FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PETROLUL, AZI, ORA 20:45, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI DOLCESPORT, LIVETEXT PE GSP.RO

Doi de 29 de goluri! » Duelul superlativelor în Steaua - Petrolul: azi se întîlnesc cele mai bune loturi din Liga 1

Articol de , - Publicat luni, 22 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 21 aprilie 2013 22:25

Steaua-Petrolul înseamnă şi un duel între primii doi marcatori din România: Rusescu, 18 goluri, şi Bokila, 11 reuşite. În afara ”meciului golgeterilor”, partida de azi conţine şi alte dispute directe interesante, între fotbalişti din cele două loturi de lux din Liga 1.

Rusescu vs Bokila
Raul Rusescu este cel mai bun marcator din Liga 1. A reuşit în cele 26 de etape ale Ligii 1 să înscrie de 18 ori. Chiar dacă, în acest an, atacantul de 24 de ani al Stelei a marcat doar un singur gol, el a rămas pe prima poziţie în clasamentul golgeterilor. A mai contabilizat trei pase de gol şi a scos un penalty pentru roş-albaştri.

De partea cealaltă, congolezul Jeremy Bokila îşi consolidează poziţia secundă în clasamentul golgeterilor cu 11 goluri, după ce l-a egalat etapa trecută pe Marius Niculae, plecat de la Vaslui în China, la Shandong Luneng.

23 de goluri a reuşit Raul Rusescu pentru Steaua în acest sezon în toate competiţiile

1,1 milioane de euro este cota de transfer a lui Bokila conform site-ului transfermarkt.de

Reghecampf vs Contra
Laurenţiu Reghecampf şi Cosmin Contra se întîlnesc pentru prima dată într-un meci direct. Steaua şi Petrolul sînt cele mai bune echipe în 2013, cu 17 puncte cîştigate, dar şi cu cele mai bune atacuri din acest an.

Steaua a marcat 14 goluri, în timp ce Petrolul doar cu unul mai puţin. În plus, Reghe şi Contra au reuşit să nu piardă nici un joc în ultimele 9 etape. Pînă la venirea lui Eugen Trică la CFR Cluj, Reghe şi Contra erau cei mai tineri antrenori din Liga 1.

2 este numărul victoriilor pe care Reghecampf le are contra celor de la Petrolul, una cu Chiajna, iar a doua cu Steaua

4 goluri i-a marcat Stelei Cosmin Contra în Liga 1: unul pentru Dinamo, trei pentru Poli Timişoara

Chiricheş vs Geraldo
Vlad Chiricheş a debutat la Steaua în februarie 2012, atunci cînd a făcut cuplu în apărare cu Geraldo Alves. În vara trecută, roş-albaştrii au renunţat la portughez pentru a-i face loc lui Gardoş.

Între timp, lusitanul ajuns la Ploieşti a devenit stîlpul apărării prahove, ba chiar, în două partide din 2013, a purtat şi banderola de căpitan. Chiricheş are 22 de meciuri la Steaua în acest sezon, toate ca titular. Fundaşul Stelei a marcat şi-un gol, în timp ce Geraldo are 11 partide în actualul campionat, toate ca integralist.

1 gol a marcat Geraldo pentru Petrolul, în meciul din Cupa României contra Oţelului

4 reuşite are Chiricheş pentru Steaua în acest sezon: trei în Europa League, una în campionat

Chipciu vs Hamza
Duelul dintre Alexandru Chipciu şi Younes Hamza este unul dintre jucătorii pe care îi putem considera responsabili de schimbarea la faţă a celor două echipe. Titular în 23 de meciuri din 24 pe care le-a jucat la Steaua în acest sezon, Chipciu a reuşit să puncteze de şase ori. După Rusescu şi Chiricheş, ex-braşoveanul ocupă a treia poziţie în topul notelor GSP, 6,29.

Hamza a venit în iarna trecută la Petrolul şi a reuşit un retur de execepţie în tricoul ploieştenilor, atunci cînd a marcat 12 goluri în 13 meciuri. În sezonul curent, exceptînd o scurtă perioadă în care a fost accidentat, forma bună a continuat, reuşind să înscrie de 8 ori în prima ligă.

6 pase de gol a reuşit Chipciu în acest sezon al Ligii 1 pentru Steaua

20 este numărul golurilor pe care Hamza le-a marcat în Liga 1 în 33 de etape

Bourceanu vs Marinescu
Alexandru Bourceanu este singurul jucător din Liga 1 care a fost căpitan în toate cele 26 de etape disputate pînă în acest moment. Acesta a reuşit să înscrie dăuă goluri şi să dea cinci pase de gol. De partea cealaltă, Lucian Marinescu a fost căpitan de 11 ori pentru Petrolul în acest sezon, marcînd un singur gol.

2 pase de gol are Marinescu pentru Petrolul în acest sezon

5 goluri a reuşit Bourceanu să înscrie în Liga 1

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
alexzece
alexzece  •  22 Aprilie 2013, 20:44
Postat de ph81luc pe 22 Aprilie 2013, 13:13

Cred ca va fi un meci frumos si sper sa bata Petrolul, desi echipele sunt cam egale ca valoare acum. Sper sa fie atmosfera frumoasa si in tribune.

Un comentariu de bun simt.Cel mai bun sa castige.

eternalchamp
eternalchamp  •  22 Aprilie 2013, 16:03
Postat de tonimirea pe 22 Aprilie 2013, 15:26

Mai Andrei, te-ai intrebat vreodata de ce Rusescu nu mai marcheaza ? Pentru ca nu mai este in atentia nimanui pentru vreun transfer. Asta dovedeste inca odata ca acest titlu a fost cumparat de Becali si nu castigat pe teren.

mare dreptate ai pentru ca echipele din campionatul nostru sunt mult mai puternice decat echipele pe care le-a invins steaua in europa. Adevarul este ca dinamo, petrolul vaslui, astea sunt echipe adevarate nu ajax sau chelsea. Deci hai sa fim realisti o fi castigat steaua si cu chelsea si cu ajax dar CA SA II bati pe dinamo si petrolul ai nevoie sa faci blat ca acum sincer sa fim NICI BARCA nu ar putea sa castige un campionat in fata lui dinamo =)) HAHAHAHAHAHAHA

tonimirea
tonimirea  •  22 Aprilie 2013, 15:26

Mai Andrei, te-ai intrebat vreodata de ce Rusescu nu mai marcheaza ? Pentru ca nu mai este in atentia nimanui pentru vreun transfer. Asta dovedeste inca odata ca acest titlu a fost cumparat de Becali si nu castigat pe teren.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close