FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - TWENTE, JOI 16 FEBRUARIE, 22:00, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Doi foşti stelişti îi atrag atenţia lui Stan că încă mai are probleme » "Ai grijă, Ilie!"

Hagi şi Dumitrescu cred că Rusescu s-ar descurca cel mai bine ca atacant.
Hagi şi Dumitrescu cred că Rusescu s-ar descurca cel mai bine ca atacant.

Articol de - Publicat sambata, 11 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 februarie 2012 22:26

Hagi şi Ilie Dumitrescu cred că Rusescu e stricat în banda dreaptă. În plus, ”Regele” e de părere că o echipă de top nu poate să funcţioneze fără un fotbalist ofensiv de picior stîng.

Steaua a arătat bine în amicalele din Turcia, cu excepţia dezastrului cu Chiajna, un eşec cu 1-4 în care Stan a menajat însă mai mulţi jucători importanţi. Cu toate acestea, Gică Hagi şi Ilie Dumitrescu analizează modul în care se prezintă echipa acum şi văd încă probleme importante. Probabil cei mai de succes jucători de atac ai Stelei din ultimii 25 de ani, Hagi şi Ilie critică mai ales distribuţia ofensivă a "militarilor".

Slăbeşte apărarea
Dumitrescu e de părere că antrenorul e pe cale să comită o eroare majoră în turul cu Twente: utilizarea lui Rusescu pe poziţia de mijlocaş dreapta, una pe care Raul a mai fost încercat şi sub Levy şi pe care randamentul lui a fost dezamăgitor: "Rusescu n-are ce să caute acolo, în dreapta! Eu am mai zis asta şi în vremea în care Levy conducea şi-mi păstrez opinia. Forţa echipelor olandeze e mai ales pe părţile laterale, iar Steaua se expune în felul acesta, din moment ce Raul nu e un jucător capabil să se apere!".

Îşi retrage golgeterul
Pe lîngă riscurile din apărare pe care şi le asumă Ilie Stan mutîndu-l pe Rusescu la mijloc, el îşi sacrifică în acelaşi timp golgeterul sezonului. Raul a marcat 9 goluri în toate competiţiile în prima jumătate a stagiunii, unele dintre ele decisive în partide esenţiale, aşa cum a fost "dubla" din derby-ul cu Dinamo (3-1). Dumitrescu atenţionează şi în privinţa asta: "Rusescu e un jucător de execuţie, el nu trebuie scos din preajma careului, adică din zona în care poate să-şi valorifice calităţile!".

"Buni doar pe contraatac!"
Hagi nu vede "echipa superofensivă care domină pe toată lumea" pe care o visează Becali: "Lipseşte un om care să dea ultima pasă. Din cauza asta, Steaua e periculoasă mai ales pe contraatac, nu se descurcă la fel de bine cînd atacă poziţional!". "Regele" mai are o explicaţie surprinzătoare pentru lipsa de creativitate din jocul "militarilor": "Toate echipele mari au măcar un jucător de atac de picior stîng! Stîngacii sînt importanţi, fiindcă îşi dezechilibrează adversarii. Steaua ce fotbalişti ofensivi de picior stîng are?". Singurii din lot sînt fundaşi stînga: Latovlevici, Brandan, Pîrvulescu.

Messi, Ozil, Cătălin Munteanu
Opinia lui Hagi, potrivit căreia "o echipă de top nu se descurcă fără un stîngaci ofensiv", e confirmată de distribuţiile celor mai tari formaţii din lume, Barcelona şi Real Madrid. Catalanii îl au pe Messi de picior stîng, iar "albii" pe germanul Mesut Ozil. Liderul din Liga 1, Dinamo, a fost propulsat pe primul loc de abilităţile stîngaciului Cătălin Munteanu, omul cu cele mai multe pase de gol din campionat.

N-are cum să asculte de Ilie
Stan e criticat că-l trimite pe Rusescu pe dreapta, şi nu pe Prepeliţă, dar el e forţat de criza de efectiv să facă acest experiment. Cu Andrei pe bandă, n-ar mai avea la dispoziţie decît un mijlocaş central în tot lotul, pe Bicfalvi! "Să joace cu Gardoş în faţa fundaşilor!" e altă soluţie pe care Ilie Dumitrescu a propus-o la DigiSport.

Nici Ienei, nici Liţă nu sînt mulţumiţi
Hagi şi Dumitrescu nu sînt singurii care văd minusuri la Steaua 2012. Ienei l-a criticat şi el pe Ilie Stan că nu a folosit mai mult în amicale "11"-le pentru Twente, pentru a rula formula de bază. Iar Liţă Dumitru contestă valoarea individuală a steliştilor: "Aud că Bicfalvi e de neînlocuit! Cîte goluri a dat Bicfalvi la Steaua? Un gol? Păi, şi atunci cum poate cineva să susţină un astfel de fotbalist?!".

Nici lui Rusescu nu-i convine
Inclusiv Rusescu îl confirmă pe Ilie Dumitrescu, afirmînd că nu-i place să joace mijlocaş lateral. "În amicale am fost folosit pe dreapta, pe stînga, mai puţin ca atacant", a comentat golgeterul roş-albaştrilor. El s-a descurcat însă bine contra lui Kuban (3-0), într-o partidă în care a marcat un gol şi a ratat un penalty din postura de extremă dreapta.

"Cuplul Nikolici-Rusescu a funcţionat în 2011, deci ce motiv ai avea să-l destrami folosindu-l pe Tatu în atac? Brazilianul a părut în formă, dar în decorul trist din Antalya" (Ilie Dumitrescu)

"Prepeliţă ar trebui folosit ca mijlocaş dreapta, nu Rusescu. Steaua a mers bine în finalul anului trecut, cu Prepeliţă şi cu Tănase pe benzi" (Ilie Dumitrescu)

"Pe dreapta poate să joace oricare fotbalist din lotul Stelei. Problema Stelei e pe partea cealaltă, unde nu există soluţii clare" (Gheorghe Hagi)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (148)
valah.redandblue
valah.redandblue  •  11 Februarie 2012, 14:58
Postat de vvalyy pe 11 Februarie 2012, 14:20

faci varza a la naiba ca ati jucat mai rau ca o echipa de liga 2 in meciu cu steaua si mai aveti curaju sa comentati.penibili:)))

Manchester United - Liverpool 0-0, liveTEXT Acum!

vvalyy
vvalyy  •  11 Februarie 2012, 14:20
Postat de imperator pe 11 Februarie 2012, 13:20

Cum ati fost si voi in CL ?

faci varza a la naiba ca ati jucat mai rau ca o echipa de liga 2 in meciu cu steaua si mai aveti curaju sa comentati.penibili:)))

vvalyy
vvalyy  •  11 Februarie 2012, 14:22
Postat de alexhaiducu pe 11 Februarie 2012, 12:22

steaua e varza!

si u esti praff

Vezi toate comentariile (148)
Comentează