton cu iz foarte trist.

Mister, la nunta fiului
Cornel Dinu, 63 de ani, este în plin proces de recuperare postoperatorie, după by-pass-ul coronarian de acum 16 zile, iar prima apariţie publică urmează să fie pe 17 septembrie la nunta fiului său, Corneluş. "Nu am avut nici o secundă senzaţia că mă sperie operaţia. Am avut parte de o echipă de superprofesionişti, extrem de competentă. M-a impresionat reacţia tribunei la meciul cu Poltava, cînd oamenii m-au văzut la geam sau cînd am ieşit din spital, am simţit multă căldură", a declarat Mister la Realitatea TV.

Borcea, sub ameninţări
După ce a făcut la începutul verii cununia civilă cu Alina, astăzi, Cristi Borcea se va uni şi în faţa lui Dumnezeu cu soţia sa, într-o ceremonie ce va avea loc în Pipera, după-amiază. Naşi sînt Gigi şi Luminiţa Becali. Petrecerea, ce se anunţă grandioasă şi la care vor participa oameni din fotbal şi din showbiz, va avea loc la Otopeni. Se estimează că acţionarul roş-albilor a investit peste 700.000 de euro în eveniment! Nu se ştie dacă între cununia religioasă şi petrecere Borcea îşi va face timp să vină şi la meci. Oricum, fanii i-au pus gînd rău şi au ameninţat că vor face tot posibilul să se răzbune pe el pentru eşecul echipei în preliminariile Europa League.

"Spartanii" de la a doua
Singura veste bună: Dinamo conduce, încă, în clasamentul Ligii 1, iar Dinamo II este prima în Seria B1! Echipa lui Flavius Stoican a învins-o ieri cu 2-0 pe FCM Bacău, iar la final jucătorii s-au strîns în cerc la mijlocul terenului şi-au scandat de cîteva ori "Augh, augh, augh!". Strigătul spartan, preluat din filmul "300", pe care prima echipă a roş-albilor l-a adus în România în 2007, cînd a ieşit ultima dată campioană. Evoluţia impresionantă a lui Dinamo 2 a fost gustată de cei 1.000 de oameni din tribune: "Hai că poate facem bani cu spartanii lui Stoican! Dacă termină pe primul loc, vindem locul şi mai punem un milion de euro în conturi". Dinamo 2 n-are drept de promovare.

"25.000 de euro la toată echipa"
Roş-albii s-au simţit lezaţi de declaraţia lui Vladimir Cohn, fostul acţionar criticîndu-i după eşecul cu Vorskla şi afirmînd că jucătorii au fost premiaţi cu 25.000 de euro înainte de meciul cu Sportul, din campionat. "Este corectă suma, dar este pentru întreaga echipă. Şi am împărţit şi staff-ului medical, plus oamenilor de la stadion şi de la Săftica. S-a ajuns cam la o mie şi ceva de euro de fiecare jucător. Singurii bani din prime în acest sezon", au declarat jucătorii.

Alexe pierde o lună
Situaţia se înrăutăţeşte pentru Marius Alexe, care luni pleacă alături de Cristi Pulhac la Roma pentru un consult medical amănunţit. Mijlocaşul stînga de 21 de ani are o pubalgie ce nu-i permite nici măcar să se antreneze. Se estimează că va pierde cel puţin o lună.

Dorinel, antirelaxare
Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, spune că plecarea lui Torje şi ratarea calificării nu vor fi foarte importante în partida de azi împotriva "cîinilor": "Nu o să cădem în capcana de a ne relaxa la meciul cu Dinamo bazîndu-ne pe faptul că nu s-au calificat în grupele Europa League şi că şi-au pierdut cel mai important jucător, pe Gabi Torje. Va fi greu şi fără el".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
geovany01
geovany01  •  28 August 2011, 14:26
Postat de amicu pe 28 August 2011, 12:35

daca dadeau invitatii la nunta lui Borcea, aveau mai multi suporteri

:)))))))))))))

geovany01
geovany01  •  28 August 2011, 14:25

eu zic sa impartiti bilete gratis la "derby" celor care nu au luat bacul sau celor din sala de asteptare de la urgenta :)))))) este o parere...

bvbfzr
bvbfzr  •  28 August 2011, 14:17

Astia de cand s-au infiintat doar asa au castigat suporteri cumparandu-i...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează