FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMISOARA

Dinastia campionilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 mai 2008 00:00

Tatăl tehnicianului lui Poli a cîştigat campionatul în Georgia şi vrea acum să sărbătorească împreună cu fiul său calificarea lui Poli în UEFA.

Dusan Uhrin senior a luat titlul cu Dinamo Tbilisi în Georgia, iar fiul său a dus Poli Timi­şoa­­ra în Europa după 16 ani de aştep­tare.

Părintele a mărturisit că a ur­mă­­­rit îndeaproape evoluţia Timi­şoa­­rei de cînd fiul său a fost numit an­trenor principal la Poli. “Am ur­­mă­rit meciurile pe internet şi am avut mereu emoţii pentru el. Acum m-am liniştit şi sînt foarte fericit după ce s-a calificat în Cupa UEFA. E o realizare mare pentru el, mai ales că e la primul său sezon ca an­tre­nor în străinătate. Anul acesta vom avea o sărbătoare dublă în familie, după ce voi încheia cam­pio­natul. Sînt mîn­dru de fiul meu!”, a spus Uhrin sr.

Decorat în Georgia
Tehnicianul care a ajuns cu Cehia în finala EURO din 1996 îi dă fiului său cheia pentru succesul în UEFA. “El a fost şi cu Mlada în Euro­pa şi deja are experienţa compe­ti­ţiei. Îl va ajuta foarte mult. Acum va trebui să meargă mai departe de pri­mele runde, poate chiar să trea­că de grupe. Pentru asta, are nevoie de alţi jucători cu experienţă în Eu­ropa, aşa cum au fost Borbely şi Bre­zinsky. Sînt sigur că şi-a făcut pla­nul pentru anul viitor”, a expli­cat seniorul, premiat în Georgia pen­tru ajutorul dat dezvoltării spor­tului gruzin.

1996 e anul în care Uhrin sr a realizat cea mai mare performanţă ca antrenor, finala Campionatului European, cu naţionala Cehiei

2006 e anul celei mai mari realizări ale lui Dusan Uhrin jr, terminînd pe locul 2 în Cehia, cu Mlada Boleslav şi eliminînd Olympique Marseille în turul 1 al Cupei UEFA

Se retrage!
Uhrin sr e decis să se retragă din an­tre­norat. “Mai am un meci şi gata, finish! A fost destul pentru mine. Chiar dacă echipa va merge în Liga Campionilor, eu nu mai pot. Mi-au făcut o ofertă pe încă 2 ani, dar e prea mult”, a spus tatăl tehnicia­nu­lui Timişoarei, adăugînd: “Vreau să am mai mult timp pentru familie. Voi veni şi în România cît de curînd, să îl văd pe Dusan”.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
 •  18 Mai 2008, 11:15

Cu doi mari antrenori Poli nu are decit de cistigat.Mult succes!

 •  18 Mai 2008, 10:32

Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Avem 2(DOI) mari antrenori !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează